INGREDIENCE: 8 vajec, 2 lžíce oleje, 120 g parmazánu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dno pánve s rozpáleným olejem posypeme vrstvou parmazánu, zmenšíme oheň, a když sýr zrůžoví, rozklepneme na něj vejce. Jakmile bílky ztuhnou, vyklopíme vejce na ohřátý talíř a ještě posypeme parmazánem. ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 5 lžic smetany, 1 dl mléka, 10g hladké mouky, 5g másla, sůl, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Do okyselené, osolené vařící vody rozklepneme vejce. Po 3 minutách je vyndáme a ve studené vodě ochladíme. Na talíři přelijeme vejce smetanovou omáčkou. Podáváme s bramborem. Omáčka: Mouku dobře rozmícháme v mléce a smetaně za stálého míchání povaříme, osolíme, přidáme máslo, maličko citrónové šťávy a usekaný kopr. Pokrm není vhodný pro nemorné s chorobami žlučníku a slinivky břišní. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, l rohlík, 50 g másla, 4 lžíce smetany, pažitka, sladká paprika, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čtyři vejce umícháme na polovině dávky másla. Necháme je vychladnout, rozmělníme smetanou nebo mlékem a pak hmotu nadrobno pokrájíme. Zvlhčený rohlík přidáme k vejcím, jemně okořeníme posekanou pažitkou, paprikou, pepřem a podle chuti dosolíme, Směs spojíme 2 syrovými vejci a přilijeme zbytek smetany a másla. Dobře promícháme a vlijeme do vymazané ohnivzdorné misky. Pečeme ve středně ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnečku rozkloktáme s trochou mléka1 vejce, osolíme a přidáme jemně nasekanou pažitku. Na pánvi rozpustíme kousek másla a vlijeme na ně rozšlehané vejce. Když vejce počíná tuhnout, objedeme kulatým nožem omeletu zespoda kolem dokola, posypeme strouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a dáme na talíř. ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g hříbků (žampiónů), 1 cibule, 50 g másla, 20 g mouky, 50 g nastrouhaného sýra, 20 g strouhanky, 1 l mléka, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, smícháme s houbami, které jsme předem nakrájeli na tenké plátky a podusili na polovině másla a na cibulce se solí. Směsí naplníme bílky, půlky vajec srovnáme na pekáček nebo na ohnivzdornou misku. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme. Omáčkou vejce p ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posypeme parmazánem a necháme je 8 - ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250g brambor, 200g listového špenátu, po 1 svazku petrželky a bazalky, 2 cukety, 5 lžic oleje, 200g rajčat, 8 vajec, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: cibuli s česnekem nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabší kolečka. Špenát nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme. Bylinky otrháme a nasekáme je. Podélně rozpůlíme cuketu a nakrájíme ji na plátky. Brambory 10 minut opékáme na 1 lžíci oleje. Přidáme cuketu s cibulí a česnekem. Společně dusíme 5 min ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 2 lžíce majonézy, 1 konzervy chatky, 1 citrónu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, utřeme s majonézou, přidáme na drobné kousky nakrájené maso z krabů nebo z krevet a citrónovou šťávu. Naplníme bílky a povrch zdobíme kouskem masa a hvězdičkou majonézy. ..
INGREDIENCE: 8 vajec, kopr petrželová nať, 1 cibule mletý pepř, 1,5dl. kysané smetany sůl, 20 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme drobně rozsekaný kopr, petrželku, drobné pokrájenou cibuli, pepř a smetanu, osolíme a důkladné ušleháme metlou. Sádlo rozehřejeme na velké pánvi (nebo v pekáčku), vlijeme vaječnou směs, upečeme a podáváme horké s chlebem. ..
INGREDIENCE: 20 g másla, 30 g parmazánu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce, bílky oddělíme a žloutky ponecháme ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh, rozprostřeme jej na velkou pánev s rozpuštěným máslem, poprášíme solí a kolem kraje do něj ve stejných vzdálenostech umístíme žloutky. Do mezer mezi žloutky nasypeme strouhaný parmazán. Zapékáme deset minut, tzn. až sníh ztuhne. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA