POSTUP PŘÍPRAVY: 1 květák se za syrova nastrouhá, přidají se 3 žloutky, 3 vrchovaté lžíce mouky a ze 3 bílků ušlehaný sníh, 1 cibule nakrájená nadrobno trochu soli. Vše se smíchá a peče se jak karbanátky. ..
INGREDIENCE: 450 g zelených fazolek, 40 g oleje, 60 g cibule, 3 vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky povaříme doměkka v osolené vodě. Pokrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme k ní fazolky, osolíme, okořeníme. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vyklopíme do ní fazolky a zalijeme je rozšlehanými vejci, do kterých jsme vmíchali sýr. Zapékáme v předem vyhřáté troubě.Podáváme s bramborami nebo pečivem. ..
INGREDIENCE: 1 menší květák, 3 střední mrkve, l modrá kedlubna, půl kapusty, 200 g mletého masa, hrst strouhanky, 2 vejce, lžíce hladké mouky, petrželka, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou zeleninu uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Studenou okapanou zeleninu nasekáme nožem, přidáme mleté maso, 2 celá vejce, Strouhanku, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Ze směsi tvoříme řízky, obalíme je v mouce a po obou stranách ihned smažíme na předem rozehřátém oleji. Podáváme s brambory a tatars ..
INGREDIENCE: 2 cukety, šťáva z l citrónu, sůl, mletý pepř, 50 g mouky, olej na smažení, l malá cibule, l stroužek česneku, 1-2 polévkové lžíce olivového oleje, 50 ml zeleninového vývaru, 75 ml ovocného octa, 75 ml suchého ovocného vína, l lžička zrníček zeleného pepře, l špetka cukru, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, l lžička meduňky, l lžíce zelené petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukety nakrájíme na plátky a okořeníme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Plátky obalíme v mouce a osmažíme n ..
INGREDIENCE: 400 g zmrazených fazolek, 40 g oleje, 20 g rostlinného tuku, půl cibule, 2 vejce, 2 bílky, 60 g tvrdého sýra, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené fazolky vložíme asi na 5 minut do vroucí osolené vody, potom je scedíme a necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme fazolky, sůl, pepř a opražíme. Ohnivzdornou misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. V troubě necháme několik minut prohřát, potom zalijeme rozšlehanými vejci, z b ..
INGREDIENCE: 500 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 50 g slaniny, 50 v šunky (nebo salámu), l cibule, sůl, pepř, l lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, zasypeme moukou, pokud slanina pustila málo tuku, přidáme trochu oleje a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji sklenicí vody, přidáme sůl, pepř a na nudličky nakrájenou šunku. Do vařící omáčky vsypeme připravený hrášek a vše společně podusíme, ..
INGREDIENCE: l kg brokolice, 2 lžíce másla, l větší cibule, 5 vajec, sůl, pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme a namočíme do slané vody. V kastrole rozehřejeme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmahneme dozlatova. Brokolici nakrájíme nadrobno , vložíme na cibulku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Měkkou brokolici, z které se už vyvařila voda, zalijeme rozšlehanými vejci (můžeme do nich přidat trochu mléka), promícháme, a až se vejce sr ..
INGREDIENCE: 3 sklenice fazolek (nebo sáček zmrazených fazole 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, l cibule, 1/2 lžičky papriky, kelímek zakysané smetany, 100 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu), hrst strouhanky, sůl, špetka pepře POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vsypeme mouku a usmažíme jíšku. Ke konci smažení přidáme papriku, ale už ji jen promícháme se základem. Vlijeme hrnek vody, povaříme, vhodíme připravené fazolky, sme ..
INGREDIENCE: 300-400 g červené řepy, 50 g másla, sůl, lžíce octa nebo citrónové šťávy, 1/8 l smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou, syrovou červenou řepu jemně nastrouháme, dáme na pánvičku do rozehřátého másla, osolíme, přidáme ocet nebo citrónovou šťávu a chvíli dusíme. Zjemníme několika lžícemi husté smetany a ještě chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k minutkám. ..
INGREDIENCE: 500 g cibule, 60 g másla, 250 g hladké mouky, malý brambor, 4 lžíce smetany, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle je pozvolna dozlatova opečeme a pak zasypeme moukou. Krátce zarestujeme, podlijeme horkou vodou, přidáme nastrouhaný brambor a všechno rozdusíme na kaši. Rozdušenou cibuli můžeme rozšlehat, aby kaše byla hladká. Pak přidáme smetanu a trochu soli. Kořeníme posekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA