INGREDIENCE: 200 g šunky, l dl smetany, 100 g másla, 1/2 lžičky mleté papriky, jemně nakrájená petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku nadrobno nasekáme nebo umeleme na masovém strojku. Přidáme smetanu, osolíme a okořeníme. Necháme odležet a mezitím utřeme do pěny máslo, které ochutíme posekanou petrželkou. Pak přidáme připravenou masovou směs a dobře promícháme. ..
INGREDIENCE: 1 máslový sýr, 100 g salámu, l lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy, feferonky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr rozetřeme s rozsekaným salámem a hořčicí, okořeníme a přidáme majonézu. Pomazánkou potíráme plátky rohlíku a zdobíme feferonkou. ..
INGREDIENCE: 4 mrkve, 2 smetanové krémové sýry, 150 g majonézy, 150 g měkkého salámu, l menší celer, l cibule, l lžička hořčice, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev a celer očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Posekáme všechny pevné součásti nadrobno. Sýry smícháme s majonézou a hořčicí, přisolíme. Vše promícháme a přidáme posekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 1 kostka žervé nebo půl kostky měkkého tvarohu (125 g), krabička sardinek, šťáva z poloviny citrónu, 1 cibule, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nebo tvaroh vložíme do misky, vlijeme na ně) obsah olejovek včetně oleje, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, promícháme, pokapeme citrónem, podle chuti dosolíme a ozdobíme jemně nakrájenou pažitkou. ..
INGREDIENCE: svazek ředkviček, 50 g měkkého salámu, l lžička hořčice, 3 vejce vařená natvrdot l lžička citrónové šťávy, 2 lžíce majolky, sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Ředkvičky omyjeme, kořínek a chrast odstraníme a bulvičky nastrouháme. Salám nakrájíme na nudličky a vejce na kostičky. Vše smícháme s majolkou dochucenou hořčici a citrónovou šťávou. Důkladné promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánkou potíráme krajíčky černého chleba předem pomazaného máslem a zdobíme strouhaným sýrem posypaný ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 3 dl sladké smetany (nebo šlehačky), l telecí párek nebo 100 g šunky, l lžička francouzské hořčice, větší špetka ostré papriky nebo čili POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy pokrájíme, vložíme do mixéru, zalijeme šlehačkou nebo smetanou a rozmixujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku nebo párek, ochutíme hořčicí a ostrou paprikou, necháme vychladnout a používáme na chlebíčky, na plnění vajec, zeleniny apod. ..
INGREDIENCE: 4 mrkve, 250 g měkkého tvarohu, l dl mléka, muškátový květ, sůl, cukr, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev očistíme a nastrouháme. Ochutíme citrónovou Šťávou a lehce osladíme. Mrkev umícháme s tvarohem dohladka. Pomazánku podle potřeby můžeme zředit trochou mléka. Ochutíme muškátovým květem, soli a podáváme. Tip: Měkký tvaroh můžeme též nahradit 200 g lučiny a 50 g taveného sýra. Na ochucení použijeme místo muškátového květu pažitku. ..
INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg syrové vepřové plece, 3 cibule, 2 lžíce sádla, 10 vajec, 200 kelímek plnotučné hořčice, 4 feferonky nebo lžička ostré papriky (není však nezbytná), 3 sklenice 0,7 l zeleninového leča, l lžíce pepře, 200 s sterilovaného hrášku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky a vepřovou plec bez kosti umeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dožluta. Vmícháme papriku nebo pokrájené či roztlučené feferonky a společné s cibulí je krátce osmahneme. Pak ..
INGREDIENCE: 200 g sýra (ementál, eidam, gouda apod.), 3 vejce vařená natvrdo, 1 paprika kapie, 1 cibule, l kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, sůl, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr jemné nastrouháme, přidáme vejce nakrájená na kostičky, papriku nakrájenou na tenké nudličky, cibuli nadrobno, česnek rozetřeme se špetkou soli. Mírné osolíme, zalijeme smetanou nebo jogurtem a promícháme. Natíráme na tmavý chléb s máslem nebo na opečený toastový chléb. Ozdobíme snítkou ..
INGREDIENCE: 1 kostka sýra žervé, 2 lžíce rostlinného másla, 1 malá cibulka, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, lžička sladké mleté papriky, 2 lžičky sardelové pasty. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardelovou pastu umícháme s máslem a mletou paprikou, postupné přidáváme žervé, jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a okurku a mícháme, až vznikne hladká pomazánka. Nesolíme, ale můžeme zakápnout trochou citrónové šťávy. Pomazánku podáváme na krekrech, na kolečkách rohlíků pomazaných má ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA