INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 1 červená paprika, 1 sterilovaná okurka, 1 banán, 1 jablko, 1 mandarinka. Omáčka: 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce majolky, 1 lžíce citrónové šťávy, po špetce soli, pepře a cukru, 4 lžíce strouhaného sýra na dokončení. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr (ementál, eidam, gouda apod.) nastrouháme na hrubém struhadle nebo ho nakrájíme na nudličky. Šunku a mandarinku nakrájíme na tenké proužky a jablko, papriku, o ..
INGREDIENCE: 400 g žampiónů, 4 plátky šunky, 1 lžíce másla, 4 vejce, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (nebo mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění zapékací misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny (nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří tekutina, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku ..
INGREDIENCE: 600 g čerstvého chřestu nebo 750 g mladých tenkých pórku, 100 g šunky, 1 lžička soli, 1 lžičky cukru. Holandská omáčka: 4 čerstvé žloutky, 80 g másla, 1,5 dl vývaru z chřestu, 4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvý chřest nebo pórek svážeme do svazečků a uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka. Mezitím si připravíme holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepneme do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahříváme za stálého šlehání doh ..
INGREDIENCE: 2000g kachny, 400g banánů, 400g bílého chleba, 1 citrón, 50g jader vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Z upečené kachny vyřízneme prsíčka a necháme je vychladnout. Zbylé maso obereme z kostí a umeleme asi s 5 banány. Tuto směs promícháme se šťávou, kterou jsme získali při pečení, ale bez tuku. Dochutíme ji citrónovou šťávou. Nyní osmažíme krajíčky bílého chleba po obou stranách na kachním sádle, potřeme je směsí, obložíme řezy z kachních prsíček a nakonec posypeme nasekanými jádry ..
INGREDIENCE: 500 g velkých žampiónů, 80 g másla, 1 malá cibule, 120 g rýže, 3 dl kyselé smetany, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Z očištěných žampiónů odkrojíme třeně. Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme. Pak vmícháme rýži, naplníme kloboučky žampiónů, urovnáme je do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampióny změknou. Krátce ..
INGREDIENCE: 1 konzerva krabího masa, 8 větších rajčat, 1 dl šlehačky, 100 g majolky, 1 bílý jogurt, citr. šťáva, cukr, petrželka, 50 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu.) POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné krabí maso necháme okapat, vmícháme do něj majolku, jogurt a hustě ušlehanou šlehačku. Směs mírně přisladíme a okyselíme citrónem. Rajčatům seřízneme vršky, ostrou lžičkou vybereme vnitřky, naplníme je krabí směsí, povrch posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Podáváme na talířku s pl ..
INGREDIENCE: 4 kedlubny, 1 lžíce másla, 1 dl smetany, 1 cibule 1/2 lžíce Vegety kari, 2 vejce, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny, orestujeme je, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Měkké kedlubny ochutíme Vegetou, zalijeme je rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a zapečeme. ..
INGREDIENCE: 1 větší hlávkový salát, 100 g majolky, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce sladké smetany nebo šlehačky, citrónová šťáva, 2 vrchovatá lžíce hořčice, 4 natvrdo vařená vejce, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávkový salát očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a v utěrce necháme okapat. Lístky nakrájíme na proužky a srdíčko necháme vcelku. Nakrájený salát rozdělíme do širokých sektových sklenek, salát poklademe na kousky nakrájeným vejcem, mírně přisolíme a opepříme a přelijeme zálivkou, kterou jsme p ..
INGREDIENCE: 4 plátky šunky, 1 čerstvý celer, olej, kelímek bílého jogurtu, kelímek majolky, 1 lžička hořčice, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 čerstvé okurky, 2 vejce vařené natvrdo, 100 g sýra na strouhání. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Vložíme ho do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout. Před přípravou smícháme jogurt s majolkou, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, nadrobno nakrájenou okurku a na kosti ..
INGREDIENCE: 4 masitá rajčata (každé asi 200 g), 50 g šunky, 50 g tvrdého sýra, 2 cibule, 1 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata omyjeme a odkrojíme jejich horní třetinu. Vnitřek rajčat opatrně vyhloubíme čajovou lžičkou. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme, pořádně omyjeme ve studené vodě a nakrájíme na tenká kolečka. Šunku, sýr a nakrájenou cibuli smícháme s vajíčkem a ochutíme solí a pepřem. Vzniklou hmotou plníme rajčata a celé vložíme do pekáčku. Ten položíme do vyhřá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA