Recepty na xkuchtik.cz

SALÁTY | SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ S KŘENEM

INGREDIENCE: l litrová sklenice sterilovaného zelí, l cibule, trochu moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 4 lžíce strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené zelí i s nálevem přendáme do misky, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, cukrem a zjemníme olejem. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme. ..

SALÁTY | CELEROVÝ SALÁT

INGREDIENCE: l celer, citrónová šťáva, sůl, pepř, majonéza. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nastrouháme nahrubo, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme s majonézou. Dochutíme pepřem. ..

SALÁTY | VÁNOČNÍ BRAMBOROVY SALAT (Od Eržiky z Košic)

INGREDIENCE: Brambory uvaříme ve slupce, můžeme do vody dat asi 2 kávové lžičky soli. Než se brambory uvaří, tak si připravíme přísady, které se budou dávat do bramborového salátu. Uvaříme si natvrdo asi 4 vajíčka, dáme si uvařit asi 2 mrkve a nakrájíme si nadrobno asi 4 cibule, a aspoň 5 kyselých okurku ze sklínky. Pokud máme doma sterilovanou zeleninu v plechovce, nebo ve sklence, tak si ji taky přichystáme- otevřeme. Jestli nemáme zeleninu, tak aspoň hrášek v plechovce nebo ve skleničce. U ..

SALÁTY | CIKANSKÝ SALÁT

INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, l menší cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, l stroužek česneku, sůl, ocet, petrželka a červená paprika na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso uvaříme ve vodě, do které jsme přidali sůl, stroužek česneku, celý pepř a nové koření. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata a sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli rozsekáme najemno. Studené hovězí maso na ..

SALÁTY | MRKVOVÝ SALÁT PO BULHARSKU

INGREDIENCE: 8 mrkví, 1/2 salátové okurky, 1/2 jablka, l cibule, l lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce oleje, l lžíce citrónové šťávy, l lžička nasekané petrželky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou mrkev nastrouháme, oloupanou okurku a jablko také. Cibuli nakrájíme. Všechno dohromady opatrně promícháme, přidáme nasekanou pažitku, citrónovou šťávu, olej, pepř a sůl. Porce ozdobíme petrželkou a dáme vychladit. ..

SALÁTY | FAZOLKOVY SALÁT S ČESNEKEM

INGREDIENCE: 300 g sterilovaných zelených fazolek, 4 stroužky česneku, olej, citrónová šťáva, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky pokrájíme, okořeníme, vmícháme prolisovaný česnek a vše zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Salát necháme odležet 2 hodiny v chladničce. ..

SALÁTY | VAJÍČKOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 6 vajec uvařených natvrdo, 2 brambory uvařené ve slupce a oloupané, 3 sterilované sladkokyselé okurky, 7 cibulek šalotek sterilovaných nebo podušených nebo l velká cibule podušená na lžíci másla, 3 lžíce majolky, l lžíce hořčice, l lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, vetší špetka cukru, l lžička citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do salátové mísy a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájené okur ..

SALÁTY | HOUBOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 700 g čerstvých hub, 5 kuliček pepře, l bobkový list, 2 lžíce octa, l lžíce oleje, 200 g uzeniny, lančmítu nebo zbylého pečeného masa, 1/4 celeru, 2 papriky nebo na jaře svazek ředkviček, sůl, 3 vejce uvařená natvrdo, pažitka, tatarská omáčka nebo zálivka z 1,5 dl houbového vývaru, 2 lžic oleje, l lžíce octa nebo citrónu a špetky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nakrájené a omyté houby povaříme asi 10 minut v osolené vodě ochucené lžící octa, lžící oleje, pepřem a bobkovým listem ..

SALÁTY | ŘEDKVIČKOVÝ SALÁT SE SÝREM

INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 2 svazky ředkviček (asi 20 kusů), 1/4 bulvy celeru, kelímek majolky (100 g), l lžíce oleje, l lžíce citrónové šťávy, l lžička cukru, 1/2 lžičky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Ředkvičky dobře omyjeme, odřežeme zelené části a kořínky a nastrouháme je nahrubo. Celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Zakapeme citrónovou šťávou a olejem, promícháme se solí a cukrem. Sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky a přimícháme k zelenině. Majolku opatrně rozm ..

SALÁTY | RYBÍ SALÁT ALJAŠKA

INGREDIENCE: 500 g rybího filé, 2 menší jablka, l pomeranč, l mrkev, l lžíce sterilovaného hrášku, l sterilovaná okurka, 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, cukr, ocet Do vody dáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, ocet a přivedeme k varu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí okořeněné vody vložíme rybí filé a vaříme 10-15 minut. Poté filé z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout. Jablka a pomeranče oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oči ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz