INGREDIENCE: l litrová sklenice sterilovaného zelí, l cibule, trochu moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 4 lžíce strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené zelí i s nálevem přendáme do misky, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, cukrem a zjemníme olejem. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme. ..
INGREDIENCE: l celer, citrónová šťáva, sůl, pepř, majonéza. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný celer nastrouháme nahrubo, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme s majonézou. Dochutíme pepřem. ..
INGREDIENCE: Brambory uvaříme ve slupce, můžeme do vody dat asi 2 kávové lžičky soli. Než se brambory uvaří, tak si připravíme přísady, které se budou dávat do bramborového salátu. Uvaříme si natvrdo asi 4 vajíčka, dáme si uvařit asi 2 mrkve a nakrájíme si nadrobno asi 4 cibule, a aspoň 5 kyselých okurku ze sklínky. Pokud máme doma sterilovanou zeleninu v plechovce, nebo ve sklence, tak si ji taky přichystáme- otevřeme. Jestli nemáme zeleninu, tak aspoň hrášek v plechovce nebo ve skleničce. U ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, l menší cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 2 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, l stroužek česneku, sůl, ocet, petrželka a červená paprika na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso uvaříme ve vodě, do které jsme přidali sůl, stroužek česneku, celý pepř a nové koření. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata a sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli rozsekáme najemno. Studené hovězí maso na ..
INGREDIENCE: 8 mrkví, 1/2 salátové okurky, 1/2 jablka, l cibule, l lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce oleje, l lžíce citrónové šťávy, l lžička nasekané petrželky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou mrkev nastrouháme, oloupanou okurku a jablko také. Cibuli nakrájíme. Všechno dohromady opatrně promícháme, přidáme nasekanou pažitku, citrónovou šťávu, olej, pepř a sůl. Porce ozdobíme petrželkou a dáme vychladit. ..
INGREDIENCE: 300 g sterilovaných zelených fazolek, 4 stroužky česneku, olej, citrónová šťáva, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky pokrájíme, okořeníme, vmícháme prolisovaný česnek a vše zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Salát necháme odležet 2 hodiny v chladničce. ..
INGREDIENCE: 6 vajec uvařených natvrdo, 2 brambory uvařené ve slupce a oloupané, 3 sterilované sladkokyselé okurky, 7 cibulek šalotek sterilovaných nebo podušených nebo l velká cibule podušená na lžíci másla, 3 lžíce majolky, l lžíce hořčice, l lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, vetší špetka cukru, l lžička citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do salátové mísy a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájené okur ..
INGREDIENCE: 700 g čerstvých hub, 5 kuliček pepře, l bobkový list, 2 lžíce octa, l lžíce oleje, 200 g uzeniny, lančmítu nebo zbylého pečeného masa, 1/4 celeru, 2 papriky nebo na jaře svazek ředkviček, sůl, 3 vejce uvařená natvrdo, pažitka, tatarská omáčka nebo zálivka z 1,5 dl houbového vývaru, 2 lžic oleje, l lžíce octa nebo citrónu a špetky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, nakrájené a omyté houby povaříme asi 10 minut v osolené vodě ochucené lžící octa, lžící oleje, pepřem a bobkovým listem ..
INGREDIENCE: 250 g sýra na strouhání, 2 svazky ředkviček (asi 20 kusů), 1/4 bulvy celeru, kelímek majolky (100 g), l lžíce oleje, l lžíce citrónové šťávy, l lžička cukru, 1/2 lžičky soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Ředkvičky dobře omyjeme, odřežeme zelené části a kořínky a nastrouháme je nahrubo. Celer oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Zakapeme citrónovou šťávou a olejem, promícháme se solí a cukrem. Sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky a přimícháme k zelenině. Majolku opatrně rozm ..
INGREDIENCE: 500 g rybího filé, 2 menší jablka, l pomeranč, l mrkev, l lžíce sterilovaného hrášku, l sterilovaná okurka, 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, cukr, ocet Do vody dáme sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, ocet a přivedeme k varu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vroucí okořeněné vody vložíme rybí filé a vaříme 10-15 minut. Poté filé z vývaru vyjmeme a necháme vychladnout. Jablka a pomeranče oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oči ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA