Recepty na xkuchtik.cz

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ KEBABY.

INGREDIENCE: 3 cibule, 1 stroužek česneku, 1 jehněčí kýta (asi 1,5 kg vykostěné a nakrájené na kousky).Marináda: 50 ml vinného octa, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky chilli, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžíce cukru, 2 bobkové listy, 2 feferonky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyšší misku vytřeme česnekem, naklademe do ní kousky masa a zakryjeme vrstvou cibule (rozdrcené a rozdělené). Ocet, koriandr, kmín, chilli, kurkumu, cukr a bobkový list 5 minut povaříme. Uvařenou mar ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÝ ŠAŠLIK.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty bez kosti, 100G slaniny, 3 cibule, mlety pepř, citrónová šťáva, bobkový list, alej, sůl. Na pažitkové máslo: 60g másla, 1-2 lžíce drobně usekané pažitky, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěné skopové kýty nakrájíme 20-30gramové kostky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do misky, přidáme jednu na kolečka nakrájenou cibuli, směs pokapeme citrónovou šťávou, olejem, přidáme bobkový list, promícháme a necháme několik hodin odležet. Pak maso nap ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚ NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 1 kg předního masa z jehněte, 75 g rostlinného tuku, 1 dl mléka, 75 g cibule, 50 g hladké mouky, sůl, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně krájenou cibulku osmažíme v poloviční dávce tuku, přidáme papriku, zalijeme trochou vařící vody; vložíme vyprané, na stejné díly rozsekané maso, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Dušené jehně vyndáme pomocí drátěné naběračky, šťávu zahustíme předem připravenou světlou jíškou z druhé poloviny tuku a mouky, dobře promícháme, podle potřeb ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KYTA NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 500 g skopové kýty bez kosti, 75g rostlinného tuku, 100 g cibule, 40 g česneku, 25 g hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu omyjeme, osušíme, potřeme částí česneku utřeného se solí a necháme asi. hodinu odležet. Tuk rozpustíme, přidáme drobně krájenou cibuli, osmažíme slabě do růžova, přidáme zbytek drobně krájeného česneku, připravenou kýtu vložíme do pekáče a opečeme po obou stranách do zlatova. Pak ji zalijeme trochou vařící vody, opepříme a pečeme v troubě pod pokličkou ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | PEČENÉ JEHNĚ.

INGREDIENCE: 750 g jehněčí kýty, 25 g slaniny, 25 g másla, 50 g rostlinného tuku, hladká mouka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vypereme, nasolíme a položíme horní částí do přiměřeně velkého pekáčku, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, tuk, podlijeme trochou vařící vody a necháme v troubě péci do červena. Při pečení občas maso obrátíme a podléváme vypečenou šťávou. Pečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, trochu slijeme, zbytek v pekáčku zaprášíme hladkou moukou, osmahneme do červena a zalij ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SMAŽENÉ JEHNĚČÍ MASO.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso smažíme také tím způsobem, že hrudí nejprve spaříme, aby zbělelo, a potom je uvaříme v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dáme na mísu vychladnout, vykostíme je a nařežeme z něj úhledné řízky. Polévku, ve které se vařilo, zapražíme světlou máslovou jíškou, zalijeme bílým vínem a zahustíme žloutkem. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a omáčku necháme vychladnout. Řízky v ní řádně omočíme, narovnáme na olejem potřenou mísu a dáme do ledničky. Je-li omáč ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, 40g tuku, 80g cibule, trochu mleté skořice, šafránu nebo citrónové kůry, 80g sušených švestek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na větší kousky a opečeme na tuku. Potom je z pánve vybereme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, opražíme ji do růžova a zalijeme vodou. Maso opět dáme do pánve, posolíme, přidáme skořici, šafrán nebo citrónovou kůru. Když je skoro měkké, zaprášíme šťávu moukou, přilijeme vodu, přidáme sušené švestky a dusíme do konce. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ S JABLKY.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, 40g tuku, trochu mouky, 2 jablka, 40g másla, 30g mouky, 1/4 l mléka, 1 žloutek, 10g tvrdého sýra, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze skopové kýty nakrájíme 8 řízků, naklepeme je, posolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na tuku. Potom je vložíme do ohnívzdorné nádoby, kterou jsme vytřeli máslem, a na každý položíme kolečko podušeného jablka. Nyní polijeme vše bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÁ KÝTA NA PIVĚ.

INGREDIENCE: 2000g skopové kýty s kostí, 350g cibule, 1 /4 1 světlého piva, 150g sádla, 100g másla, 80g hladké mouky, 1/2 l kyselé smetany, citrónová kůra, nové koření, zrnka pepře, bobkový list, rozmarýn. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopovou kýtu vykostíme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách do červena. Nyní ji položíme na světlý cibulový základ, do kterého jsme přilili světlé pivo a přidali zrnka pepře, nové koření, rozmarýn, bobkový list a kousek citrónové kůry. Dušenou kýtu vyjmeme a omáčku z ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SKOPOVÉ S HŘÍBKY.

INGREDIENCE: 600g skopové kýty, mletý pepř, 2 cibule, 1 lžíce kmínu, 15g sušených nebo 150g čerstvých hříbků, 50g slaniny, 10g sádla, 2 -3 stroužky česneku, trochu hladké mouky, vývar ze skopových kostí či voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze skopové kýty nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme sádlo a rozřezanou slaninu, vložíme do toho na drobno nakrájenou cibuli,.ve vodě namočené sušené anebo na plátky nakrájené čerstvé hříbky, okmínujeme a vše necháme opražit. Potom přidáme m ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz