POSTUP PŘÍPRAVY: Na rožeň napícháme střídavě na kousky nakrájenou telecí kýtu, slaninu, telecí játra a silnější kolečka banánu. Osolené a opepřené opečeme na oleji s máslem po obou stranách. ..
INGREDIENCE: 1000g telecího, nejlépe z ořechu, 50g slaniny, 2 - 3 malé cibule, zelená petrželka, několik zrnek pepře, 1 citrón, trochu oleje, 50g másla, 50g šunky, 30g slaniny, 50g zeleniny, několik zrnek pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, naklepáme, prošpikujeme slaninou, vložíme do porcelánové nádoby s plátky cibule, zelenou petrželkou, celým pepřem a solí. Pokapeme je citrónovou šťávou, olejem a marinujeme je celý den, přičemž je obracíme. Teprve potom je dusíme na plátcích slaniny, šun ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí maso z kýty nakrájíme na slabé nudle, osolené opečeme na oleji s máslem, přidáme na drobno nasekanou cibuli, plátky žampiónů a na kousky rozkrájené humry. Podušené flambujeme koňakem, zalijeme sladkou smetanou, přidáme trochu bílého vína a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla, 10g mouky, 1 lžíce madeiry, zelená petrželka. Nádivka: zbytek telecí a vepřové pečeně, mletý pepř, pažitka, zelená petrželka, trochu mouky, 1 lžička madeiry. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně nasekanou a ochucenou nádivku. Zavineme je, převážeme, opečeme na másle, podlijeme hovězím vývarem a pod poklicí dusíme. Do vody zakvedláme mouku, spojíme ji se šťávou, povaříme a ochutíme madeirou a petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky slabě naklepáme a osolené namočíme v pivním těstíčku z 1/4 l světlého piva, 3 vajec a hladké mouky. Osmažíme je na oleji po obou stranách do červena. V přírodní šťávě z pečeně podusíme oloupaná, na kostičky nakrájená rajská jablíčka s rozřezanou šunkou. Touto šťávou řízky na talíři podlijeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji s máslem opečeme na dlouhé nudle nakrájené telecí maso z kýty, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, kečupem, promícháme s uvařenými širokými nudlemi, se strouhaným parmazánem a dáme do máslem vymazané ohnivzdorné nádoby. Posypeme ještě strouhankou a v troubě upečeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na každý řízek naklademe plátek šunky, 3 kousky chřestu, plátek tvrdého sýra a kousek másla. Pak je přeložíme, a aby náplň udržely, okraje silně naklepeme. Obalíme je v trojobalu a vysmažíme na oleji. podáváme s bramborovou kaší. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty (ořechu) ukrojíme silnější pláty, slabě je naklepeme, osolíme, zavineme a jejich kulatou formu upevníme špejlemi. Opečeme je kolem dokola na másle. Do husté cibulové omáčky zamícháme vařené široké nudle, nakrájené udušené žampióny a nudličky šunky. Steaky položíme na teplé talíře, přelijeme je vlastní šťávou a obložíme touto směsí. ..
INGREDIENCE: 1000g telecí kýty či plecka, 50g slaniny, 10g másla, 1 malá cibule, 1/8 l bílého vína, 10g másla, 10g hladké mouky, 10g cukru, 1/2 pomeranče nebo 1 citrón, bujón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso zbavíme kostí, naklepáme, osolíme, zavineme a prošpikujeme. Opečeme je prudce na másle, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nejprve je dusíme bez tekutiny, teprve později přiléváme silný hovězí vývar. Hotové maso vyjmeme, dáme do teplé trouby a připravíme si z másla a mouky světlou jíšku, kte ..
INGREDIENCE: 500g telecí kýty, 50g másla, 1/8 I kyselé smetany. Nádivka: 50g nakrájené vařené šunky, 50g strouhaného parmazánu, 100g slaniny, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně nádivku. Tu si připravíme tak, že šunku a sýr promícháme se žloutkem. Na nádivku položíme plátky slaniny, řízky zavineme, převážeme a necháme je dusit do světle hněda v másle. Pak podlijeme kyselou smetanou a omáčku necháme ještě krátce povařit. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA