INGREDIENCE: 20 ks velkých těstovinových mušlí Conchilioni, sůl, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 1 kapie, 500 g ml. masa 1 lžíce hl. mouky, 200 ml drůbežího vývaru, sůl, olej na vymazání formy, 50 g nastrouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a podle návodu uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, pórek na něm orestujeme, přidáme ml. mas ..
INGREDIENCE: 500 g gnocchi, 200 g anglické slaniny, 200 g šunky, ½ balíčku listového špenátu, 4 veliká rajčata, stromeček bazalky, olivový olej, 200 g mozarelly, 6 stroužků česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody dáme vařit gnocchi. Na oleji orestujeme česnek, anglickou slaniny a šunku, nakrájená rajská jablka a přidáme špenát. Nastřihneme trochu bazalky. Přidáme pepř. Hotovou směs smícháme se scezenými gnocchi a naklademe na zapékací mísu. Posypeme mozarellou a v troubě do zla ..
INGREDIENCE: 400 g těstovin, 150 g na malé kostičky nakrájeného eidamu, 150 g sendvičového tuňáka z konzervy, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme „na zoubek" v osolené vodě. Horké těstoviny smícháme v misce s tuňákem a eidamem. ..
INGREDIENCE: 500g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100g naložených nebo sušených rajčat, 250g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100g černých oliv, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a ..
INGREDIENCE: 1 sáček tortellin, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu, 100 g tvrdšího sýra, 1 konzerva žampionu, 1šlehačka. PODTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme si těstoviny, orestujeme slaninu nakrájenou kostičky a salám na kostičky, žampiony na platky, přidame těstoviny, sýr nakrájený nadrobno a zalijeme šlehačkou, prohříváme tak dlouho až se sýr začne táhnout tak je to hotovo. ..
INGREDIENCE: 250 g hub, 60 g sádla, 250 g makarónů, sůl ,100g pražské šunky, l,5dl kysané smeteny, 2 žloutky, 80g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a na plátky pokrájené houby podusíme na sádle. Makaróny rozlámeme na kratší kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat. Drobné pokrájenou šunku promícháme s dušenými houbami, smetanou, žloutky, solí a makaróny. Směs rozložíme do nádoby z jenského skla, posypeme strouhaným sýrem, v horké tro ..
INGREDIENCE: 200g bílých a zelených špaget, 50g uzeného špeku, 1 cibule, 500g kuřecích či husích jater, 1 lžíce másla, ml. pepř, 250g hlívy ústřičné nebo žampionů, 1 střední cukina, 3 stonky šalvěje nebo lžička sušené, 1 1 šálku šlehačky (cca 200g), 2 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety povařme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím nakrájíme špek na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Játra pokrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme tuk a opečeme špek do chřupava. Přidáme játra a ..
INGREDIENCE: Těsto: 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 lžíce vody. Zeleninová náplň: 200 g mrkve, 100 g celeru, 2 pórky, 30 g másla, sůl. Masová náplň: 100 g libového vepřového masa, 100 g libového hovězího masa, l cibule, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, 30 g tuku. Omáčka: 20 g másla, l dl smetany (6 %), 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, muškát, 100 g strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání formy, l vejce, mletá paprika, kousek alobalu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prošijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kte ..
INGREDIENCE: 300 g flíčků, 200 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, 200 cibule, 50 g sádla, pepř, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Flíčky uvaříme podlé návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme. Osolíme, opepříme. Na talíři posypeme čerstvou majoránkou a podáváme. ..
INGREDIENCE: 300 g špaget, 100 g uzeného masa, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 1 žloutek, 3 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky mleté kávy, l lžička worcesteru, 4 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sůl, 150 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme na nudličky nakrájený salám a uzené maso. V misce umícháme omáčku: k rajčatovému protlaku přisypeme papriku, přidáme žloutek a worcester, opepříme a oc ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA