Recepty na xkuchtik.cz

TĚSTOVINY | CONCHILIONI PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

INGREDIENCE: 20 ks velkých těstovinových mušlí Conchilioni, sůl, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 1 kapie, 500 g ml. masa 1 lžíce hl. mouky, 200 ml drůbežího vývaru, sůl, olej na vymazání formy, 50 g nastrouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a podle návodu uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, pórek na něm orestujeme, přidáme ml. mas ..

TĚSTOVINY | GNOCCHI TĚSTOVINY

INGREDIENCE: 500 g gnocchi, 200 g anglické slaniny, 200 g šunky, ½ balíčku listového špenátu, 4 veliká rajčata, stromeček bazalky, olivový olej, 200 g mozarelly, 6 stroužků česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody dáme vařit gnocchi. Na oleji orestujeme česnek, anglickou slaniny a šunku, nakrájená rajská jablka a přidáme špenát. Nastřihneme trochu bazalky. Přidáme pepř. Hotovou směs smícháme se scezenými gnocchi a naklademe na zapékací mísu. Posypeme mozarellou a v troubě do zla ..

TĚSTOVINY | TĚSTOVINY S TUŇÁKEM A SÝREM

INGREDIENCE: 400 g těstovin, 150 g na malé kostičky nakrájeného eidamu, 150 g sendvičového tuňáka z konzervy, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme „na zoubek" v osolené vodě. Horké těstoviny smícháme v misce s tuňákem a eidamem. ..

TĚSTOVINY | ĎÁBELSKÉ MUŠLE

INGREDIENCE: 500g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100g naložených nebo sušených rajčat, 250g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100g černých oliv, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a ..

TĚSTOVINY | TORTELLINI S ŽAMPIONY

INGREDIENCE: 1 sáček tortellin, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu, 100 g tvrdšího sýra, 1 konzerva žampionu, 1šlehačka. PODTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme si těstoviny, orestujeme slaninu nakrájenou  kostičky a salám na kostičky, žampiony na platky, přidame těstoviny, sýr nakrájený nadrobno a zalijeme šlehačkou, prohříváme tak dlouho až se sýr začne táhnout tak je to hotovo. ..

TĚSTOVINY | MAKARÓNY SE ŠUNKOU A HOUBAMI

INGREDIENCE: 250 g hub, 60 g sádla, 250 g makarónů, sůl ,100g pražské šunky, l,5dl kysané smeteny, 2 žloutky, 80g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a na plátky pokrájené houby podusíme na sádle. Makaróny rozlámeme na kratší kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat. Drobné pokrájenou šunku promícháme s dušenými houbami, smetanou, žloutky, solí a makaróny. Směs rozložíme do nádoby z jenského skla, posypeme strouhaným sýrem, v horké tro ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY S JÁTROVÝM RAGÚ

INGREDIENCE: 200g bílých a zelených špaget, 50g uzeného špeku, 1 cibule, 500g kuřecích či husích jater, 1 lžíce másla, ml. pepř, 250g hlívy ústřičné nebo žampionů, 1 střední cukina, 3 stonky šalvěje nebo lžička sušené, 1 1 šálku šlehačky (cca 200g), 2 lžíce maizeny. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety povařme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím nakrájíme špek na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Játra pokrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme tuk a opečeme špek do chřupava. Přidáme játra a ..

TĚSTOVINY | LASAGNE SE ZELENINOVOU A MASOVOU NÁPLNÍ.

INGREDIENCE: Těsto: 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 lžíce vody. Zeleninová náplň: 200 g mrkve, 100 g celeru, 2 pórky, 30 g másla, sůl. Masová náplň: 100 g libového vepřového masa, 100 g libového hovězího masa, l cibule, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, 30 g tuku. Omáčka: 20 g másla, l dl smetany (6 %), 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, muškát, 100 g strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání formy, l vejce, mletá paprika, kousek alobalu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prošijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kte ..

TĚSTOVINY | MORAVSKÉ FLÍČKY.

INGREDIENCE: 300 g flíčků, 200 g uzeného masa, 500 g kysaného zelí, 200 cibule, 50 g sádla, pepř, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Flíčky uvaříme podlé návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, promícháme vše s kysaným zelím a prohřejeme. Osolíme, opepříme. Na talíři posypeme čerstvou majoránkou a podáváme. ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY PO SICILSKU.

INGREDIENCE: 300 g špaget, 100 g uzeného masa, 100 g měkkého salámu, 50 g slaniny, 1 žloutek, 3 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky mleté kávy, l lžička worcesteru, 4 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sůl, 150 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Mezitím rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme na nudličky nakrájený salám a uzené maso. V misce umícháme omáčku: k rajčatovému protlaku přisypeme papriku, přidáme žloutek a worcester, opepříme a oc ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz