INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..
INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..
INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..
INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..
INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA