Recepty na xkuchtik.cz

Dárky ze skla | SLOVÁCKÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..

JITRNICE JELITA A PREJT | SLOVÁCKÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny sem ..

JITRNICE JELITA A PREJT | DOMÁCÍ KROUPOVÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..

Dárky ze skla | DOMÁCÍ KROUPOVÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1,2 kg velkých krup (10), 1,5 kg čerstvé vepřové krve (1,5 l), 800g vnitřního sádla, 3 velké cibule, 500g vařených vepřových plic, 500g vařeného masa (drobné kousky, které nebyly použity do tlačenky), slezinku, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka, silná vepřová střeva nebo umělá salámová (tlačenková střívka), špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka ve větším množství vody. Vaříme-li kroupy v hrnci z litiny nebo se zabroušeným dnem na plotně, nemíchá ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKO KROUPY MORAVSKÉ

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

Dárky ze skla | JELÍTKO KROUPY MORAVSKÉ

INGREDIENCE: 1 kg velkých krup, 5 d1 vepřové krve, 150g cibule, 1 kg vepřové hlavy, 300g vnitřního sádla, třený česnek, mletý pepř, majoránka, nové koření mleté, vepřová hlava nešlemovaná, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Vepřovou hlavu uvaříme samostatně v osolené vodě můžeme přidat kořenovou zeleninu a celé koření. Vařené prochladlé kroupy zalijeme krví a necháme asi 30 minut ustát aby byly dobře probarvené. Vnitřní sádlo nakrájíme a rozškvaříme. Tekuté sád ..

Dárky ze skla | PREJT Z VEPŘOVÉ HLAVY A Z KOŘÍNKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..

JITRNICE JELITA A PREJT | PREJT Z VEPŘOVÉ HLAVY A Z KOŘÍNKU.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy, půl kořínku, 1 velká cibule, několik kuliček pepře a nového koření, 100-150g vepřových jater, sůl, ml. pepř, ml. nové koření, zázvor, majoránka, 2 stroužky česneku, 4 žemle, sádlo na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlavu a kořínek vložíme do vroucí osolené vody, přidáme oloupanou celou cibuli, pepř a nové koření a uvaříme doměkka. Měkké maso obereme z hlavy a spolu se srdcem nadrobno rozsekáme. Uvařený kořínek, syrová játra a ve vývaru namočené a vymačkané žemle ..

Dárky ze skla | SMAŽENKY Z JITRNIC.

INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..

JITRNICE JELITA A PREJT | SMAŽENKY Z JITRNIC.

INGREDIENCE: 3 jitrnice, cibule, 1 vejce, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Obsah jitrnic vytlačíme do misky, přidáme drobně pokrájenou cibuli, vejce a zahustíme strouhankou. Důkladně promícháme a tvarujeme placičky, které na oleji prudce opékáme po obou stranách. Hotové můžeme posypat strouhaným křenem nebo pokapat kečupem nebo hořčicí. Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz