INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 3 dl vepřové krve, 500g žitné mouky, 100g sádla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, hřebíček drcený nebo tlučený.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový lalok a plec uvaříme v osolené vodě do měkka. Plec umeleme lalok nakrájíme na malé kostičky a obojí maso promícháme. Mouku rozmícháme s krví a kořením. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vše promícháme hustotu upravíme vývarem a plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě mírným ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a mu ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 1 kg vepřového jazyka 1 srdíčko, 300g vepřových jater; 500g vepřové kůže, sůl, mletý pepř strouhaný zázvor, hřebíček, kmín, podle potřeby i vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, jazyk a srdce uvaříme ve slané vodě do měkka. Játra krátce povaříme samostatně v nesolené vodě, až z nich neteče krev. Dobře očištěné kůže uvaříme samostatně do měkka. Po uvaření maso a droby vyndáme z vývarů jazyk očistíme od bílého povlaku a vše nakrájíme na. kos ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 1 kg vepřového jazyka 1 srdíčko, 300g vepřových jater; 500g vepřové kůže, sůl, mletý pepř strouhaný zázvor, hřebíček, kmín, podle potřeby i vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, jazyk a srdce uvaříme ve slané vodě do měkka. Játra krátce povaříme samostatně v nesolené vodě, až z nich neteče krev. Dobře očištěné kůže uvaříme samostatně do měkka. Po uvaření maso a droby vyndáme z vývarů jazyk očistíme od bílého povlaku a vše nakrájíme na. kos ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1kg vepřové plece, 300g vepřové kůže, 3 dl vepřové krve, 1 cibule, mletý pepř sůl, třený česnek, mletý pepř,nové koření, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě spolu s novým kořením do poloměkka. Kůže vaříme do měkka samostatně. Maso nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm velké. Kůže umeleme. Vše dáme do mísy, přilijeme scezenou krev, přidáme jemně nastrouhanou cibuli, ochutíme kořením a třeným česnekem. Solíme opatrně, neboť krev je slaná. Po ..
INGREDIENCE: polovina vepřové hlavy, 1 kg vepřové plece, 500g vepřových kůží, 300g vepřových jater, kořenová zelenina, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a opranou hlavu dáme vařit do mírně osolené vody spolu s vepřovou plecí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka. Očištěné kůže vaříme samostatně v menším množství mírně osolené vody. Játra povaříme také samostatně, a to krátce v neosolené vodě (při vpichu nesmí vytékat krev). Maso z hlavy obereme ..
INGREDIENCE: Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakájená na nudličky, 600g ROBI- nudličky, zelený hrášek, 50g želatiny, kostka slepičího bujónu, vegeta, sůl, mletý pepř, drobně nakrájena cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu a cibuli uvaříme do měkka v 1 litru vody spolu s kostkou slepičího bujónu. Vývar scedíme přes síto a do 6 dl teplého 70-80°C vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, kořenovou zeleninu a zeleny hrášek. Ochutíme vegetou, podle potřeby solí a mletým pepřem. P ..
INGREDIENCE: Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) nakájená na nudličky, 600g ROBI- nudličky, zelený hrášek, 50g želatiny, kostka slepičího bujónu, vegeta, sůl, mletý pepř, drobně nakrájena cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu a cibuli uvaříme do měkka v 1 litru vody spolu s kostkou slepičího bujónu. Vývar scedíme přes síto a do 6 dl teplého 70-80°C vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, kořenovou zeleninu a zeleny hrášek. Ochutíme vegetou, podle potřeby solí a mletým pepřem. P ..
INGREDIENCE: 5 vepřových nožiček nebo 200g vepřových kůží, 600g rostlinného masa ROBI(nudličky), třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, vegeta, kořenová zelenina, zelený hrášek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky nebo kůže dobře očistíme, vypereme a v osolené vodě mírným varem uvaříme do měkka spolu s kořenovou zeleninou. Dobře uvařené nožičky nebo kůže obereme, jemně umeleme, vmícháme propláchnuté a okapané nudličky ROBI, na kostičky nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu a hrášek. Výv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA