Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ VÝPEČKY.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu, česnek, cibule, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky ořezu nakrájíme na kostky po 5-6 dkg. Cibuli nakrájíme na hrubo a spolu s třeným česnekem, soli a pepřem vmícháme do masa. Takto upravené maso dáme na pekáč, mírně podlijeme a pečeme v horké troubě. Během pečení občas promícháme, aby se maso nepřipálilo. Podáváme horké s přílohou kysaného zeli a brambory. Můžeme podávat i studené, trochu zalité sádlem s chlebem. ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÉ MASO V ŠOULETU.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového ořezu z plecka nebo kotlety, 300g hrachu, 300 g velkých krup, lžíce sádla, 2 cibule, sůl, pepř, majoránka, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové vykostěné maso nakrájíme na plátky paličkou naklepeme, osolíme a na sádle opečeme. Hrách přebereme, propláchneme, alespoň na 6 hodin namočíme a pak uvaříme do měkka. Kroupy propláchneme a za občasného promíchání vaříme do měkka. Vaříme každé samostatně. Cibuli drobně nakrájíme a na zbývajícím sádle usmažíme do zlatova. Osmaženou ..

ZABIJAČKA MASO | PINĚNÁ VEPŘOVÁ NOŽIČKA.

INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na ko ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÍ VEPŘOVÍ VRABCI

INGREDIENCE: 1 vepřové plece, sůl, mletý pepř, cibule, česnek kmín, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby byly 2 na porci. Promícháme s drobně nakrájenou cibuli, třeným česnekem, kořením a lžící rajského protlaku. Nejlépe je nechat přes noc proležet. Pokud je maso hodně libové, můžeme k pečení přidat lžíci sádla a na pekáči, mírně podlité vodou, péci do zlatova. Během pečení maso obrátíme a přeléváme výpekem. Vrabce upečené do měkka podáváme s kysaným zelím a ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÍ VEPŘOVÍ VRABCI

INGREDIENCE: 1 vepřové plece, sůl, mletý pepř, cibule, česnek kmín, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby byly 2 na porci. Promícháme s drobně nakrájenou cibuli, třeným česnekem, kořením a lžící rajského protlaku. Nejlépe je nechat přes noc proležet. Pokud je maso hodně libové, můžeme k pečení přidat lžíci sádla a na pekáči, mírně podlité vodou, péci do zlatova. Během pečení maso obrátíme a přeléváme výpekem. Vrabce upečené do měkka podáváme s kysaným zelím a ..

ZABIJAČKA MASO | VALAŠSKÉ ZABIJAČKOVÉ KŮSKY.

INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..

ZABIJAČKA MASO | VALAŠSKÉ ZABIJAČKOVÉ KŮSKY.

INGREDIECE: 1 kg vepřového ořezu, 50g sádla, 2 lžíce sušených hub, 3 dl kysané smetany, 50g hladké mouky, sůl, vývar z hlav, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle v pekáčku osmahneme vepřové ořezy, osolíme, mírně podlijeme a dáme péci. Z poloviny upečené maso zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a necháme chvíli povařit. Zalijeme kysanou smetanou, vložíme sušené houby, které jsme překrájeli a předem ve vodě povařili, dochutíme podle potřeby octem nebo i vegetou a ještě chvíli povaříme. ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO S MOZEČKEM.

INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..

ZABIJAČKA MASO | DUŠENÉ VEPŘOVÉ MASO S MOZEČKEM.

INGREDIENCE: 800 g vepřové plece nebo libového bůčku, 300g vepřového mozečku, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, stroužek česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na větší kostky (6 kusů na porci). Cibuli drobně nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a na sádle s cibulkou osmahneme. Mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme odblaněný mozeček, utřený česnek, podle potřeby ještě mírně p ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz