INGREDIENCE: 40 g jater, 50g telecího masa, 50g libového vepřového masa, 1 vejce, 10g žemle, 3 lžíce mléka, sůl, 1 lžičky hladké mouky, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra, maso a mlékem zvlhčenou žemli umeleme, osolíme, ochutíme citrónovou kůrou a petrželkou, spojíme bešamelem a vejcem. Dobře vymícháme a dáme do vymazané formy a ve vodní lázni upečeme. Pokrm není vhodný při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..
INGREDIENCE: 40 g jater, 50g telecího masa, 50g libového vepřového masa, 1 vejce, 10g žemle, 3 lžíce mléka, sůl, 1 lžičky hladké mouky, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra, maso a mlékem zvlhčenou žemli umeleme, osolíme, ochutíme citrónovou kůrou a petrželkou, spojíme bešamelem a vejcem. Dobře vymícháme a dáme do vymazané formy a ve vodní lázni upečeme. Pokrm není vhodný při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa bez kostí, 30 g petržele, 100 g uvařených brambor, 30 g tuku, 20 g cibule, bobkový list, paštikové koření, sůl, vývar z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme s petrželí a s bobkovým listem doměkka. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Vše třikrát umeleme na masovém strojku s jemnými oky. K směsi. přidáme cibuli osmaženou na tuku. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby zředíme vývarem z masa. Sklenici nebo hrnek vymažeme sádlem ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa bez kostí, 30 g petržele, 100 g uvařených brambor, 30 g tuku, 20 g cibule, bobkový list, paštikové koření, sůl, vývar z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme s petrželí a s bobkovým listem doměkka. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Vše třikrát umeleme na masovém strojku s jemnými oky. K směsi. přidáme cibuli osmaženou na tuku. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby zředíme vývarem z masa. Sklenici nebo hrnek vymažeme sádlem ..
INGREDIENCE: 500 v vepřových jater, 1 a 1/2 kg vepřového masa (z plecka a libového bůčku bez kůže a kostí), 4 vetší cibule, 3 lžíce sádla, 2 vejce, 1/4 l neslazeného mléka Tatra (nebo i obyčejného mléka), asi 2 lžičky soli (podle chuti), l lžička bílého mletého pepře, 1/2 lžičky tlučeného novéno koření, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky skořice (raději méně), větší špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme na strojku. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dožluta. P ..
INGREDIENCE: 500 v vepřových jater, 1 a 1/2 kg vepřového masa (z plecka a libového bůčku bez kůže a kostí), 4 vetší cibule, 3 lžíce sádla, 2 vejce, 1/4 l neslazeného mléka Tatra (nebo i obyčejného mléka), asi 2 lžičky soli (podle chuti), l lžička bílého mletého pepře, 1/2 lžičky tlučeného novéno koření, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky skořice (raději méně), větší špetka muškátového oříšku. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme na strojku. Cibule nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dožluta. P ..
INGREDIENCE: 4 kg vepřového masa (ořezu při zabíjačce), 750 g vepřových jater, 3 velké cibule, 3 lžíce sádla, 7 dl mléka, 5 vajec, paštikové koření (l lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, l lžička papriky), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i játra umeleme na strojku. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmažíme na sádle. Sejmeme z ohne, vmícháme ostatní přísady, podle chuti osolíme a okořeníme, naplníme do skleniček, uzav ..
INGREDIENCE: 4 kg vepřového masa (ořezu při zabíjačce), 750 g vepřových jater, 3 velké cibule, 3 lžíce sádla, 7 dl mléka, 5 vajec, paštikové koření (l lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, l lžička papriky), sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso i játra umeleme na strojku. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmažíme na sádle. Sejmeme z ohne, vmícháme ostatní přísady, podle chuti osolíme a okořeníme, naplníme do skleniček, uzav ..
INGREDIENCE: 2 kg prorostlého bůčku, 300 g jater ( králičí, kachní, krůtí, kuřecí nebo vepřové), 3 cibule, 10 stroužků česneku, sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček uvaříme i s kůží doměkka. Rozmixujeme ve vývaru a vývar vyvaříme na minimum. Játra, cibuli a česnek pomeleme najemno. Přidáme koření a vše rozmixujeme do hladké hmoty. Plníme do sklenic a sterilujeme 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 2 kg prorostlého bůčku, 300 g jater ( králičí, kachní, krůtí, kuřecí nebo vepřové), 3 cibule, 10 stroužků česneku, sůl, pepř, ½ nastrouhaného muškátového oříšků. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček uvaříme i s kůží doměkka. Rozmixujeme ve vývaru a vývar vyvaříme na minimum. Játra, cibuli a česnek pomeleme najemno. Přidáme koření a vše rozmixujeme do hladké hmoty. Plníme do sklenic a sterilujeme 2 hodiny. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA