INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800g vepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, ne ..
INGREDIENCE: 600g telecí plece nebo ořezu, 800g vepřové plece, mletý pepř, citrónová kůra, 1dl smetany, 5cl bílého vína, sůl, tenká střeva.POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté telecí a vepřové maso jemně umeleme, nejlépe dvakrát. Přidáme pepř sůl strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promícháme. Nakonec vmícháme víno a podle chuti dosolíme. Promíchanou směs plníme do tenkých šlemovaných střev. Konce zavážeme nití. Klobásy na sádle opékáme po obou stranách a pak zvolna dopečeme, ne ..
POSTUP PŘÍPRVY: Klobásy (4 - 8) - podle velikosti a chuti strávníků - posypeme pálivou paprikou (nebo i sladkou). Každou obalíme plátkem sýra, na to široký plátek anglické slaniny, nebo dva. Podle potřeby spíchneme párátkem. A pak už jen do červena rožníme ze všech stran. Hotové klobásy doplníme pečivem nebo chlebem, nebo i topinkami nasucho opečenými. Hodí se k tomu pikantní paprikový a rajčatový salát. Chutná i hořčice doplněná drobné sekanou paprikou, cibulí, sterilovanou okurkou. Jindy serví ..
POSTUP PŘÍPRVY: Klobásy (4 - 8) - podle velikosti a chuti strávníků - posypeme pálivou paprikou (nebo i sladkou). Každou obalíme plátkem sýra, na to široký plátek anglické slaniny, nebo dva. Podle potřeby spíchneme párátkem. A pak už jen do červena rožníme ze všech stran. Hotové klobásy doplníme pečivem nebo chlebem, nebo i topinkami nasucho opečenými. Hodí se k tomu pikantní paprikový a rajčatový salát. Chutná i hořčice doplněná drobné sekanou paprikou, cibulí, sterilovanou okurkou. Jindy serví ..
INGREDIENCE: 400g formanské, loupežnické a maďarské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, trochu kečupu, sladká a pálivá paprika, sůl, worcester, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji, přisypeme nakrájenou cibuli, namačkaný česnek, přidáme kečup, papriku, sůl, worcester a dusíme, až je cibule sklovitá. Příloha: zeleninové obložení, hranolky nebo jen chléb. ..
INGREDIENCE: 400g formanské, loupežnické a maďarské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, trochu kečupu, sladká a pálivá paprika, sůl, worcester, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji, přisypeme nakrájenou cibuli, namačkaný česnek, přidáme kečup, papriku, sůl, worcester a dusíme, až je cibule sklovitá. Příloha: zeleninové obložení, hranolky nebo jen chléb. ..
INGREDEINCE: 6 klobás, 1 l piva, 200g hl. mouky, sůl, vejce, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy rozpůlíme a namáčíme v řídkém těstíčku z piva, vajec, soli a mouky. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Příloha: hrachová nebo bramborová kaše a okurkou. ..
INGREDEINCE: 6 klobás, 1 l piva, 200g hl. mouky, sůl, vejce, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Klobásy rozpůlíme a namáčíme v řídkém těstíčku z piva, vajec, soli a mouky. Vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Příloha: hrachová nebo bramborová kaše a okurkou. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 400g libového hovězího masa, sůl, mletá sladká paprika, 3 stroužky česneku, mletý pepř, trochu tlučeného hřebíčku, vepřová nebo skopová střívka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme na strojku s deskou s většími otvory, hovězí maso na strojku s menšími otvory. Masa důkladně promícháme, osolíme, přidáme koření a rozetřený česnek. Zpracujeme v hladkou hmotu, naplníme do střívek, která jsme předem namočili do studené octové vody a důkladně promyli. Připravené klob ..
INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 400g libového hovězího masa, sůl, mletá sladká paprika, 3 stroužky česneku, mletý pepř, trochu tlučeného hřebíčku, vepřová nebo skopová střívka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme na strojku s deskou s většími otvory, hovězí maso na strojku s menšími otvory. Masa důkladně promícháme, osolíme, přidáme koření a rozetřený česnek. Zpracujeme v hladkou hmotu, naplníme do střívek, která jsme předem namočili do studené octové vody a důkladně promyli. Připravené klob ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA