POSTUP PŘÍPRAVY: Rozstrouháme 100g sýra, 2 vejce rozšleháme s 3 lžícemi mléka a 3 lžícemi hrubé mouky. Vše spojíme v těstíčko, osolíme a vykrajujeme lžící do rozpáleného oleje. Když se krokety začnou smažit, posypeme je zbytkem sýra. ..
INGREDIENCE: 400 g tvarohu, 100 g másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička strouhané cibule, l lžička hořčice, mletý kmín, pažitka, sardelová pasta, několik lžic světlého piva.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme další přísady a vše dobře promícháme. Mažeme na chléb. ..
INGREDIENCE: 5 ks Hermelínu, 5 stroužků česneku, 15 kuliček jalovce, 1 lžička Tymiánu, 1 lžička Rozmarýnu, špetka sladké papriky, pepř, bobkový list, několik feferonek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátky šunky a na jednu polovinu kolečko tvarůžků. Přehneme a spíchneme párátky. Kapsu obalíme v hladké mouce a opečeme. Příloha: bramborové hranolky s tatarko. ..
INGREDIENCE: Těstíčko: 1 celé vejce, lžíce vody, 3 lžíce hl. mouky, sůl, špetka muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kolečka rozkrájený hermelín vkládáme mezi dva plátky salámu a obalíme v těstíčku.Vše v hrnečku ušleháme vidličkou dohladka. Obložený hermelín namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme vařené brambory. ..
INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 1/8 l šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu ušleháme, přidáme jemně prolisovaný sýr a lehce promícháme. Použijeme k plnění slaného pečiva. ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 80 g krupice, 80 g eidamu, 1 vejce, 10 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do uvařené, prochladlé slané krupicové kaše přidáme vejce a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme. Vyválíme asi na 1 cm silně a sklenicí vykrajujeme placičky. Placičky pečeme na olejem vymazaném plechu po obou stranách do růžova. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem. Pokrm není vhodný při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: V obchodě si dáme nakrájet sýr Niva na silnější plátky. Na obalování si připravíme těstíčko z vajec mléka a mouky: 2 vejce, 2 dl mléka, 100g hladké mouky. Každý řez sýra zabalíme do plátku anglické slaniny, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým nebo hlávkovým salátem. ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 lžička soli, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 125 ml mléka, 2 lžíce sekaných bylinek, 150g eidamu, fritovací olej, 3 rajčata, 3 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smísíme mouku s droždím, solí, citrónovou kůrou, máslem, vejcem, žloutkem a vlažným mlékem. Přidáme bylinky a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 min. kynout. Těsto vytvarujeme do válečku a nakrájíme na pl ..
INGREDIENCE: 500g eidamu, 1 větší hlávkové zelí, trojobal – hladká mouka, vejce, trochu mléka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší zelné listy spaříme v osolené vodě nebo páře tak, aby byly poddajné a nelámaly se a odřízneme silnější část listu nebo ji rozklepeme. Sýr nakrájíme na tenčí obdélníky, zabalíme do zelných listů, přitiskneme nebo spíchneme párátky, obalíme v trojobalu a osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Příloha: Bramborová kaše. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA