Recepty na xkuchtik.cz

SÝRY | SÝROVÉ KROKETY I.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozstrouháme 100g sýra, 2 vejce rozšleháme s 3 lžícemi mléka a 3 lžícemi hrubé mouky. Vše spojíme v těstíčko, osolíme a vykrajujeme lžící do rozpáleného oleje. Když se krokety začnou smažit, posypeme je zbytkem sýra. ..

SÝRY | PIVNÍ SÝR.

INGREDIENCE: 400 g tvarohu, 100 g másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička strouhané cibule, l lžička hořčice, mletý kmín, pažitka, sardelová pasta, několik lžic světlého piva.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme do pěny, přidáme další přísady a vše dobře promícháme. Mažeme na chléb. ..

SÝRY | NAKLÁDANÝ HERMELÍN.

INGREDIENCE: 5 ks Hermelínu, 5 stroužků česneku, 15 kuliček jalovce, 1 lžička Tymiánu, 1 lžička Rozmarýnu, špetka sladké papriky, pepř, bobkový list, několik feferonek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem. ..

SÝRY | KUŘECÍ KAPSA S TVARŮŽKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátky šunky a na jednu polovinu kolečko tvarůžků. Přehneme a spíchneme párátky. Kapsu obalíme v hladké mouce a opečeme. Příloha: bramborové hranolky s tatarko. ..

SÝRY | SMAŽENÝ HERMELÍN V PAŘÍŽSKÉM TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: Těstíčko: 1 celé vejce, lžíce vody, 3 lžíce hl. mouky, sůl, špetka muškátového oříšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Na kolečka rozkrájený hermelín vkládáme mezi dva plátky salámu a obalíme v těstíčku.Vše v hrnečku ušleháme vidličkou dohladka. Obložený hermelín namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji. Jako přílohu podáváme vařené brambory. ..

SÝRY | ROKFÓROVÝ KRÉM.

INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 1/8 l šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu ušleháme, přidáme jemně prolisovaný sýr a lehce promícháme. Použijeme k plnění slaného pečiva. ..

SÝRY | SÝROVÉ KROKETY.

INGREDIENCE: 1 l mléka, 80 g krupice, 80 g eidamu, 1 vejce, 10 g másla, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do uvařené, prochladlé slané krupicové kaše přidáme vejce a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme. Vyválíme asi na 1 cm silně a sklenicí vykrajujeme placičky. Placičky pečeme na olejem vymazaném plechu po obou stranách do růžova. Upečené potřeme máslem a podáváme se špenátem. Pokrm není vhodný při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..

SÝRY | SMAŽENÝ ROKFÓR PO ANGLIGKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: V obchodě si dáme nakrájet sýr Niva na silnější plátky. Na obalování si připravíme těstíčko z vajec mléka a mouky: 2 vejce, 2 dl mléka, 100g hladké mouky. Každý řez sýra zabalíme do plátku anglické slaniny, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým nebo hlávkovým salátem. ..

SÝRY | SMAŽENÉ SÝROVÉ KULIČKY S RAJČTOVÝM SALÁTEM.

INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 1 sáček sušeného droždí, 1 lžička soli, strouhaná kůra z 1 citrónu, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 125 ml mléka, 2 lžíce sekaných bylinek, 150g eidamu, fritovací olej, 3 rajčata, 3 cibule, sůl, pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smísíme mouku s droždím, solí, citrónovou kůrou, máslem, vejcem, žloutkem a vlažným mlékem. Přidáme bylinky a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 min. kynout. Těsto vytvarujeme do válečku a nakrájíme na pl ..

SÝRY | SMAŽENÝ SÝR V ZELNÝCH LISTECH.

INGREDIENCE: 500g eidamu, 1 větší hlávkové zelí, trojobal – hladká mouka, vejce, trochu mléka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší zelné listy spaříme v osolené vodě nebo páře tak, aby byly poddajné a nelámaly se a odřízneme silnější část listu nebo ji rozklepeme. Sýr nakrájíme na tenčí obdélníky, zabalíme do zelných listů, přitiskneme nebo spíchneme párátky, obalíme v trojobalu a osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Příloha: Bramborová kaše. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz