INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 5 žloutků, 250 g moučkového cukru, l balíček vanilkového cukru, 250 g rostlinného tuku Hera, 300 g polohrubé mouky, l prášek do pečiva, citrónová kůra z dobře teplou vodou omytého citrónu, 2 lžíce rozinek, l lžíce citronátu, sníh z 5 bílků, tuk a mouka na formu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozdrobíme, smícháme se žloutky, změklým tukem a cukrem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva, horkou vodou promyté rozinky, citronát nebo na ..
POSTUP PŘÍPRAVY: ½ l mléka, 250 g másla Hera, 3 lžíce medu to vše necháme rozpustit v kastrolu. Po vychladnutí přidáme do mléka 1 vejce, rozšleháme a přidáme sekané ořechy. 500 g poloh. mouky, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva to vše smícháme a přidáme mléko. Zamícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí polijeme polevou. ..
INGREDIENCE: 2 hrnky hrubé mouky, l hrnek cukru, l prášek do pečiva, 120 g másla, l kg měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 dl mléka, 2 lžíce cukru, rozinky, oříšky, višně nebo meruňky z kompotu, 3 lžíce másla na vymaštění pekáčePOSTUP PŘÍPRAVY: Velký pekáč s okrajem silně vymastíme máslem (nebo rostlinným tukem). V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr a 2 hrnky této směsi nasypeme na dno pekáče. Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem, ušlehanými vejci a rozinkami a nalijeme na mouku. Přidáme Okapané o ..
INGREDIENCE: Těsto - 400 g hl.mouky, 250 g cukru, 30 g kakaa, 1 žloutek, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce mléka. Náplň - 750 g tvarohu, 4 žloutky, 1 lžíce pudinkového prášku, 300 g cukru, ze 4 bílků sníh. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, cukru, žloutků, Hery, kakaa a mléka vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě koule uložíme na ½ hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s cukrem, žloutky, pudingem, sněhem a připravíme si náplň. První kouli nastrouháme na vymaštěný plech vysypaný moukou, na ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru, prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech náplň: 500 g jahod, 2 dl mléka a balíček smetanového krému Siesta (nebo 300 g hustě ušlehané šlehačky).POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme hustý sníh. Přidáme cukr a šleháme dál. Po lžících střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva a žloutky. Dobře vyšlehané těsto vlijeme na silně vymaštěný a moukou vysypaný alobal položený na plechu, stěrkou ..
INGREDIENCE: 4 čerstvá vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, pruh alobalu, máslo na potření a mouka na posypání, ořechy na povrch.Krém: 120 g másla, 150 g mletých ořechů, 70 v moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyklepneme do šlehači nádoby, žloutky dáme zvlášť. Bílky dohusta ušleháme, přidáme cukr a žloutky s moukou. Stále šleháme. Hustou pěnu nalijeme na pomaštěný a moukou vysypaný alobal, položený na plechu. Ihned vložíme do dobře rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pak vyjmeme, ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme do mísy 80g kandovaného ovoce, pokapeme lžíci rumu, zakryjeme a necháme přes noc odležet. Vyšleháme 450 ml smetany ke šlehání s jedním ztužovaček a 3 lžícemi mouč. cukru. Ve 150 ml ananasové šťávy necháme nabobtnat 15g mleté želatiny. Poté ji ve vodní lázni rozpustíme, odstavíme z ohně a do chladnoucího roztoku všleháme připravenou šlehačku. Přidáme kandované ovoce, 2 lžíce barevné kokosové moučky a 2 lžíce drobně nasekaných ořechů. Formičky vykropíme studenou vodou a rozdě ..
INGREDIENCE: 2 kelímky Ramy Cremefine zakysaného krému, 1 balíček vanilkového cukru, kompotované ovoce, 1 balíček kulatých piškotů, trochu rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zakysaný krém smícháme s vanilkovým cukrem. Do dortové formy dáme vrstvu piškotů namočených v rumu (pro děti ovocný sirup)a na ně zakysaný krém, ovoce, piškoty a navrch opět zakysaný krém. Necháme do druhého dne v chladnu. Poté přesuneme na tác a povrch ozdobíme ovocem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozšleháme 4 žloutky, přidáme 1 lžíci cukru a mascarpone. Pak vmícháme ztuhlý sníh z bílků. Cukrářské piškoty namočíme v kávě a pokapeme sherry, naskládáme do dortové formy a potřeme vaječnou hmotou. Celé tiramisu posypeme kakaem a stejným způsobem pak vytvoříme ještě jednu vrstvu. Vršek dezertu můžeme ozdobit čokoládovými proužky. Necháme několik hodin odležet. ..
INGREDIENCE: 4 bílky z čerstvých vajec, 80 g pískového cukru, 40 g polohrubé mouky, 100 g jader vlašských ořechů, tuk na potření alobalu, mouka na posypání, jahodový džem do rolády, 1/2 tabulky čokolády na vaření, 1 lžíce mléka, l lžíce másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé bílky ušleháme šlehačem s několika zrnky soli na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr, potom vmícháme mouku a strouhané ořechy. Těsto vlijeme na pomaštěný a moukou posypaný alobal, který jsme rozložili na plech. Stejnoměrně je rozet ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA