INGREDIENCE: 240g hladké mouky, 180g másla, 120g ořechů, 60g mletého cukru, 2 žloutky, trochu citrónové kůry, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme na kuchyňskou desku, do vytvořeného důlku dáme žloutky, cukr, citrónovou kůru. Máslo nakrájíme na kousky a rozložíme kolem do mouky, přidáme strouhané ořechy a vymícháme těsto. Necháme asi 1 hod. odpočinout a potom tvarujeme rohlíčky, které pečeme ve středně teplé troubě 20 min. dorůžova. Po upečení obalujeme v cukru. ..
INGREDIENCE: 250g cukru, 140g mletých ořechů, 40g polohrubé mouky, 4 bílky, citrónovou kůru a skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme všechny suroviny a necháme 24 hod. odpočinout. Nastříkáme na vymaštěný plech nebo na sádlový papír a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Na rohlíčky naneseme krém a nahoru nastříkáme čokoládu se 100% tukem. Pařížský krém: ¼ litru šlehačky, 50g kakaa, 100g čokolády na vaření, 200g mletého cukru. Vše uvaříme a do chladného vmícháme 100g 100% tuku. Necháme ztuhnout a ..
INGREDIENCE: 6 bílků, 150g krystalového cukru, 180g práškového cukru, 250g kokosové moučky. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr, kokosovou moučku, dáme do vodní lázně. Mícháme vařečkou, dokud není hmota horká. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech klademe malé hromádky a pečeme v mírně vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 150 g hladké mouky, 150 g rostlinného tuku, 70 g škrobové moučky Maizena, 70 g moučkového cukru, 70 g mletých lískových oříšků, 2 žloutky, vanilkový cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme hladké těsto, rukou vytvarujeme rohlíčky, rozložíme na vymaštěný plech a upečeme v předehřáté troubě dožluta. Ještě horké je obalujeme ve vanilkovém cukru. ..
INGREDIENCE: 350 g mandlí, jedna rovná lžička mleté skořice, špetka muškátového oříšku, na špičku nože mletých hřebíčků, 50g kandované citrónové a pomerančové kůry, 4 bílky, 250g moučkového cukru, špetka soli, 20 kulatých oplatek o průměru 9cm. Poleva: 50g moučkového cukru, jedna polévková lžíce horké vody, několik kapek citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané mandle smícháme s kořením a kandovanou citrónovou kůrou. Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh. Přidáme cukr a v mixéru ješt ..
INGREDIENCE: 140g másla, 240g mletého cukru, 2 lžíce kakaa, vše utřeme a přidáme 140g mletých oříšků a vanilku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vymaštěný a moukou vysypaný plech tvoříme kuličky, do kterých vkládáme oříšek. Sušíme v troubě při nižší teplotě. ..
INGREDIENCE: 4 bílky, 300g cukru, 100g ořechů.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve šlehači ušleháme bílky se 70g cukru. Pak už jen lehce vmícháme další cukr a sekané oříšky. Pytlíkem děláme na pomaštěný papír hrudky, které dáme do teplé trouby. Pak za chvíli zmírníme přívod tepla a sušíme tak dlouho, až jdou dobře odlepit od papíru. ..
INGREDIENCE: 1/8 l polotučného mléka, 10 dkg medu, 10 dkg másla nebo rostlinného tuku, 10 dkg ovesných vloček, 7,5 dkg kandovaného ovoce, 10 dkg sekaných mandlí, lískových ořechů, čokoláda na vaření a ztužený pokrmový tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi osmahneme dozlatova ovesné vločky. V hrnečku povaříme asi 5 minut mléko s medem a máslem. Vmícháme opražené ovesné vločky, kandované ovoce, pokrájené ořechy a krátce povaříme. Směs necháme vychladnout. Na pečící papír dáváme lžící hmotu a tvoříme plac ..
INGREDIENCE: 1/4 l polotučného mléka, 8 dkg cukru, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 10 dkg pomerančové kůry, 10 dkg lískových oříšků, 10 dkg mandlí, burských oříšků, 10 dkg kandovaného ovoce. Poleva: čokoláda na vaření a ztužený pokrmový tuk POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko, cukr, mouku a máslo svaříme na řídkou kaši, pak přidáme nakrájené ořechy, mandle, pomerančovou kůru a kandované ovoce. Plech vymažeme a vysypeme moukou nebo dáme pečící papír. Lžičkou tvoříme kupičky, které v teplejší tr ..
INGREDIENCE: 250g hladké mouky, 210g másla, 70g moučkového cukru, 50g medu, 110g bílého máku nebo kokosu, citrónová kůra, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, med a cukr dobře utřeme, přidáme mák nebo kokos, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Nakonec vpracujeme mouku. Těstem naplníme formičky a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Ještě teplé pracny obalujeme ve vanilkovém cukru. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA