INGREDIENCE: 8 velkých brambor, lžíci zeleného hrášku, zelenou papriku, sul, citrónovou štávu, cibuli, tuk. Na omáčku: 4 rajčata, cibuli, 1/4 lžičky papriky, citrónovou štávu, kostku cukru, 3 lžíce másla, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a naplníme jemně rozsekanou zeleninou, osolenou a pokapanou citrónovou šťávou. Poloviny brambor opět spojíme, spíchneme párátky, dáme je do rozpáleného tuku a smažíme dozlatova. Rajčata a cibuli rozkrájíme s dusíme na másle ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme syrové brambory, vodu scedíme, přidáme nastrouhané vařené brambory, trochu hl. mouky a kyselé mléko, nejlépe podmáslí. Zamícháme na kaši, osolíme a tvarujeme placky. Smažíme na sádle nebo oleji. Teplé pomastíme máslem a podáváme. ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, 500 g zadního hovězího masa, 60 g hladké mouky, pepř, sůl, 60 g tuku, 150 g cibule, 150 g mrkve, 3 stonky celerové natě, 1/2 vývaru, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso zbavíme tuku a kližek a nakrájíme na drobné kousky. V mouce rozmícháme trochu soli a pepře, v této směsi maso obalíme a prudce opečeme na troše tuku. Zapékací misku vymastíme zbývajícím tukem a dáme do ní polovinu opečeného masa. Pak nakrájíme drobně cibuli, celerovou nať, mrkev a syrové olou ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, 250 g vepřového masa, l cibule, půlka kapusty, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kostky, zalijeme asi 0,5 l vody, přidáme pokrájenou cibuli. Když je maso měkké, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, po chvíli pak pokrájenou kapustu, vše musí být ponořené. Když jsou měkké i brambory a kapusta, podáváme. Jako příloha se hodí tmavý chléb. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 400 g zeleného hrášku, 200 g strouhaného kokosu, 150 g másla, sůl, pepř, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky kmínu, l lžička cukru, l lžíce hladké mouky, 2 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nakrájíme na kostky a spolu se zeleným hráškem podusíme na másle. Po chvilce přidáme kokos a dále dusíme. Přidáme cukr, osolíme a okořeníme, podlijeme vodou a dusíme. Když jsou brambory měkké, zahustíme pokrm moukou rozmíchanou ve vodě. ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g vařených strouhaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, kmín, olej, brusinkový kompot, 100 ml zakysané smetany, 250 g švestek, 100 g moučkového cukru, 100 g mletého máku, 100 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařených nastrouhaných brambor přidáme tvaroh, vejce, polohrubou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme jej na dvě části a do jedné přidáme sůl a kmín. Ze slané části vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme z něj placičky, které po obou stranách ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané uvařené brambory asi tak 1/2 kg. Do misky dáme 150 g hrubé mouky, 2 žloutky, rozmícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme. Vzniklé těsto, nesmí být moc husté, dáme do cukrářského sáčku a vytlačujme na plech. Pečeme asi 5-7 minut na 200°C. Můžeme potírat žloutkem. ..
Chutné, dalo by se říci téměř vegetariánské jídlo. Přitom sytící.POSTUP PŘÍPRVY: Přes noc namočíme 100 - 150 g červených fazolí. Mohou být i bílé. Fazole po namočení uvaříme. Spěcháme-li, použijeme plechovku fazolí sterilovaných (400 g).Zapékací misku vymažeme bohatě máslem nebo jiným tukem. Na 2 lžících oleje opečeme - 400 g oloupaných brambor nakrájených na plátky, k tomu přidáme 100 g drobně nakrájené slaniny, plátky ze 2 stroužků česneku, pokrájené 2 žampiony nebo jiné houby a 6 rajčat. Přis ..
Stříkané brambory: Uvařené brambory protlačíme cedníkem a připravíme je jako kaší s kouskem másla, ale bez mléka. Poté přidáme 3 žloutky, podle potřeby přisolíme a kaši dáme do kuchyňské stříkačky, pomocí níž zcela malé kousky stříkáme do rozpáleného tuku, nebo je můžeme peci jen na pánvičce.Příloha k zelenině: Brambory se slupkou stejné velikosti uvaříme, scedíme, oloupeme pokrájíme na 3 - 4 hranolky, které obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance, poté naklademe na pánev s horkým tukem a po ob ..
INGREDIENCE: 700g syrových brambor, 1 bulvy celeru, sůl, pepř, 40g másla, 100g dietního salámu, 3/8 l vody, petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kostky stejně jako syrový celer a salám. Vložíme do zapékací misky, zalijeme vodou, osolíme. Přidáme máslo a sekanou petržel, vaříme 10 min., poté dopečeme v troubě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA