POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená rajská jablíčka, sůl, pepř, nové koření, tymián, koriandr, bobkový list, ocet a cukr řádně povaříme a přecedíme jemným sítem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Stejný díl rajských jablíček a červených paprikových lusků s. přim octa, soli, oleje, mletého pepře a bobkového listu dobře povaříme. Potom všechno umeleme na masovém strojku a necháme vystydnout. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka, nejlépe malináče, upečeme v troubě i se slupkou. Potom je uvaříme se šťávou z červené řepy, česnekem, octem, solí a feferony do měkka. Prolisujeme je sítem a vychladlé slijeme do láhve. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme 2 lžíce oleje se solí, pepřem a 2 lžícemi octa, až vše snadno pění. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Třeme 2 žloutky z na tvrdo uvařených vajec s 2 syrovými pomocí 2 polévkových lžic oleje. Osolíme a přidáme bílý mletý pepř. Poté vlijeme do směsi sklenku bílého vína a přimícháme několik lžiček nasekané zelené petrželky, estragonu, pórku, pažitky a šalotky. ..
INGREDIENCE: 1/2 l sladké smetany, 1/8 l mléka, 2 žloutky 2 žloutky, cukru, 40 g mouky, sůl, kopr, 2 až 3 lžíce octa, 3 lžíce polévky.POSTUP PŘÍPRAVY: V mixéru rozmixujeme smetanu, mléko, mouku, žloutky, cukr a sůl. Dáme do hrnku, ve kterém se ve vodní lázni při stálém šlehání uvaří hustý krém. Zatím jemně usekaný kopr povaříme se 3 lžícemi hovězí polévky a octem v jiném kastrůlku. Potom do krému přelijeme převařený kopr, smícháme. Omáčku podáváme nejen k hovězímu masu, ale i na vařenou rybu, va ..
INGREDIENCE: 30 g másla nebo sádla, 30 g mouky, 50 g cibule, sůl, polévka z kostí, či vývar ze zeleniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěný tuk dáme nakrájenou cibuli. Jakmile zbělí, přisypeme mouku, kterou s cibulí smažíme do zlatavá. Pak omáčku rozvaříme osolenou polévkou z kostí nebo vývarem ze zeleniny, vychladíme a dáme rozmixovat. Získá značně na jemnosti. ..
INGREDEIENCE: 150 až 200g pravých ryzců, 30g másla, sůl, kmín, 1dl vývaru připraveného z kostky masoxu, 1/2l základní omáčky bílé, trochu citrónové šťávy a 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryzce nadrobno pokrájíme, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Při dušení podléváme vývarem. Měkké ryzce vmícháme i se šťávou do připravené základní omáčky bílé, okyselíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Nyní omáčku s plotny odstavíme a vmícháme ..
INGREDIENCE: 150 g žampiónů (pečárek), 40 g másla, 20 g cibule, trochu citrónové šťávy, trocha mletého bílého pepře, sůl, 3/4 l základní omáčky bílé, 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole zpěníme na rozehřátém másle nadrobno nakrájen cibuli, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, zkapeme citrónovou šťávou, opepříme a dusíme doměkka. Podušené žampióny vložíme do připravené základní omáčky bílé, osolíme krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme smetanou. Podáváme k masitým, rybí ..
INGREDIENCE: 750 g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, muchomůrka růžovka, holubinky), 50 g cibule, 5 g petrželky a 40 g másla. NA JÍŠKU: 70 g másla s 60g hladké mouky, 3/4 l hnědého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, trochu kerblíku a estragonu, asi 2 lžíce citrónové šťávy a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby a cibuli nadrobno rozsekáme přidáme jemné rozsekanou petrželku a směs na rozehřátém másle krátce podusíme. Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku, postupné ji p ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA