Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | RŮŽOVÁ KOPROVÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 1 kelímek zakysané smetany, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžičky hořčice, 1 lžíce kečupu, posekaný kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme uvedené ingredience a nakonec vmícháme posekaný kopr. Podáváme k pečenému masu, smaženému sýru a podobně. ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | HOUBOVÁ POLÉVKA Z KYSELÉHO KVÁSKU

INGREDIENCE: 1 l vody, 100 g kořenové zeleniny na vývar, 250 g čerstvých hub, 2 šálky kyselého kvásku nebo šťávy z kysaného zelí, 1 šálek kyselé smetany, 1 žloutek, petrželka, a máme-li, zelený fenykl. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme vývar z kořenové zeleniny a uvaříme v něm houby. Podle chuti přidáme kvásek nebo šťávu z kysaného zelí, polévku osolíme a zlepšíme smetanou s rozšlehaným žloutkem, sekanou petrželkou a fenyklem. Nemáme-li po ruce kyselý kvásek ani zelnou šťávu, okyselíme polévku podle ..

RÝŽE | TYROLSKÉ RIZOTO

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 300 žampiónů nebo jiných jedlých hub, 1 lžíce sušených hub předem namočených do vody, 250 g ryže, 1 červená a 2 zelená paprika, sůl, pepř, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (nejlépe parmezánu), kečup, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s olejem rozpustíme v kastrole, přidáme nadrobno nakrájené cibule, lehce je osmahneme, vhodíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je, opepříme a dusíme, až se odpaří tekutina, kterou pustily Předem nam ..

KRÁLÍK | KOŘENĚNÝ KRÁLIK SE ŠVESTKAMI

INGREDIENCE: králičí hřbet a běhy, 200 g sušených švestek, 1 lžíce poloh. mouky, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 2 dl červeného vína, 60g oleje, celý i mletý pepř, bobkový list, tymián, ocet, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hřbet a běhy naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, 2 lžic octa, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 3 bobkových listů. V kastrole zahřejeme olej a maso z králíka lehce opečeme na obou stranách. Potom podlijeme nálevem, ve kterém byl králík naložen, osolíme, opepříme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ZÁVIN S VINNÝMI BOBULEMI

INGREDIENCE: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál připravíme mouku, doprostřed uděláme důlek a do něj rozdrobíme máslo. Pak přidáme l vejce, sůl a vlažnou vodu. Vidličkou dobře promícháme tak, že začneme uprostřed a mouku přidáváme ze stran, až se utvoří těsto. Pak rukama vypracujeme tužší těsto, které se nesmí chytat ani na váml, ani rukou. Utvoříme bochánek, položíme jej na moukou vysypaný vál, potřeme olejem, přikryjeme ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KULAJDA IV.

INGREDIENCE: 2 l vod, 1 l kyselé smetany, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké mouky , 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 6 brambor, 2 lžíce octa, 2 lžíce sterilovaného kopru (nebo svazeček čerstvého, jemně nakrájeného), 1 lžičky drceného kmínu, 1 kostka masoxu, sůl, 4 čerstvá vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej a máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme masox, kmín a necháme povařit. Pak přidáme na kostičky na ..

TĚSTOVINY | CONCHILIONI PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

INGREDIENCE: 20 ks velkých těstovinových mušlí Conchilioni, sůl, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 1 kapie, 500 g ml. masa 1 lžíce hl. mouky, 200 ml drůbežího vývaru, sůl, olej na vymazání formy, 50 g nastrouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a podle návodu uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, pórek na něm orestujeme, přidáme ml. mas ..

HOUBY | RAŽNIČI Z HUB

INGREDIENCE: Houby (nejlepší jsou malé suchohřiby), domácí slanina, kabanos brambory, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby (nejlepší jsou malé suchohřiby), domácí slanina, kabanos brambory, pepř, sůl, olej. střídavě plátky hub, plátky cibule, na plátky pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájený kabanos a syrové plátky brambor. Okořeníme a pečeme na grilu nebo v troubě na plechu. ..

HOUBY | HOUBOVÁ NÁDIVKA

INGREDIENCE: ¼ l mléka, 250 g čerstvých hub, 50 g másla, 70 g cibule, 2 žemle nebo rohlíky, 1 vejce, 1 žloutek, muškátový květ, petrželka, strouhanka, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Do kastrolu dáme pokrájené houby, osolíme a podusíme do měkka. V míse utřeme máslo do pěny, přidáme žemle na močené v mléce, vymačkané a rozmělněné. Přidáme vejce, žloutek, podušené houby, posekanou petrželkou, sůl, strouhanku a koření. Promícháme, jak je nádivka řídká, zah ..

OD BABIČKY | BABIČINY BUCHTY Z TVAROHEM

INGREDIENCE: 25g droždí, 100 g cukru krupice, 350 g mléka, 750 g hl. mouky, 2 vejce, citr. kůra, sůl, 125 g másla. Náplň: 250 g tvarohu, 1 vanilkový cukr, 100 g mouč. cukru, citr. kůra z jednoho citrónu50 g rozinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme na klasické kynuté těsto. Po vykynutí odkrajujeme bochánky které rukou promáčkneme a plníme tvarohovou náplní. Zabalíme a klademe vedle sebe pomazané máslem (aby se nelepily k sobě) do vymaštěného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Po upečení v ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz