Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | TVARUŽKOVÉ KARBANÁTKY

INGREDIENCE: Mleté maso na sekanou, olej na smažení, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucké tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme jak na sekanou. Kolečka tvarůžků obalíme v troj obalu. Poté je obalíme vrstvou mletého masa cca 1,5 cm, vytvarujeme karbanátky, které taktéž obalíme v troj obalu a smažíme do zlatova. Příloha: Bramborová kaše nebo hranolky. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | MEDOVÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 1 listové těsto, 2 kg jablek, 350 g vlašských ořechů, ml. skořice, citr. kůra, vanilkový cukr, med, strouhanka, vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka zbavíme jádřinců a nakájíme na plátky, dochutíme citr. kůrou, skořicí, cukrem a doplníme na hrubo umletými ořechy. Směs promícháme, poklademe na rozválený plát listového těsta a stočíme. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě na 165°C. Po upečení potřeme medem, posypeme ořechy a jemně posypeme mouč. cukrem. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | HOUBOVÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 500 g směs tvrdších hub, cibule, sádlo, paprika, drcený kmín, ml. pepř, 2 kostky houbového bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zpěněné cibule přidáme nakrájené houby, zasypeme paprikou a zalijeme vodou, do které přidáme 2 kostky houbového bujónu, drcený kmín, pepř a povaříme. ..

ZELENINA | ZELNÉ PLACKY

INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 250 g kysaného zelí, 2 vejce, 2 lžíce sádla, sůl, cukr, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky dáme propláchnuté kyselé zelí, rozehřáté sádlo, 1 žloutek a jedno vejce, sůl a na vále vypracujeme těsto. Rozdělíme na díly, vyválíme tenké placky a opečeme na pánvi. Pak potřeme bílkem, promíchaným se lžící vody a cukrem a dopečeme v troubě. ..

TĚSTOVINY | GNOCCHI TĚSTOVINY

INGREDIENCE: 500 g gnocchi, 200 g anglické slaniny, 200 g šunky, ½ balíčku listového špenátu, 4 veliká rajčata, stromeček bazalky, olivový olej, 200 g mozarelly, 6 stroužků česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody dáme vařit gnocchi. Na oleji orestujeme česnek, anglickou slaniny a šunku, nakrájená rajská jablka a přidáme špenát. Nastřihneme trochu bazalky. Přidáme pepř. Hotovou směs smícháme se scezenými gnocchi a naklademe na zapékací mísu. Posypeme mozarellou a v troubě do zla ..

ZELENINA | ZAPÉKANÁ CUKETA

INGREDIENCE: 700 g cukety, 60 g tvrdého sýra, 100 g prorostlé anglické slaniny, 2 velké cibule, 4 rajčata, 10 cl olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sekané, petrželky, 1 lžička čerstvého Rozmarýnu, 1 lžička tymiánu, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu očistíme a nakrájíme na půl cm silné plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme také na kolečka. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno vyložíme vrstvou cukety, na ni polož ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BIGOS (Polsko)

INGREDIENCE: 400 g kyselého zelí, 400 g hlávkového zelí, 400 g vepřového masa, 400 g telecího masa, 300g klobásy, 300 g uzeného bůčku, 100 g sádla, 200 g rajského protlaku, 35 g sušených hub, 50 ml červeného vina, sůl, pepř, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrouhané hlávkové zelí zalijeme vroucí vodou, přidáme houby a 40 minut povaříme. Pokrájené kyselé zelí zalijeme vroucí vodou a necháme vařit. Maso s bůčkem osmahneme ze všech stran do růžova a necháme 40 minut povařit s kyselým zelím, dokud maso ne ..

MASO HOVĚZÍ | HOVĚZÍ MASO NA SMETANĚ S KŘENEM

INGREDIENCE: 300 g vařeného hovězího masa, 120 g kysané smetany, 40 g čerstvého křenu, cibule, hovězí vývar, zelená petržel nebo pažitka, tmavý toustový chléb, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazené vařené hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Zalijeme ochuceným vývarem s krájenou cibulkou a necháme uležet do druhého dne. Do kysané smetany vmícháme strouhaný křen a přeléváme přes marinované hovězí plátky. Podáváme s opečeným toastem. ..

ZELENINA | PLNĚNÉ LILKY

INGREDIENCE: 1 kg středních lilků, 1 ½ dl olivového oleje, 300 g mletého masa, 1 dl suchého bílého vína, velká cibule, menší svazek zelené petrželky, 30 dkg strouhaného sýra, mléko, máslo, hl. mouka, Vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měkka. Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Na ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | JÁTRA PO GRUZÍNSKU

INGREDIENCE: 300 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 cibule, 3 menší kapie (červená, žlutá, zelená), aby to bylo krásně barevný, petrželka, stroužek česneku, vejce podle chuti (já dávám dvě), smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová nebo kuřecí játra nakrájíme na kousky a prudce opečeme na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené kapie, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, stroužek utřeného česneku. Směs vložíme do pekáčku, rozšleháme vejce se smetanou, za ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz