INGREDIENCE: Mleté maso na sekanou, olej na smažení, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucké tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme jak na sekanou. Kolečka tvarůžků obalíme v troj obalu. Poté je obalíme vrstvou mletého masa cca 1,5 cm, vytvarujeme karbanátky, které taktéž obalíme v troj obalu a smažíme do zlatova. Příloha: Bramborová kaše nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 1 listové těsto, 2 kg jablek, 350 g vlašských ořechů, ml. skořice, citr. kůra, vanilkový cukr, med, strouhanka, vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka zbavíme jádřinců a nakájíme na plátky, dochutíme citr. kůrou, skořicí, cukrem a doplníme na hrubo umletými ořechy. Směs promícháme, poklademe na rozválený plát listového těsta a stočíme. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě na 165°C. Po upečení potřeme medem, posypeme ořechy a jemně posypeme mouč. cukrem. ..
INGREDIENCE: 500 g směs tvrdších hub, cibule, sádlo, paprika, drcený kmín, ml. pepř, 2 kostky houbového bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zpěněné cibule přidáme nakrájené houby, zasypeme paprikou a zalijeme vodou, do které přidáme 2 kostky houbového bujónu, drcený kmín, pepř a povaříme. ..
INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 250 g kysaného zelí, 2 vejce, 2 lžíce sádla, sůl, cukr, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mouky dáme propláchnuté kyselé zelí, rozehřáté sádlo, 1 žloutek a jedno vejce, sůl a na vále vypracujeme těsto. Rozdělíme na díly, vyválíme tenké placky a opečeme na pánvi. Pak potřeme bílkem, promíchaným se lžící vody a cukrem a dopečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: 500 g gnocchi, 200 g anglické slaniny, 200 g šunky, ½ balíčku listového špenátu, 4 veliká rajčata, stromeček bazalky, olivový olej, 200 g mozarelly, 6 stroužků česneku, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Do slané vody dáme vařit gnocchi. Na oleji orestujeme česnek, anglickou slaniny a šunku, nakrájená rajská jablka a přidáme špenát. Nastřihneme trochu bazalky. Přidáme pepř. Hotovou směs smícháme se scezenými gnocchi a naklademe na zapékací mísu. Posypeme mozarellou a v troubě do zla ..
INGREDIENCE: 700 g cukety, 60 g tvrdého sýra, 100 g prorostlé anglické slaniny, 2 velké cibule, 4 rajčata, 10 cl olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sekané, petrželky, 1 lžička čerstvého Rozmarýnu, 1 lžička tymiánu, strouhanka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu očistíme a nakrájíme na půl cm silné plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Spaříme rajčata, oloupeme je a pokrájíme také na kolečka. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Dno vyložíme vrstvou cukety, na ni polož ..
INGREDIENCE: 400 g kyselého zelí, 400 g hlávkového zelí, 400 g vepřového masa, 400 g telecího masa, 300g klobásy, 300 g uzeného bůčku, 100 g sádla, 200 g rajského protlaku, 35 g sušených hub, 50 ml červeného vina, sůl, pepř, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrouhané hlávkové zelí zalijeme vroucí vodou, přidáme houby a 40 minut povaříme. Pokrájené kyselé zelí zalijeme vroucí vodou a necháme vařit. Maso s bůčkem osmahneme ze všech stran do růžova a necháme 40 minut povařit s kyselým zelím, dokud maso ne ..
INGREDIENCE: 300 g vařeného hovězího masa, 120 g kysané smetany, 40 g čerstvého křenu, cibule, hovězí vývar, zelená petržel nebo pažitka, tmavý toustový chléb, ocet, cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychlazené vařené hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Zalijeme ochuceným vývarem s krájenou cibulkou a necháme uležet do druhého dne. Do kysané smetany vmícháme strouhaný křen a přeléváme přes marinované hovězí plátky. Podáváme s opečeným toastem. ..
INGREDIENCE: 1 kg středních lilků, 1 ½ dl olivového oleje, 300 g mletého masa, 1 dl suchého bílého vína, velká cibule, menší svazek zelené petrželky, 30 dkg strouhaného sýra, mléko, máslo, hl. mouka, Vejce, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měkka. Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Na ..
INGREDIENCE: 300 g vepřových nebo kuřecích jater, 1 cibule, 3 menší kapie (červená, žlutá, zelená), aby to bylo krásně barevný, petrželka, stroužek česneku, vejce podle chuti (já dávám dvě), smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová nebo kuřecí játra nakrájíme na kousky a prudce opečeme na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájené kapie, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, stroužek utřeného česneku. Směs vložíme do pekáčku, rozšleháme vejce se smetanou, za ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA