INGREDIENCE: 700 g mrkve, 500 g petržele, 1 kg celeru, 500 g cibule, 3 lžíce soli, 7 lič octa, 1 lžička nového koření, 1 ½ lžičky celého pepře, 6 bobkových listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu nastrouháme, přidáme trochu vody, koření a dusíme do měkka. Poté rozmixujeme, dáme do sklenic a zavaříme. Takto připravená zelenina je vždy při ruce jak máme chuť na svíčkovou. ..
INGREDIENCE: 350 g poloh. mouky, 200 g mouč. cukru, 350 g strouhaných jablek, 10 lžic oleje, 2 lžíce kakaa, 2 vejce, 1 ½ prášku do pečiva, ¼ l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny ingredience promícháme a dáme na vymazaný a vysypaný plech péci. Po upečení necháme vychladnou a potíráme rozehřátou čokoládou a můžeme nastříkat šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 500 g ve slupce uvařených studených brambor, 220-250 g hl. mouky, 2 žloutky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory pomeleme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme slabé placky, které pečeme nasucho na teflonové pánvi. Potíráme rozškvařenou slaninou nebo máslem. ..
Víte že ... Upečené maso krájíme až za 10-15 minut po částečném vychladnutí. Jinak nám z masa vyteče hodně šťávy. Aby strouhanka při smažení řízků neodpadávala, přidáme do vajíček několik kapek oleje. Když dáme na stůl misku s ledem, vyložíme ji nejdříve alobalem. Kostky se nebudou tak rychle rozpouštět. Když chceme, aby kynuté buchty byly vláčnější, přidáme do těsta jeden vařený brambor. Přesolenou polévku napravíme tak, že v ní uvaříme několik malých brambor, které pak využijeme jako p ..
INGREDIENCE: 600g smržů nebo hřibů, sůl, hladké mouka, 2 vejce, strouhanka, tuk na smaženi. POSTUP PŘÍPRAVY: Tímto způsobem lze upravit jen velké druhy hub. Houby očistěme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 1 středně velká cuketa, 4 rajčata, 200 g šunky, 200 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, sůl, oregano, bazalka, drcený kmín, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme na vymazaný plech a povrch potřeme olejem. Poklademe je kolečky rajčat, dlouhými plátky cukety a proužky šunky. Posypeme krájenými žampiony a kořením a solí. Dáme do trouby krátce zápeci. Před dopečením pizzu ještě posypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 200 g rýže,1 l mléka, sul, citrón, 3 velká kyselejší jablka, 3 vejce, 4 lžíce cukru, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko necháme vzkypět se solí a citrónovou kůrou, Přidáme propláchnutou a Okapanou rýži a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Pak ji necháme na velice mírném ohni asi 30 minut nabobtnat. Vyndáme citrónovou kůru. Rýžovou kaši necháme vychladnout a občas ji promícháme. Do vychladlé rýže přidáme žloutky a cukr. K bílkům přidáme špetku soli a Ušleháme tuhý sníh, který zlehka vm ..
INGREDIENCE: 1/4 l neoslazené šlehačky, sůl, 3 lžíce velmi jemně nastrouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si ušleháme šlehačku s trochou soli. Pak nastrouháme křen a ihned ho do šlehačky zamícháme, aby neztmavl. Podáváme ho nejčastěji zabalený v plátku šunky. ..
INGREDIENCE: Na 1 kg brambor 250 g uvařeného uzeného masa, 3 vejce natvrdo, 100 g sádla nebo tuku, sůl; na zalití: 1/3 l mléka, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a po vychladnutí nakrájíme na plátky. Naskládáme je na vymazaný pekáč nebo na zapékací misku, pak dáme vrstvu plátků uvařených vajec a posypeme usekaným uzeným masem. Jednotlivé vrstvy kropíme rozpuštěným tukem a solíme. Zakončíme vrstvou brambor. Zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a zapečeme v troubě ..
INGREDIENCE: 30 g sušených hub, 500 g brambor, 50 g hl. mouky, 1 vejce, sádlo, majoránka, máslo, česnek, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby předem namočíme, poté je nasekáme a podusíme na másle. Brambory najemno nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a přidáme houby. Tuto směs promícháme a tvoříme bramboráčky, které pečeme na pánvi z obou stran do růžova. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA