Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY DORTY | VÍDEŇSKÝ SACHR

INGREDIENCE: 6 vajec, 180 g čokolády na vaření, 160 g másla, 160 g mouč. cukru, 160 g hl. mouky, 1 vanilkový cukr, máslo a mouka do formy, 150 g rybízové marmelády. Poleva: 130 g pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a opět vyšleháme dotuha. Mouku smícháme s vani ..

POLÉVKA HOUBOVÁ | HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

POSTUP PŘÍPRAVY: 1,2 l vody, 30 g sušených hub, 60 g hl. mouky, 600 g brambor, 2 nastrouhané mrkve, ½ nastrouhaného celeru, 1 nastrouhaná petržel, 1 cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, celerová nať, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočené houby vložíme do vroucí vody, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pokrájené brambory, celer, mrkev, petržel, a povaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mouku, kterou opražíme dorůžova, zalijeme trochou studené vody, promícháme a přelijme ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE NA KARI

INGREDIENCE: 1 kuře, máslo, pepř, sůl. Omáčka: 2 velké cibule, 50 g másla, 300 g rajčat, 2 lžíce kari, 3 stroužky česneku, trochu šalvěje, 1 lžíce hladké mouky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře očistíme a naporcujeme. Pak je osolíme, opepříme a ze všech stran na másle dorůžova opečeme. Mezitím připravíme omáčku: na másle osmahneme drobně posekanou cibuli, přidáme plátky rajčat, kari a podlijeme horkou vodou. Povaříme a ochutíme utřeným česnekem. Pak do omáčky vložíme porce kuřete a pod pokličkou du ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, l vejce, balíček droždí (40 g), 1/4 l mléka, 3 lžičky cukru , 80 g tuku (máslo nebo Hera), 1/2 lžičky soli, 5 lžiček cukru, l kg švestek, 100 g máku, 2 lžíce moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí smícháme s vlažným mlékem, 3 lžičkami cukru a lžící mouky a necháme na teple vzejít kvásek. Mouku přesijeme do mísy, přidáme sůl, cukr, vejce, vlijeme vykynutý kvásek, dobře promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme těsto, které se nelepí na mí ..

SEKANÁ | FRANTOVA SEKANÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 200g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu, nakrájenou na kostičky a vše dobře rozmícháme. Podle potřeby přidáme ..

OMÁČKY | MILÁNSKÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

INGREDIENCE: 400 g mletého masa, sůl, pepř, šálek vývaru z bujónové kostky, olej, 1 cibule, 3 lžíce rajského protlaku, stroužek česneku, 1 paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme asi 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávku. Během dušení přidáme protlak ..

MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ ŠPÍZ

INGREDIENCE: 500 g jehněčí kýty, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, olej, 1 telecí párek, 4 malé cibulky, 2 menší rajčata, POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Plátky pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Po odležení je rozkrájíme na kousky a nabodáváme na jehly střídavě s kolečky párku, cibule a rajčat. Špízy potřeme olejem a grilujeme (často otáčíme). Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BANÁNOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 l mléka, 1 l vody, 250 g banánů, 30-40 g bramborové moučky, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, špetka soli, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným v části studené vody. Ten necháme už jen prohřát. Banány vaříme v cukrovém roztoku a prolisované nebo mixované přidáme do mléka. Jako vložka jsou dobré sněhové nočky, suchary, piško ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ SÝROVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 500 g brambor, 6 vajec, 1 lžička mouky, sůl, 100 g nastrouhaného sýra, 50 g másla, petrželka, 4-6 lžic mléka POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Prochladlé nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme s trochou mouky a mléka. Na pánev dáme vždy kousek másla a plátky brambor, které opečeme. Brambory zalijeme vždy části vaječného těstíčka a hustě posypeme strouhaným sýrem. ..

DRŮBEŽ SLEPICE | SLEPICE S CITRÓNOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 1 slepice, kořenová zelenina, 70 g másla, 50 g hladké mouky, stává z l citrónu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve slané vodě uvaříme opranou slepici i kořenovou zeleninu doměkka. Polévku ze slepice slijeme a necháme zchladnout. Pak připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji slepičím vývarem a dohladka povaříme. Nakonec do omáčky vložíme rozporcovanou slepici a přilijeme citrónovou šťávu. Dáme pozor, aby se do omáčky nedostala citrónová jádra, omáčka by po nich zhořkla. Podáváme ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz