Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNÁ PO STARÉM ZPŮSOBU

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 80gsádla, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, kmín, 1 kg brambor, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku prudce opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévá ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ MASO S HOUBAMI A FAZOLEMI

INGREDIENCE: 400 g hovězího masa, 40 oleje, 80 g cibule, 60 mrkve, 60 g celeru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g bílých fazolí, 400 g čerstvých hub, 3 stroužky česneku, 40 g slaniny, sůl, pepř, kmín, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené maso vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Houby nakrájené na plátky osolíme, okmínujeme a podusíme na slanině. K téměř měkkému masu přidáme rozetřený nebo prolisovaný česnek ..

DRŮBEŽ KACHNA | DOMÁCÍ GULÁŠ II

INGREDIENCE: 600g libového hovězího masa, 60g sádla, 3 větší cibule, 3 stroužek česneku, 3 rajčata, strouhaný chléb, 4 dl vývaru (z masoxu), sůl, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle po všech stranách opečeme. Pak vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme utřený česnek a krátce s masem podusíme. Přidáme rajčata, která jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky, trochu strouhaného chleba, okořeníme, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme nejprve ve ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | VÍDEŇSKÉ HOUSKOVÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 5 včerejších housek nebo rohlíků, 3 lžíce hr. mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 syrová vejce, 2 syrové žloutky, 120g másla, 2 lžíce syrového mléka, 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě, 1 lžíce soli, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si drobné nakrájené housky pokropíme mlékem, aby zvlhly. Pak spojíme utřené máslo se dvěma celými vejci a oběma žloutky. Nyní všechno, i zvláčněné kostičky housek, promícháme s moukou, strouhankou a petrželkou, osolíme čajovou lžičkou soli a d ..

VEJCE | VEJCE V RAJSKÉ OMÁČCE

INGREDEINC: 8 vajec, 1 plechovka (850 ml) loupaných rajčat, sůl, pepř, chilli, špetku cukru, 500g rostlinného tuku, čerstvou petrželku na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo, namočíme je na chvíli do studené vody. Oloupeme je a osušíme. Rajčata rozkrájíme na nadrobno, dáme do větší nádoby, podlijeme je trochou vody a pomalu na mírném ohni uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut. Poté je osolíme, opeříme přidáme chilli a cukr. Na pánvi rozehřejeme tuk, ve kterém vejce postupně a velmi ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | KEŽMARSKÁ ROŠTĚNÁ

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 1 střední cibule, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, paprika, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo, naklepeme, posolíme a popepříme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou položíme roštěnky a krátce po obou stranách osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme. K téměř měkkému ..

POMAZÁNKY | VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, l snítka petrželové natí, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme a vyjmeme z nich žloutky, které rozmačkáme v misce vidličkou a utřeme spolu s rostlinným máslem dohladka. Přidáme nadrobno nakrájené bílky, cibuli, petrželovou nať, hořčici a kečup. Vše dobře promícháme a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Tip: Místo cibule a kečupu můžeme použít sardelovou pastu. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OLEJOVÁ BUCHTA

POSTUP PŘÍPRAVY: 1 větší hrnek cukru, 3 celá vejce. Utřeme cukr s vejci do pěny, přidáme půl malého hrnku oleje a 1 větší hrnek mléka. Dobře zamícháme. Vmícháme polohrubou mouku- 1 hrnek, a půl prášku do pečiva. Těsto má být lité, hustší. Příchutě: budˇkakao- hodně, aspoň půl pytlíku, nebo vařená mokka káva, citrónová kůra a trochu citrónové šťávy. Po upečení případně polijeme čokoládovou nebo citrónovou polevou. Nebo: do mixeru dáme všechny výše vyjmenované přísady, řádně rozmixujeme, můžeme př ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz