INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 700 g rostlinného másla, l cibule, l až 2 papriky kapie nebo 3 lžíce sterilované kapie, lžička mleté papriky, 2 lžíce mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo Ušleháme se soli a paprikou, postupně vmícháme tvaroh, směs rozředíme trochou mléka a vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou kapii. Použijeme-li sterilovanou papriku, necháme ji dobře okapat z nálevu a pak ji ještě na prkénku překrájíme na menší kousky. Pomazánku dobře našleháme, nechá ..
POSTUP PŘÍPRAVY: I. 500 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g cukru, 4 žloutky, 4 lžíce bílého vína, 4 lžíce mléka a trochu soli se propracuje na vále, až se utvoří hladké těsto a dělají se na něm bublinky. Pak se rozválí na stéblo silně, nakrájejí se Sadílkem na čtverečky, naříznou se asi třikráte, navleknou se na vařečky, různě propletou a na rozpáleném omastku smaží. Sypou se skořici a cukrem. II. 280 g mouky a 140 g másla se zadělá se 4 žloutky, 4 lžícemi kyselé smetany, trochou cukru a s ..
INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 120 g cukru, 120 g másla, 4 žloutky, 30 g droždí, 5 g soli, 1/4l mléka, vanilkový cukr, citronová kůra, citronát, 30 g rozinek, 30 g mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Lžíci cukru rozetřeme s droždím, když se rozetře, přidáme lžíci mouky a 2 lžíce mléka. Řídký kvásek necháme 5 minut vzejít, poté přidáme mouku, vlahé máslo a vše zaděláme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozpustily všechny ostatní ingredience, a rozkvedlali žloutky. Vařečkou těsto spojíme, přendáme na vál a dá ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 200 g másla utřeme do pěny a postupně přidáváme 180 g mouč. cukru, 2 celá vejce, ½ lžičky skořice, citronovou kuru z 1 citrónu, 2 lžíce rumu a 250 g tvarohu. Poté 500 g polohrubé moky promícháme s jedním práškem do pečiva a se 100 g rozinek, 60 g loupaných nakrájených mandlí a 60 g kandovaného ovoce a přidáme k již zpracovaným přísadám. Vypracujeme těsto, vytvarujeme štolu a na plechu vyloženém alobalem jí zvolna pečeme. Teplou štolu potřeme 60 g rozpuštěného másla ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do 500 g polohrubé mouky se rozdrolí 250 g másla. Poté se přidá 100 g cukru, 2 žloutky, trochu soli, 150 g zkynutých kvasnic, vše se dohromady zpracuje s takovým množstvím vlažného mléka, aby bylo těsto jako na vánočku a nechá vykynout. Pak se na vále tvoří tenké preclíčky, pomažou vejcem, nechají vykynout, posypou mákem nebo kminem a solí. V horké troubě se upekou. ..
INGREDIENCE: 500g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 80g rostlinného tuku, 30g droždí, 2 žloutky, 250ml mléka, sůl, 50g rozinek, hrst mandlí, 1 vejce, tuk na vymazání plechu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze dvou lžic mléka, dvou lžiček cukru, a droždí si připravíme kvásek. V míse utřeme máslo, cukr a žloutky, přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva, kvásek, sůl a zbytek vlažného mléka. Zaděláme těsto a nakonec zapracujeme rozinky. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na t ..
INGREDIENCE: 2 kg syrových brambor, 500 g uzené ryby, 2 cibule, 200 ml mléka, 250 ml smetany, 200 g eidamu, 1/2 hlavičky česneku, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do zapékací misky vložíme vrstvu krájených syrových brambor. Na ně rozprostřeme rybu, česnek utřený se solí, nahrubo nakrájenou cibuli a ochutíme. Naklademe další vrstvu brambor a zalijeme smetanou smíchanou s mlékem. Pečeme v troubě při 190 ° asi 25 minut přikryté alobalem. Odkryjeme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme až jsou bram ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, 40 g oleje, 300 g špaget, 1 bílého jogurtu, pepř, sůl, 4 lžičky kečupu, 40 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme, posolíme, opepříme a opečeme na oleji po obou stranách. Špagety uvaříme v osolené vodě, propláchneme teplou vodou, aby se neslepily, a scedíme. promícháme s bílým jogurtem a upravíme na talíře. Navrch položíme opečenou kotletu, pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Doplníme zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 600g žampiónů, sůl, mletý pepř, tuk as smaženi. Těstíčko: 130 g hladké mouky asi 1dl piva, 2 lžíce oleje, 2 vejce sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pro tento pokrm vybereme zdravé, stejně velké Klobouky hub. Opláchneme, třeně odřízneme. Osolíme je, poprášíme pepřem, namočíme ve středné hustém těstíčku a usmažíme v horkém Tuku. Podáváme s rýží. Příprava těstíčka: Mouku. rozmícháme s pivem, olejem, žloutky a solí a přidáme sníh ušlehaný z bílků. ..
INGREDEINCE: 1 hlávka kapusty (asi1 kg), 1 sklenice (340g) rajčatových paprik, 1 cibule, 500g míchaného mletého masa, 3 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce přeškvařeného másla, 3/8 l zeleninového vývaru, 2 rajčata, 100g anglické slaniny, 100g kysané smetany, 1 lžíce poloh. mouky, 50g rajského protlaku, petrželku a kousky rajčat na ozdobení, nit. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapusty oddělíme 8 listů. Dáme je do vroucí vody na 5 minut povařit. Potom listy propláchneme studenou vodou a necháme oka ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA