INGREDIENCE: 5 vajec, 1 dl oleje, 170g krystalového cukru, ½ prášku do pečiva, 1 kakaový puding, 1 vanilkový puding, 1 jahodový nebo malinový puding, 20 ztuženého tuku a 20g hrubé mouky na formu, 20g mletého cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka k nim zamícháme žloutky, olej, prášek do pečiva a celou směs rozdělím na tři stejné části. Do každé přimícháme jiný puding. Formu vytřeme tukem, vysypeme moukou a postupně naplníme formu jednotlivými pudinkovými těsnami ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 4 žloutky, 100 g práškového cukru, 200 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, sníh ze 2 bílků, tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu, zavařenina, sníh ze 2 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Směs můžeme ochutit strouhanou citrónovou kůrou. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak do těsta vpracujeme sníh z bílků. Vyválíme koláč, dáme ho na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Vychladlý ..
INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 1/2 baličku prášku do pečiva, 80 g cukru, 30 g másla, l vejce, 1/8 l mléka, tvaroh, hrozinky, l baliček vanilkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Zaděláme těsto, dobře propracujeme a rozdělíme na dva díly. Oba vyválíme na tenké placky, pomažeme je připraveným tvarohem, posypeme hrozinkami a vanilkovým cukrem. Opatrně svineme. Vložíme na vymaštěný plech a v troubě zvolna pečeme. ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, l lžíce práškového cukru, trochu mléka, špetka prášku do pečiva, 200 g tuku na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále zpracujeme mouku s práškem a cukrem, zaděláme mlékem se žloutky a rumem. Vypracujeme vláčnější těsto, než je těsto na nudle. Těsto tence vyválíme, nakrájíme rádýlkem čtverečky nebo trojhránky a smažíme je v rozpáleném tuku. Horké cukrujeme a podáváme. ..
INGREDIENCE: 50g másla, 1 l mléka, 10g cukru, trochu soli, 160g plohr. Mouky, 4 vejce, lžíce rumu, 250g oleje na smažení, trochu cukru na posypání.POSTUP PŘÍPRRAVY: Z uvedených surovin si uděláme pálené těsto. Pak vykrajujeme lžičkou zakulacené nočky, vkládáme je do rozpáleného oleje, po obou stranách je do červena vysmažíme. Vybereme je s oleje drátěnou naběračkou a necháme je odkapat. Cukrujeme je nebo sypeme čokoládou. ..
INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, l lžíce másla, l vejce, špetka soli, 1/8 l vlažné vody, lžička octa. Náplň: l kg jablk, 4 lžíce strouhanky, 2 hrsti rozinek, 2 hrstky nasekaných ořechů, 2 lžíce cukru smíchaného se skořicí, 2 lžíce rozehřátého másla na pokropení závinu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vále zpracujeme mouku s vodou, v níž jsme rozšlehali vejce, sůl, tekuté máslo a lžičku octa. Nejdříve těsto spojujeme nožem, po spojení ho důkladně propracujeme rukama, až je hladké a nelepivé, pružné a lesklé. ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 1 lžíce sádla, 1 vejce, 1 lžička octa, špetka soli, ½ šálku vlažné vody. Náplň: 1 kg oloupaných jablk, šálek strouhanky, 1/8 másla, lžíce másla na pomaštění závinu, 4 lžíce cukru, lžička skořice, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vlažné vodě rozmícháme vejce, rozehřáté sádlo, ocet a sůl. Touto směsi po lžičce zaděláme moukou, a až se tekutina s moukou dobře spojí vypracujeme těsto rukama až je hladké, vláčné a nelepivé. Sv ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 250 g pískového cukru, l dl oleje, l dl vody, 250 g polohrubé mouky, l vanilkový pudink, lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citrónovou kůrou. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta a pak ..
INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g rostlinného másla, 250 g pískového cukru, citrónová kůra z dobře omytého citrónu, 4 vejce, 350 g hrubé mouky, l prášek do pečiva, l lžíce vanilkového cukru do sněhu.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme se změklým rostlinným máslem, přidáme cukr a třeme do pěny. Přidáváme tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků, do nichž ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, větší špetka soli, citrónová kůra z půlky citrónu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, kostka droždí (42 g), 1/4 l mléka, 1 vejce, 120 g másla nebo Hery.Náplň: 180 g máku, 1/4 l mléka, 120 g cukru, l lžíce medu, 1/2 lžičky skořice, l žebro čokolády, citrónová kůra, l lžička másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Na teple necháme vzejít kvásek. Mouku, cukr, špetku soli, citrónovou kůru a vejce smícháme, vlije ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA