Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | CHŘEST S KOPROVOU ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 600g drobných brambor, 1, 1 kg bílého chřestu, 2 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru, 1 lžíce másla, 1 svazek kopru, 200 ml smetany, 1 lžička hořčice, sůl, zelený pepř, 8 plátků lososa. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou vaříme asi 25 minut doměkka. Slijeme vodu a oloupeme je. Oloupeme chřest a odkrojíme konce a stonky svážeme. Do 2 l vody přidáme 2 lžíce citrónové šťávy, cukr a máslo. Vložíme chřest a vaříme 20 minut. Kopr nasekáme najemno. Našleháme smetanu a vmícháme do ní ..

ZELENINA | MÍCHANÁ ZELENINA PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 200 g mrkve, 200 g pórku, 300 g květáku, 100 g cukrového hrášku, 100 g kukuřice z konzervy, sůl, 1 1/2 lžíce másla, čínská směs pěti koření, pasta ze zeleného pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, květák rozebereme na růžičky a kukuřici necháme okapat. Květák s mrkví povaříme v osolené vodě asi 8 minut, hrášek 3 minuty. Uvařenou zeleninu necháme okapat. Na rozehřátém másle opékáme papriky a pórek. Přid ..

ZELENINA | LILEK PLNĚNÝ HOUBOVOU NÁDIVKOU ( Pečený).

INGREDIENCE: 3 lilky, 50 g slaniny, 60 g másla, 70 g cibule, sůl, mletý pepř, houbová nádivka, strouhanka a trochu másla na pokapání.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté, neoloupané lilky podélně rozkrojíme, stopky vykrojíme, dužinu trochu nožem nakrojíme, aby rychleji změkla, pak je vložíme do kastrolu vymaštěného máslem a v troubě asi 10 minut pečeme. Pak dužinu z vychladlých lilků lžičkou vydlabeme natolik, aby na slupce zůstala jen asi 3/4 cm tlustá vrstva dužiny. Vydlabanou dužinu nadrobno rozsekáme, na ..

ZELENINA | OKURKY PLNĚNÉ MASITOU NADIVKOU S HOUBAMI (Dušené).

INGREDIENCE: 2 středně velké okurky. Na nádivku: 300 g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé nebo jiné hřibovité houby, muchomůrky růžovky), 40 g cibule, 10g petrželky, 30 g másla, 300 g vařeného nebo pečeného vepřového anebo telecího masa, 2 žemle, 2 dl mléka, 3 žloutky, sůl, trocha mletého pepře nebo muškátového oříšku a strouhanka. Na omáčku: 30 g másla, 20 g hladké mouky, trochu petrželky, 10g cibule, lžíce kopru, 10g mleté sladké papriky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy nebo octa, 1/4 l vývaru ..

ZELENINA | ZELENÉ FAZOLKY S HOUBAMI NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 600 g čerstvých zelených fazolek (nebo sklenice sterilovaných fazolek),vývar z kostí hovězích, nebo vývar připravený z kostky masoxu, 40 g másla, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, 10 g mleté sladké papriky, petrželka, 2 stroužky utřeného česneku, 300 g očištěných čerstvých hub (hřiby pravé, houby hřibovité, klouzky, lištky), 1 dl kysané smetany, půl lžičky cukru, lžíce octa a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné fazolky nakrájíme šikmo na proužky a uvaříme v malém množství vývaru téměř doměk ..

ZELENINA | KAPUSTA S HOUBAMI ZAPEČENÁ S PALAČINKOVÝM TĚSTÍČKEM.

INGREDIENCE: 500 g kapusty, 40 g cibule, 40 g másla, 750 g očištěných čerstvých hub (houby hřibovité, křemenáče kozáky klouzky nebo houby ve směsi), 250 g točeného salámu, asi 50 g strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl, trocha mletého pepře, 20 g másla na vymaštění a 20 g strouhanky na vysypání kastrolu. Na palačinkové těstíčko: 1/4 l mléka, 2 vejce, 700 g hladké mouky, 50 g nastrouhaného bochníkového sýra, sůl a trochu másla na pokropení pokrmu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu v osolené vodě kr ..

ZELENINA | KAPUSTA RŮŽIČKOVÁ ZAPÉKANÁ S UZENÝM BŮČKEM A HOUBAMI.

INGREDENCE: 250 g očištěných čerstvých hub, 40 g másla, sůl, mletý pepř, 500 g kapustiček, 150g vařeného uzeného bůčku, 3 dl bešamelové omáčky, 2 žloutky, 60g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu a trochu tuku na vymaštění tvořítka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme más ..

ZELENINA | PAPRIKY DUŠENÉ S HOUBAMI A SALÁMEM.

INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 400g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé nebo tužší hřibovité houby), 60 g cibule, 50 g oleje, 1 dl smetany, 20 g hladké mouky, 200g šunkového salámu a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do světle žluta, přidáme očištěné, semen zbavené a na nudličky nakrájené papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Nakonec směs zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, ..

ZELENINA | KAPUSTA DUŠENÁ S HOUBAMI A VEJCI.

INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky zelánky nebo houby ve směsi), mletý pepř a 4 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a v osolené vodě uvařenou kapustu scedíme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme. K tomu pak přidáme nakrájenou kapustu, trochu vše osmažíme, nak ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ, S HOUBOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 8 středně velkých čerstvých červených paprik, 40 g másla, ve slané vodě uvařená menší růžice květáku, půlka vařeného nebo pečeného kuřete a asi 100g osmažené strouhanky. Na houbovou omáčku: 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1/2 l drůbežího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky slepičího bujónu,100 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, světlé houby hřibovité), 30 g másla na dušení hub, sůl, trochu muškátového květu a 1 dl sladké smetany. 40 g másla na pokapání pokrmu.POS ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz