Recepty na xkuchtik.cz

OMÁČKY | ŠÍPKOVÁ OMÁČKA. 3

INGREDIENCE: 5 dkg sušených šípků nebo 10dkg šípkové zavařeniny, 3 lžíce vinného octa, 3/4 l vody, 4 lžíce červeného vína, 2 hřebíčky, skořice, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, citrón, 2 dkg másla, 3dkg mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do kamenného hrnce dáme sušené šípky nebo zavařeninu, vinný ocet, vodu, červené stolní víno, koření, kousek citrónové kůry a šťávu z celého citrónu. Vše vaříme tak dlouho, až se šípky rozvaří. Omáčku zahustíme máslovou jíškou a necháme ji ještě asi 20 minut povaři ..

OMÁČKY | TVAROHOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 5 lžic mléka, 1, žloutek, 1 lžíce oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka cukru a soli, 1/2 lžičky hladké hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme mléko, přidáváme po částech tvaroh, žloutek, olej, citrónovou šťávu, hořčici a nakonec cukr. Dostaneme netučnou majonézu. ..

OMÁČKY | ZELENINOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 2 žloutky. 150 g oleje, 1mrkev, 1 jablko, 1 mrkev, 1 rajče, kousek celeru, cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Ze žloutků a oleje (případně i s bílky) umixujeme hustou majonézu. Část majonézy odebereme, do zbytku vmixujeme na menši kousky nakrájenou syrovou zeleninu a ovoce. Vyjmeme, majonézu smícháme a ochutíme pak solí a citrónem. Podáváme s rohlíkem. ..

OMÁČKY | MAJONÉZA ZE ŽERVÉ.

INGREDIENCE: 2 tvarohové žervé ("gervais") ve váze dohromady asi 20 g, 1 žloutek, 100 g oleje, šťáva z půl citrónu, sůl, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme žervé a žloutek a mixujeme asi 15 vteřin. Potom začneme přilévat otvorem ve víčku mixéru olej a mixujeme ještě asi 1 minutu. Hotovou majonézu podle chuti přisolíme, přisladíme a okyselíme. Tato lehká majonéza se hodí zvláště na rybu a zeleninu.. ..

OMÁČKY | RYCHLÁ OLEJOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 2 vejce, 150 g oleje, lžička plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru, špetka soli a příp. i pepře, šťáva z 1 citrónu nebo ocet .POSTUP PŘÍPRAVY: Celá vejce (žloutek i bílek, ale bez skořápky), dále citrónovou šťávu, sůl a hořčici dáme do mixéru a mixujeme, přiléváme zvolna slabým proudem olej otvorem ve víčku mixéru. Celkem mixujeme asi 3 minuty. Dostaneme poměrně hustou, již ochutněnou majonézu, kterou podle potřeby ředíme. ..

OMÁČKY | MLÉČNÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 1/4 litru mléka, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, citrónová šťáva, špetička bílého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko svaříme s moukou na hladkou řídkou kaši, prochladlou dáme do mixéru, přidáváme jedno vejce za druhým i olej a mixujeme. Zhoustlou majonézu pak ochutíme citronem a kořením. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz