Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ RŮZNÉ | KAPUSTOVÁ ROLÁDA

INGREDIENCE: 5-6 velkých kapustových listů, 300g mletého hovězího masa, petržel, 100g italské nevařené klobásy, 3 lžíce strouhanky, citrónová kůra, 1 vajíčko, máslo, olej, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme spařit kapustové listy ve vařící vodě asi 5 minut. Scedíme, osušíme a rozprostřeme. Odkrojíme tvrdou část stopky. V hrnci opražíme na oleji mleté maso, oloupanou klobásku a nadrobno nasekanou petržel. Pak stáhneme z ohně a přimícháme strouhanku, sůl, pepř, citrónovou kůru a vajíčko. Promíc ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | SLADKÉ KNEDLÍKY Z JÁHEL

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 1/2 1 mléka a 200g jáhel uvaříme hustou kaši, do vychladlé vmícháme 2 vajíčka, kousek másla, zředíme 2 - 3 lžícemi mléka, osolíme a přidáme tolik hrubé mouky, aby vzniklo tužší těsto. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme v osolené vodě. Podáváme je polité rozpuštěným máslem, posypané skořicovým cukrem a s kompotem ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | KYNUTÉ VÁČKY S OŘECHOVOU NÁPLNÍ

INGREDINCE: 125g lískových jader, 2 vejce, špetku soli, 75g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička skořice, 300 ml kynutého těsta (recept najedeme v každé dobré kuchařce), mouku n vál, papír na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Oříšky pražíme asi 10 minut v troubě na plechu a pak necháme vychladnout oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Oříšky usekáme, smícháme s cukrem a skořicí a opatrně vmícháme do sněhu. Z kynutého těsta vyválíme na lehce pomoučněném válu čtverec 42 x 42 ..

DRŮBEŽ KACHNA | PEČENÁ KACHNA NA JABLEČNÉM MOŠTU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu osolíme, pokmínujme a pečeme ve vlastním sádlovém výpeku, během pečení poléváme jablečným moštem. Můžeme také plnit jablky, rýži a kořením, během pečení poléváme voňavým koňakem nebo Calvadosem. ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | HOVĚZÍ MASO NA HOUBÁCH

INGREDIENCE: 600 g hovězí kližky nebo předního masa bez kosti, 200 g čerstvých hub ( nejlépe směs ), 2 cibule, 1 menší celer, 1 petržel, 1 bobkový list, 50 g hladké mouky, 50 g tuku, 10 celých pepřů, 1 hlavička česneku nebo třený česnek se solí, 2 dl vařící vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostičky jako na guláš, očištěné houby na plátky. Do tlakového hrnce vložíme maso, osmaženou cibuli, na kolečka nakrájenou petržel, celer, koření, osolíme, zalijeme vroucí vodou a dusíme asi půl hodi ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZAHRADNICKÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 2 trojúhelníčky taveného ementálu, 2 šálky zmrazeného hrášku, 120 g mletého masa, hovězí vývar nebo kostka hovězího bujónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Tavený sýr rozkrájíme nadrobno, vložíme do vařícího vývaru a drátěnou metlou šleháme, až se sýr rozpustí. Přidáme zmrazený hrášek a malé knedlíčky z mletého masa (knedlíčky tvarujeme lžící namočenou v horké vodě). Vaříme asi 4 minuty mírným varem. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ZÁVITKY PO ITALSKU

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 4 plátky šunky, 2 velké žampióny, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžička šalvěje, mouka na obalení, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená malá cibule, celerová nať, 1 utřený stroužek česneku, 3 lžíce vývaru, 70 ml suchého bílého vína, 60g malých sterilovaných rajčat bez šťávy (šťávu si uschováme), 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 3 lžíce suchého vína Marsala. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme a na každý položíme plátek šunk ..

SALÁTY | BROKOLICOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 1 hlávka brokolice, sůl, kelímek bílého jogurtu, lžíce oleje, svazek pažitky, l lžíce citrónové stavy, l lžička cukru, l paprika, l vejce vařené natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, vložíme do vody tak, aby byla potopena, přidáme větší špetku soli a vaříme pět minut. Pak brokolici vyjmeme, necháme okapat a ochladit. Rozebereme ji na růžičky a košťál sloupneme a rovněž pokrájíme na kousky. Nadrobno pokrájíme l papriku, jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou a cukrem ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | BÁBOVKA S JABLKY BEZ TUKU

INGREDIENCE: 4 celá vejce, 200 g cukru, 200 g hrubé mouky, 200 g jemně strouhaných jablk, l balíček vanilkového cukru, l balíček prášku do pečiva, trochu rozinek, tuk na vymazání a mouku na vysypání formy POSTUP PŘÍPRAVY: V míse třeme vejce, cukr a vanilkový cukr. Do utřené směsi vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka a rozinky. Směsí naplníme tukem vymazanou formu a zvolna pečeme. ..

ZELENINA | DUŠENÁ KAPUSTA S JABLKY

INGREDIENCE: 1 menší hlávka kapusty, 2 velká kyselá jablka, 50 g kachního sádla, vývar, 1 cibule, 30 g hladké mouky, lžička cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu ovaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle, pak k ní přidáme nudličky kapusty a nudličky oloupaných jablk (můžeme je také nastrouhat). Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak pokrm zaprášíme moukou, osmahneme. Ještě trochu podlijeme a pod ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz