INGREDIENCE: 4 včerejší rohlíky, 1/8 1 mléka, 2 celá syrová vejce, 4 lžíce teplých vepřových škvarků, 50g krupice, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPORAVY: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, polijeme mlékem a odstavíme na 5 minut, aby se tekutina vsákla. Poté mokré rohlíky vymačkáme, přimícháme k nim teplé škvarky, obě vejce (bílky i žloutky), krupici a osolíme čajovou lžičkou soli. Z těsta utvoříme malé kulaté knedlíky (velikosti pingpongového míčku), které vkládáme do osolené vařící vody na 7 až 9 ..
INGREDIENCE: 500g skopové kýty, 150g anglické slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 400g hlávkového zelí, 250g brambor, 150g čerstvých hub (nebo hrst sušených), kmín, mletá paprika, 2 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v hrnci, přidáme drobné nakrájenou cibuli a osmažíme. Zasypeme sladkou paprikou, vložíme kostky masa, podlijeme horkou vodou a dusíme. Přidáme rozetřený česnek se solí, kmín, feferonky a když je maso poloměkké, přidáme na nudličky pokrájené ..
INGREDIENCE: 1 cibule, l lžíce oleje, trocha majoránky, 1/2 l vývaru z masoxu, rajský protlak, sůl, cukr, pepř, paprika, bílek. POSTUP PŘÍPRAVY: Posekanou cibulku podusíme na oleji, přidáme majoránku a zalijeme vývarem z masoxu. Přidáme protlak, sůl, cukr, pepř, papriku a necháme přejít varem. Nalijeme do talířů a do každého dáme Sněhulku z ušlehaného bílku. ..
INGREDIENCE: 600 g moučných brambor, l stroužek česneku, l lžička másla, l cibule, l svazek petrželky, 150 g smetany, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 125 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, rozpůlíme a vytřeme jím vnitřek ploché zapékací mísy. Zároveň ji vymažeme máslem, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Plátky brambor a cibule střídavě klademe do mísy jako střešní tašky. Petrželku omyjeme, osušíme a ..
INGREDIENCE: 1/2 brokolice (nebo l větší růžice) Zálivka: 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 3 lžíce vývaru z brokolice. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici namočíme na 15 minut do slané vody, aby vyplaval případný hmyz, poté ji omyjeme pod studenou vodou, vložíme do vařící vody a 4-5 minut povaříme. Vyjmeme ji, necháme okapat, rozdělíme na růžičky a vložíme do mísy. Ve vývaru rozmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej (vývaru můžeme přidat víc) a vzniklou zál ..
INGREDIENCE: 500 g hovězího masa ze svíčkové, 3 lžíce oleje, l cibule, sůl, pepř, kelímek bílého jogurtu, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky, naklepeme je a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej, maso na něj vsypeme a hned mícháme a prudce smažíme. Po několika minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, maso osolíme, zalijeme jogurtem, v němž jsme rozmíchali lžičku mouky a kečup, dobře promícháme a krátce podusíme. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 100 g hladké mouky, 80 g strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nastrouháme, přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek a majoránku a osolíme. Přidáme mouku a utvoříme těsto, z kterého tvoříme placičky. Smažíme je na oleji a podáváme k čaji nebo pivu. ..
INGREDIENCE: 500g hr. mouky, 1/4 1 mléka do těsta, 2 lžíce vlažného mléka na kvásek, 10g droždí, 1 syrové vejce, 1 lžička soli do těsta, 1 lžíce soli na osolení vody, ve které se budou vařit knedlíky. POSTUP PŘÍPRAVY: Do půllitrového hrnečku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím přilijeme do mouky syrové mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a sůl a konečně i hotový kvásek, který nám zatím v hrnečku vyběhl. Všechno zpracujeme na tuhé těsto ..
INGREDIENCE: 1 kg zelí, 100g sádla, 1 dl vína, 1 cibule, 3 hřebíčky, bobkový list, 500g jablk, sůl, pepř, cukr, ocet. POSTUP PŘIPRAVY: Jemně nakrájené zelí přelijeme vařící vodou. Ocezené zelí dusíme na sádle s nastrouhanou cibulí a kořením. Vše zalijeme vínem. Po chvíli přidáme plátky oloupaných jablk, opepříme, dosolíme podle chuti, přikyselíme a přisladíme. ..
SINGREDIENCE: 5 očištěných makrel, šálek oleje, 3 cibule, 160g zelených nakládaných oliv, 5 lžic rajčatového protlaku, 1 lžička pískového cukru, podle chuti sůl, 1 dl červeného vína, 1 lžička rajčatového kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné, vykuchané a vyprané makrely osolíme, vložíme do rozpáleného oleje na pánev a opečeme po obou stranách do červena. Pečené makrely vyjmeme z oleje, do kterého přidáme nakrájenou cibuli, olivy nakrájené na kolečka, rajský protlak, kečup, sůl, červené vino, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA