INGREDIENCE: 1 kg hl. mouky, 2 vejce, 400 ml mléka, 250 g kyselé smetany, 4 lžičky soli, 50 g droždí, 2 kostky cukru, česnek, smetana, kečup, sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem si připravíme těsto, do 200 ml vlažného mléka s cukrem dáme droždí. Přidáme zbytek přísad a vypracujeme těsto. Dáme do mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, a tam to vydrží i 3 dni. Smažíme na rozpáleném tuku, Smažíme způsobem: Jedna strana pod pokličkou, druhá bez poklice, ale sledujte aby se nepřipálily. Potíráme ..
INGREDIENCE: Čočka, brambory, olej, cibule, mletá sladká paprika, 250 ml kyselé smetany, hladká mouka, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit den vpřed namočenou čočku. Když je poloměkká, přidáme nadrobno nakrájené brambory. Ve větším hrnci na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku. Když je cibule sklovitá, vlijeme k ní čočku, pokrájené brambory, podle potřeby ještě přilijeme vodu, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Na trošce oleje opražíme 1 lžíci hl. mouky, př ..
INGREDIENCE: 1 kg křidélek (cca 16 kusů), 4 plátky toustového chleba, sůl, bílý pepř, chilli, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 100 ml ananasové šťávy, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Křidélka opereme a osušíme. Plátky toustového chleba jemně nadrobme, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Rozšleháme celá vejce a křidélka v něm namočíme. Poté je obalíme v rozdrobeném chlebu. Trochu uhněteme, aby se drobečky nepřipalovali v oleji při smažení. Česnek utřeme se solí dojemna se špetkou ..
INGREDIENCE: 600 g filé z lososa, 50 ml olivového oleje, sůl, bílý pepř. Omáčka: 100 g čerstvého koriandru, 6 stroužků česneku, 50 g piniových jader, 80 g strouhaného parmazánu, 100 ml olivového oleje, sůl, bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve připravíme omáčku. Všechny suroviny dáme do mixéru a chvíli mixujeme, postupně přidáváme olivový olej, tak aby se vytvořila hustá omáčka. Porce lososa osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme nebo opékáme na pánvi po každé straně asi 3 minuty. ..
INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou haší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu ..
INGREDIENCE: 80 g hovězího zadního masa, sůl, pepř, 1 J4 vejce, 20 g šunky, petrželka, 10 g oleje, 10 g cibule, 70 g kořenové zeleniny, 30 g rajčat, bobkový list, tymián, celý pepř, 3 g hladké mouky, 1 lžíce vína. citrónová kůra a šťáva, sardelová pasta. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnky několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme, potřeme sardelovou pastou a umíchaným vajíčkem se šunkou a petrželkou. Zavineme, zachytíme párátkem a dáme na zpěněnou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a ..
INGREDIENCE: 40 g hovězího nebo telecího masa, 40 g zeleniny (mrkev, celer hrášek fazolka, květák, kedlubna), sůl, 1 žloutku, máslo, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájené maso uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a vše dovaříme. Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařené, jemně rozsekané vejce, máslo a sekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového masa z plece, 50g sádla, 600g cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 600g kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, 1 kelímek kysané smetany, sůl, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě; později mírně podlijeme vodo ..
INGREDIENCE: 800 g rybího filé, 0,2 l smetany, lžíci hladké mouky, cibuli, lžíci mleté sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citrónovou šťávu. POSTUP PŘÍPRAVY: Filé pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a dáme asi na hodinu odležet do chladna. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme papriku a krátce zamícháme. Mírně podléváme a dusíme. Na tento základ vložíme rybu a po 10 minutách ji zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Rybu dodusíme na mírném ohni doměkka, om ..
INGREDIENCE: 1 vepřové koleno, 1 vepřový jazyk, 1 vepřová nožička, vývar, 1/4 celeru, 1 mrkev,1 petrželka, 1 cibule, hrst sušených hub, trochu celerové a petrželové natě, celý pepř, jalovec, bobkový list, tymián, 3 lžíce octa, 2 lžíce cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kolínko, nožičku a jazyk vložíme do studené vody a vaříme skoro doměkka. Pak přidáme všechnu zeleninu, houby i koření, přilijeme vývar a znovu asi 20 minut vaříme. Maso vyjmeme, polévku procedíme a necháme vychladnout. Pak lž ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA