Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | NEJJEDNODUŠŠÍ POLÉVKA

INGREDINCE: Kroupy, sůl, omastek, voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Když už doma nic nebylo, opražil jsem kroupy na stopovém množství tuku dozlatova. Rozvařil ve vodě a přisolil. Zkuste to a poznáte, že je to dobré. Kimbo ..

LUŠTĚNINY | LUSKY NA SMETANĚ

INGREDIENCE: Lusky (mražené v sáčku), cibule, sůl, masox, zakysaná smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli na tuku zesklovatíme, přidáme lusky a půlku masoxu. Dusíme na troše vody. Po změknutí přidáme kelímek zakysané smetany. Lze jíst s brambory, chlebem, nebo jen tak. Rychlé, chutné a snad i zdravé. ..

OMÁČKY | ŠVÉDSKÁ OMÁČKA I

INGREDIENCE: 200 g majolky, 4 vrchovaté lžíce dobře ušlehané šlehačky, l pečené jablko, 2 lžíce nakyslého bílého vína, l lžíce citrónové šťávy, l lžíce nastrouhaného křenu, l lžička worcesterské omáčky, sůl, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Majonézu vložíme do misky, zředíme ji vínem a citrónovou šťávou, přidáme dřeň z pečeného jablka, křen, dochutíme cukrem a solí, nakonec zlehčíme dohusta ušlehanou neslazenou šlehačkou. Švédskou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu nebo k pečenému vepřovému či tel ..

BRAMBORY | BRAMBORY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

INGREDIENCE: 12 větších brambor, 250 g mletého masa, 1-2 žemle, 1/2 šálku mléka, l vejce, tuk na vymaštění pekáčku, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a 7 minut vaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme, vršky seřízneme a vnitřky brambory vydlabeme ostrou lžičkou. Mleté maso osolíme, opepříme a 20 minut opékáme na pánvi. Pak přidáme žemle namočené v mléce, nastrouhané nebo umleté vnitřky brambor a vejce, dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a naplníme do ..

SALÁTY | ŽLAMPIÓNOVÝ SALÁT S OŘECHY

INGREDIENCE: 800 g žampionů, 2 citróny, l hlávkový salát, 2 silnější plátky šunky, 40 v cibule, 50 g sekaných vlašských ořechů, 150 g ušlehané šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na salátovou mísu rozložíme omyté a okapané listy salátu. Očištěné žampiony nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, šunku a cibuli pokrájíme najemno. Houby promícháme se šlehačkou, přidáme šunku, cibuli a ořechy, podle chuti osolíme a okořeníme. Směs rozložíme do mísy na listy salátu a ozdobíme jádry vlašských ořech ..

OMÁČKY | DIETNÍ TATARSKÁ OMÁČKA

INGREDIENCE: 2,5 dl bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžíce citrónové šťávy, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce pokrájené cibule, 1 lžíce hořčice, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny výše uvedené suroviny důkladně smícháme, nejlépe elektrickým šlehačem. ..

MOUČNÍKY SLANÉ | VENKOVSKÁ PIZZA

INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, strouhaný sýr parmezán, 120 g tence nakrájené šunky, 2 oloupaná rajčata bez semínek, nakrájená nahrubo, 60 g na kostičky nakrájeného sýra Mozzarella, l polévková lžíce čerstvé petržele, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, 2 lehce šlehaná vejce, 5 polévkových lžic smetany, 60 g najemno nastrouhaného tvrdého sýra, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kulaté vymazané formy rozložíme těsto tak, aby okraje byly lehce zvednuté. Těsto posypeme ..

VEJCE | VAJEČNÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 7 vajec, 200g majonézy, 200g kořenové zeleniny (větší mrkev a čtvrt celeru), 120g sterilovaného hrášku, 200g kapie, 20g práškové želatiny, 2 kyselé okurky, po špetce bílého pepře a soli, 2 lžíce octa. POSTUP PŘÍRPAVY: Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout a pak ji nakrájíme na kostičky, spolu s okurkami. Přidáme polovinu nakrájené kapie a 2/3 sterilovaného hrášku. Osolíme a opepříme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s majonézou. S ..

VEPŘOVÉ KRKOVICE | ČESKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 1,20 kg vepřového masa z krkovice, plece nebo z libového bůčku, sůl, 4 stroužky česneku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté a osušené maso potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme drceným kmínem, vložíme do pekáče a podlijeme sběračkou vody Pečeme za občasného podlití, otočení a přelití vypečenou šťávou. Když je tučnější část masa (zvlášť u bučku) dostatečně propečená, sádlo nařízneme nožem do čtverečků, aby se lepe vypekl tuk a maso bylo chutnější. Libové maso častěji přeléváme ..

DRŮBEŽ KUŘE | NUSELSKÉ KUŘECÍ ZÁVITKY

INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou a stehen, 120 g uzeného drůbežího masa, 80 g kuřecích jater, 120 g uzeného sýra, l feferonka, 30 g cibule, 50 g hladké mouky, 130 g oleje, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vykostěného kuřecího masa upravíme 4 řízky, které opatrně rozklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kostičky kuřecích jater a uzeného drůbežího masa, kostičky sýra, pokrájenou feferonku a vše osmahneme. Připravenou náplň urovnáme do polov ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz