INGREDIENCE: 500g vařených brambor, 100g mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 200g šunky, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Teplé prolisované brambory dáme do mísy, přidáme sůl, mouku, prášek do pečiva a 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto. Šunku pokrájíme nadrobno a přimícháme do těsta. Děláme placky, které obalujeme ve vejci a housce. Na rozpáleném tuku usmažíme do růžova. Zdobíme citrónem, a podáváme se zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 500g nastrouhaných vařených brambor, 250g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané brambory smícháme se solí, moukou a vejcem. Vypracujeme hladké těsto kterým naplníme zdobící pytlík a do rozpáleného oleje vytlačujeme pusinky, které smažíme do zlatova. ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor ve slupce, 300g strouhané uzeniny, l00g tvrdého sýra na strouhání, cibule, sůl, pepř, mouka (hrubá nebo polohrubá), vejce, zmrazený špenát, tuk sekaný, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory prolisujeme a uděláme hmotu jako na bramborové knedlíky. Těsto necháme odpočinout a pak vyválíme na válu placku o síle 5 mm. Placku dělíme na čtverečky 8 - 10 cm, na čtverečky nastrouháme uzeninu a sýr. Zabalíme jako roládu a smažíme na tuku dozlatova. Roládu může ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 1 zelená paprika, 1 velká cibule, 100g šunky nebo anglické slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 20g másla, 150g eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory si uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibuli nadrobno. Uzeninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulí a s osmahnutou uzeninou. Přimícháme vejce, osolíme a opepříme. V pánvi ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1kg oloupaných syrových brambor jemně nastrouháme, vylouženou vodu z části slijeme, přidáme sůl, jedno vejce, 100g hrubé mouky, 60g strouhanky a promícháme. Ostrou lžící namočenou ve vařící vodě vykrajujeme kousky, které vkládáme do vařící slané vody. Knedlíčky opatrně ve vodě vařečkou nadzvedneme. Mastíme sádlem a cibulkou. Podáváme se zelím. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 40g másla se 3 žloutky, přidáme 1 l vařených lisovaných brambor, 1/8 l kyselé smetany, 50g na kostky nakrájené šunky, trochu soli a ze 4bílků tuhý sníh. Těsto dáme do vymazané, vysypané pudinkové formy a dobře uzavřeme. Víko musíme též vymazat. Formu postavíme do nádoby s vařící vodou a přiklopíme. Vaříme 3 hodiny. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 1 vejce, 30 g másla, 100 g hrubé mouky, lžička soli, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory ještě za tepla oloupeme a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme vejcem a rozehřátým máslem. Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Smažíme je na pánvi po obou stranách dozlatova nebo je pečeme v troubě na pomaštěném plechu. Upečené placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenát ..
INGREDIENCE: 1,2 kg syrových brambor, 200 g vařených brambor, 1 vejce, 300 g hrubé mouky, 100 g sádla, 1 malá cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě a nastrouháme na jemném struhadle. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi přidáme hrubou mouku a vejce, osolíme a dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme knedlíky a vkládáme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme 10 - 12 minut. Mezitím v kastrole na rozehřátém sádle ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 250 g másla, 150 g strouhaného sýra, petrželovou nať, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme,nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme brambory, posypeme sýrem a petrželovou natí, osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Opět dáme vrstvu brambor a pokračujeme až spotřebujeme všechny brambory a 3/4 másla. Mísu přiklopíme,dáme do trouby a pomalu pečeme. Když se brambory sesednou, přidáme zbytek másla, přik ..
INGREDIENCE: 600g očištěných syrových brambor, 100g hladké mouky, 100g sekaných škvarků, 1 dl mléka, 2 vejce, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, sádlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme mléko, mouku,, třeny česnek, vejce a koření. Promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu těsta mlékem a přimícháme hrubě sekané škvarky. Bramborák pečeme na sádle na pánvi po obou stranách. Nejchutnější je bramborák ihned po upečení do křupava. Doplňu ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA