Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ KOTLETY.

INGREDIENCE: 500g vařených brambor, 100g mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 200g šunky, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Teplé prolisované brambory dáme do mísy, přidáme sůl, mouku, prášek do pečiva a 1 vejce a vypracujeme vláčné těsto. Šunku pokrájíme nadrobno a přimícháme do těsta. Děláme placky, které obalujeme ve vejci a housce. Na rozpáleném tuku usmažíme do růžova. Zdobíme citrónem, a podáváme se zeleninovým salátem. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PUSINKY II.

INGREDIENCE: 500g nastrouhaných vařených brambor, 250g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané brambory smícháme se solí, moukou a vejcem. Vypracujeme hladké těsto kterým naplníme zdobící pytlík a do rozpáleného oleje vytlačujeme pusinky, které smažíme do zlatova. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ ROLÁDA S UZENINOU A SÝREM SE ŠPENÁTEM.

INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor ve slupce, 300g strouhané uzeniny, l00g tvrdého sýra na strouhání, cibule, sůl, pepř, mouka (hrubá nebo polohrubá), vejce, zmrazený špenát, tuk sekaný, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory prolisujeme a uděláme hmotu jako na bramborové knedlíky. Těsto necháme odpočinout a pak vyválíme na válu placku o síle 5 mm. Placku dělíme na čtverečky 8 - 10 cm, na čtverečky nastrouháme uzeninu a sýr. Zabalíme jako roládu a smažíme na tuku dozlatova. Roládu může ..

BRAMBORY | SÝROVÉ BRAMBORÁČKY.

INGREDIENCE: 800g brambor, 1 zelená paprika, 1 velká cibule, 100g šunky nebo anglické slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 20g másla, 150g eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory si uvaříme ve slupce. Vychladlé je potom oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Omyjeme a očistíme papriku a cibuli. Papriku nakrájíme na slabé proužky a cibuli nadrobno. Uzeninu pokrájíme na kostičky a osmahneme. Brambory smísíme s pokrájenou paprikou, cibulí a s osmahnutou uzeninou. Přimícháme vejce, osolíme a opepříme. V pánvi ..

BRAMBORY | KLOUZÁKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 1kg oloupaných syrových brambor jemně nastrouháme, vylouženou vodu z části slijeme, přidáme sůl, jedno vejce, 100g hrubé mouky, 60g strouhanky a promícháme. Ostrou lžící namočenou ve vařící vodě vykrajujeme kousky, které vkládáme do vařící slané vody. Knedlíčky opatrně ve vodě vařečkou nadzvedneme. Mastíme sádlem a cibulkou. Podáváme se zelím. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ POLENTA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 40g másla se 3 žloutky, přidáme 1 l vařených lisovaných brambor, 1/8 l kyselé smetany, 50g na kostky nakrájené šunky, trochu soli a ze 4bílků tuhý sníh. Těsto dáme do vymazané, vysypané pudinkové formy a dobře uzavřeme. Víko musíme též vymazat. Formu postavíme do nádoby s vařící vodou a přiklopíme. Vaříme 3 hodiny. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PLACKY ZE STUDENÝCH BRAMBOR.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 1 vejce, 30 g másla, 100 g hrubé mouky, lžička soli, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené brambory ještě za tepla oloupeme a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme vejcem a rozehřátým máslem. Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Smažíme je na pánvi po obou stranách dozlatova nebo je pečeme v troubě na pomaštěném plechu. Upečené placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenát ..

BRAMBORY | CHLUPATÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 1,2 kg syrových brambor, 200 g vařených brambor, 1 vejce, 300 g hrubé mouky, 100 g sádla, 1 malá cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě a nastrouháme na jemném struhadle. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi přidáme hrubou mouku a vejce, osolíme a dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme knedlíky a vkládáme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme 10 - 12 minut. Mezitím v kastrole na rozehřátém sádle ..

BRAMBORY | BRAMBORY VOISIN.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 250 g másla, 150 g strouhaného sýra, petrželovou nať, pepř, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme,nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme brambory, posypeme sýrem a petrželovou natí, osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Opět dáme vrstvu brambor a pokračujeme až spotřebujeme všechny brambory a 3/4 másla. Mísu přiklopíme,dáme do trouby a pomalu pečeme. Když se brambory sesednou, přidáme zbytek másla, přik ..

BRAMBORY | BRAMBORÁK S DOMÁCÍMI ŠKVARKY.

INGREDIENCE: 600g očištěných syrových brambor, 100g hladké mouky, 100g sekaných škvarků, 1 dl mléka, 2 vejce, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, sádlo.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle vodu vymačkáme a slijeme. Přidáme mléko, mouku,, třeny česnek, vejce a koření. Promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu těsta mlékem a přimícháme hrubě sekané škvarky. Bramborák pečeme na sádle na pánvi po obou stranách. Nejchutnější je bramborák ihned po upečení do křupava. Doplňu ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz