INGREDIENCE: 1 kg brambor, 200 g šunky, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř, muškátový květ, hovězí vývar, máslo, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené oloupané studené brambory nakrájíme na plátky a dáme na dno vymaštěné zapékací misky nebo pekáče. Posolíme a na ně dáme vrstvu nakrájené šunky, promíchané s nastrouhaným sýrem. Posypeme špetkou muškátového květu a přidáme další vrstvu brambor. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme 20 minut v troubě. Pak zalijeme šálkem osoleného a opepřeného v ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu, 500 g vařených brambor, škvarky nebo 100 g salámu, 2 vejce, cibule, olej na vymazání, sůl, 100 g slaniny, 100 g sterilizovaného hrášku, vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme těsto. Vařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme tukem a poklademe ho pokrájenými brambory, pokapeme tukem, posypeme škvarky nebo na nudličky nakrájeným salámem, pokrájenými natvrdo vařenými vejci, nadrobno posekanou cibulkou. Můžeme ještě přidat rozškvařenou ..
INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
INGREDIENCE: 400g mletého masa, 1cibule, sul, pepř, 1vajce, strouhanka na zahuštění, plnotučná hořčice, kečup, 1 velká sklenice leča, 200g sýra vcelku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s cibulí nasekanou nadrobno, přidáme sul, pepř dle chuti, vajíčko a strouhankou zahustíme, vytvoříme karbanátky a naskládáme na zvýšený plech, pomažeme každý hořčicí, pak kečupem a dáme na každý hromádku leča,pečeme v troubě 30 minut, na každý karbanátek dáme hromádku nastrouhaného sýra a zapečeme 5 minut,po ..
INGREDIENCE: 500 g kuřecího masa, bílý pepř, 200 g nivy, 1 kelímek šlehačky, 1 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso si nakrájíme na kousíčky, opepříme a osmažíme do měkka, přidáme nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit, zalijeme šlehačkou s přidáním kečupu a prohřejeme. Podáváme s americkými bramborami. ..
INGREDIENCE: 1 rybičky v oleji, 1 tvaroh, šťáva z citronu, sul, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybičky rozmačkáme vidličkou a přidáme tvaroh,sul,pepř a pokapeme šťávou z citronu a promícháme. ..
INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 1 lžíce sádla, velká cibule, lžíce mleté papriky, 2 lžíce kořenové zeleniny (nejlépe zmrazené) sůl, pepř, větší špetka drceného kmínu, 1 paprika, 1 rajče (nebo lžíce kečupu), 5 brambor, 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, vsypeme papriku, zamícháme jí, přidáme na kousky nakrájené maso a na paprice ho opékáme. Vlijeme vodu, přidáme zeleninu, sul, pepř a kmín, tlakový hrnec uzavřeme a vařím ..
INGREDIENCE: Belgická čokoláda a banány. POSTUP PŘÍPRAVY: Banány nakrájíme na kolečka ,rozehřejeme čokoládu a polijeme banány. ..
INGREDIENCE: 1kg brambor, 2 vejce, 500 g dětské krupičky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce necháme vychladnout, oloupané nastrouháme na jemném struhadle, přidáme krupičku, vejce, osolíme a uhněteme těsto. Z uvedeného množství vytvoříme 4 šišky a vaříme cca 20min. U uvedeného receptu je možné řídit se pravidlem na váhu brambor přidat vždy poloviční váhu dětské krupičky, knedlíky jsou vítečné a podle mé zkušenosti se nedají zkazit. Dobrou chuť. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA