Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | VELIKONOČNÍ BERÁNEK V

INGREDIENCE: 2 vejce, 1/2 skleničky hladké mouky, 1/2 skleničky cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva POSTUP PŘÍPRAVY: Do již ušlehaných dvou bílků přidáme cukr a dva žloutky a pokračujeme ve šlehání. Na konci přidáme mouku a prášek do pečiva a ještě chvíli šleháme. Formu beránka pečlivě vymastíme tukem a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 25 minut při teplotě 180 stupňů. Po upečení necháme beránka vychladnout. Beránka posypeme moučkovým cukrem. ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA IV

INGREDIENCE: 600 g uzené krkovice, 8 rohlíků, 5 vajec, 1 cibule, 1 lžíce oleje, špetka muškátového oříšku, 250 ml mléka, sůl, pepř, 500 g mladých výhonků kopřiv, petrželka, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky rozšleháme ve vlažném mléce, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přidáme olej. Směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Kopřivy spaříme a posekáme nadrobno. Petrželku nakrájíme. Dále přidáme nadro ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VELIKONOČNÍ TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY

INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 1 prášek do pečiva vanilkový cukr, 4 vejce, rum, olej, práškový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Prosetou hladkou mouku smícháme s tvarohem, přidáme prášek do pečiva, vejce a trochu rumu. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme malé koblížky a smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat a obalujeme v cukru s vanilkou. Podáváme teplé. ..

PŘEDKRMY | VELIKONOČNÍ LÍVANCE S JABLKY

INGREDIENCE: 2 vejce, 300 ml mléka, sůl, 25 g droždí, 200 g hl. mouky, 2 jablka, skořice mletá, 100 g mandlové plátky, moučkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, trochy cukru, hl. moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouháne 2 jablka, přidáme skořice, mandle a citrónovou kůru. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | VELIKONOČNÍ BERÁNEK IV

INGREDIENCE: 240 g polohrubá mouka, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 4 bílky, 4 žloutky, citrónová kůra, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránk ..

MASO UZENÉ | VELIKONOČNÍ ZAPEČENÉ UZENÉ S JABLKY

INGREDIENCE: 4 malé cibulky, 4 menší pórky, rostlinný tuk nebo olej, 50 g másla, sůl, šalvěj, mletý pepř, mletá sladká nebo pálivá paprika, 2 větší jablka, asi 600 g vařeného uzeného masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku pepře, papriky a rozemnuté šalvěje a zamícháme. Oloupaná jablka, nakrájená na tenké plátky, rozložíme na cibulový základ, na ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | VELIKONOČNÍ ŠÁTEČKOVÉ KOLÁČE

INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 180 g másla, l žloutek, špetka soli, kvásek z l dl mléka, 2 lžiček cukru a 42 g droždí, rum, moučkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s rozehřátým máslem, žloutkem a špetkou soli, přidáme vzešlý kvásek a zaděláme tužší těsto. Hned je rozválíme na vále do čtverce, rádýlkem nakrájíme čtverečky, naplníme je tvarohovou, makovou, jablečnou nebo povidlovou nádivkou, protilehlé rohy spojíme, ničím nepotíráme a dáme na vymaštěném plechu do horké tro ..

SEKANÁ | KAPUSTOVÁ SEKANÁ S BROKOLICÍ

INGREDIENCE: 1 raná kapusta, 2 růžice brokolice, 2 rohlíky rozmočené v troše mléka, 500 g mletého masa, 3 žloutky a 3 bílky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, 3 žampióny, 1 párek, sádlo a strouhanka na formu, 5 rajčat, strouhány sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut, pak přidáme brokolici a ještě asi 10 minut vaříme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Mleté maso vhodíme na osmaženou cibulku, na níž jsme opekli plátky žampiónů, promícháme, ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ POLÉVKA S JÁTROVOU RÝŽÍ

INGREDIENCE: 1 1/2 l hovězího vývaru z masa a zeleniny (nebo z masoxu a zeleniny), 1/2 sáčku zmrazené zeleniny na polévku. Játrová rýže: 200 g jater, 1 vejce, 1 malá cibulka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla nebo oleje, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek rozdrceného česneku, několik snítek jemně nasekané petrželky (nebo trochu sušené), podle chuti špetka majoránky, strouhanka na zahuštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibulku, mouku, ..

KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ | HOUSKOVÉ BOSÁKY SE ŠKVARKY A ZELÍM

INGREDIENCE:  4 oloupané syrové brambory, 6 lžic hrubé mouky, 1 vejce, sůl, l rohlík, mouka na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, očištěné brambory rozstrouháme na křenovém struhadle a šťávu z nich slijeme. Brambory osolíme, přidáme celé vejce, mouku a na malé kostičky rozkrájený rohlík. Vše spojíme v těsto jako na knedlíky. Na pomoučeném prkénku z něho utvoříme dva válečky a pak je vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Potom je opatrně vyndáme, nití rozkrájíme na kolečka a na talíři ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz