Recepty na xkuchtik.cz

RYBY FILÉ | ZAPEČENÉ FILÉ S PAPRIKOU

INGREDIENCE: 6 paprik (žlutá, zelená a červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky mouky, 1/2 l mléka, 200 g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600 g rybího filé, tuk na vymaštění formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s p ..

BRAMBORY | SLOVENSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 750 g syrových brambor, 125 g másla, 250 g brynzy, drcený kmín, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané a umyté brambory pokrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě. Brynzu nastrouháme a smícháme s kmínem a pepřem. Uvařené brambory scedíme a na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme brynzou. ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | GRILOVANÝ BŮČEK S PŘÍLOHOU

INGREDIENCE: 400g libového bůčku, sůl, ml. pepř, 4 str. česneku, 4 cibulky, 4 středně velké brambory, 4 rajčata, hořčice, tymián. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku ukrojíme osm plátků ( na každou porci dva), naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl, zalijeme šálkem vody a čtvrt hodiny dusíme. Potom ocedíme a necháme okapat. Bůček srovnáme pod gril, přidáme brambory a cibuli a grilujeme. Asi za čtvrt hodiny maso obrátíme a ..

VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI | LEDVINKOVÉ KARI

INGREDIENCE: 8 vepřových ledvinek, 2 cibule, 5 prolisovaných stroužků česneku, 4 rajčata, máslo, 2 lžičky kari koření, čerstvý zázvor, 1 lžičky chilli, sůl, pepř, 200g zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky pečlivě očistíme, rozřízneme na půlky, odřízneme bílé cévky a stáhneme povrchovou blánu. Pečlivě je omyjeme, nakrájíme na větší kousky a spaříme horkou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme ledvinky, česnek a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké a voda vyr ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH S MANDLEMI

INGREDIENCE: 4 pstruzi (á 250 g) sůl, pepř, 2 vejce, 3 lžíce mléka, 1 šálku oleje, 1 šálku loupaných mandlí, 1 šálku rozpuštěného másla, 2 lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vcelku vykostíme a vykucháme hřbetem, osolíme je a opepříme. Potom ryby obalíme v mouce, ve směsi rozšlehaných vajec a mléka a dozlatova usmažíme po obou stranách na oleji. Mandle vložíme do horkého másla, osmažíme je dohněda, odstavíme s ohně a přidáme citrónovou šťávu. Ryby dáme na nahřátý talíř a přelijeme ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | ROŠŤÁCI IV

INGREDIENCE: 4 větší vepřové kotlety, sůl, pepř. Marináda: 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžičky pepře, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky (nebo 1 lžíce maggi a 1 lžíce worcesteru), 2 lžíce kremžské a 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce jemného škrobu (Solamyl nebo Maizena), olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety naklepeme paličkou, osolíme a opepříme a namočíme do marinády tak, aby byly z obou stran omočeny Marinádu připravíme tak, že všechny přísady smícháme, česnek buď prolisujeme nebo nastrouháme ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | DOMAŽLICKÝ KOLÁČ

INGREDIENCE: 150 g polohrubé mouku, 2 lžíce cukru, šálek mléka 1/2 kostky droždí (20 g), 2 lžíce másla, lžička nastrouhané citrónové kůry, l vejce, špetka soli. Tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu, l vejce, 2 lžíce cukru, lžíce másla. Maková náplň: 5 lžic umletého máku, šálek mléka, 2 lžíce cukru, lžička rumu. Švestková povidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vlahého mléka, lžičky mouky a droždí necháme vzejít kvásek, přidáme další přísady a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho vykynout, pak rozdělíme na ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SELSKÁ ZELŇAČKA

INGREDIENCE: 1 hlávky bílého zelí, 1 celer, 2 pórky, 2 mrkve, 1,25 kg vařeného uzeného masa, 60 g rostlinného tuku, 60 g rýže, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme tuk a osmahneme na něm pokrájenou zeleninu. Přidáme pokrájené uzené maso, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny Poté dolijeme asi litr horké vody a povaříme ještě 10 minut. Osolíme, okořeníme a přidáme propláchnutou rýži a vaříme, až rýže změkne. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PŘÍRODNÍ ROŠTĚNKA

INGREDIENCE: 4 plátky roštěnky, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžička hl. mouky, šálek vývaru z masoxu, sklenka červeného vína, 1 lžička worcesteru. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme paličkou, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet v chladu. Před přípravou rozpálíme sádlo nebo olej, roštěnky do něj vložíme a opékáme prudce po obou stranách asi po 4 minutách. Roštěnky můžeme také opékat na roštu za občasného potírání olejem. Opečená rošt ..

TĚSTOVINY | ĎÁBELSKÉ MUŠLE

INGREDIENCE: 500g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100g naložených nebo sušených rajčat, 250g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100g černých oliv, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz