Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | RÝŽOVÝ ZÁVIN

INGREDIENCE: 100 g rýže, mléko, kousek másla, sůl, cukr, 1/4 l kysané smetany, 4 vejce, 120 g cukru, hrozinky. Těsto: 400 g jemné krupičkové mouky, 60 g másla, l celé vejce, l dl vlažné vody, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži přebereme, vypereme a chvíli máčíme v teplé vodě. Tu pak slijeme a rýži s mlékem, kouskem másla, solí a cukrem, uvaříme doměkka na hustou kaši. Mezitím v kysané smetaně rozmícháme žloutky a cukr. Vlijeme do rýže, přidáme oprané hrozinky a směs zlehčíme sněhem ze 4 bílků. H ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | ČESKÉ BUCHTY

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouku, špetka soli, 30 g droždí, 80 g cukru, 1/4 l mléka, 2 žloutky, 120 g másla Vanilkový cukr 1 bal. Náplň: 3 dl sklenice švestkových povidel, trochu skořice, lžička strouhané citrónové kůru, trochu rumu, a pokud jsou povidla řidší, trochu strouhaného perníku nebo rozdrcených piškotů na zahuštění.   POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vlahém mléce rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a lžíci mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Mouku sm ..

RYBY FILÉ | FILÉ S VAJEČNOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 400 g rybího filé, sůl, citrónová šťáva, špetka papriky, hladká mouka, olej. Omáčka: l lžíce hladké mouky, l lžíce másla, 1/4 l smetany, sůl, pepř, 3 vejce vařená natvrdo, lžička hořčice, lžička nasekané cibule, 2 lžičky nasekané petrželky nebo pažitky, kousek citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí filé rozdělíme na porce, Zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali trochu papriky, a ihned opékáme ve vroucím oleji ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PÓRKOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 3 větší pórky, 50 g másla, 60 g hl. mouky, špetka muškátového květu, petrželka, 1 vejce, sůl, 1 kostka bujónu, 1 1/2 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí z ohně vmícháme rozkvedlané vejce. M ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | KAPUSTOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1/2 hlávky kapusty, 1 lžíce oleje, 50 g slaniny, 2 lžíce hl. mouky, 1 kostka masoxu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 dl mléka, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 1 l vody, přidáme masox a očištěnou, dobře omytou a na nudle nakrájenou kapustu. Povaříme asi 20 minut, občas promícháme, přidáme prolisovaný česnek, vlijeme mléko, opět promícháme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme ..

TĚSTOVINY | TORTELLINI S ŽAMPIONY

INGREDIENCE: 1 sáček tortellin, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu, 100 g tvrdšího sýra, 1 konzerva žampionu, 1šlehačka. PODTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme si těstoviny, orestujeme slaninu nakrájenou  kostičky a salám na kostičky, žampiony na platky, přidame těstoviny, sýr nakrájený nadrobno a zalijeme šlehačkou, prohříváme tak dlouho až se sýr začne táhnout tak je to hotovo. ..

SEKANÁ | KARBANÁTKY S LEČEM

INGREDIENCE: 400g mletého masa, 1cibule, 1 vejce, hladká mouka na zahuštění, hořčice, kečup,1 velké lečo i s nálevem, 150 g strouhaného sýra, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s vajíčkem,nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a mouku, vytvarujeme karbanátky a poskládáme na zvýšený plech, každý potřeme hořčicí, kečupem a navrch hromádku leča. Pečeme cca 30minut. Na každý karbanátek dáme hromádku sýra a zapékáme 5minut. Podáváme s brambory. ..

DRŮBEŽ DROBY | SMAŽENÁ KUŘECÍ JÁTRA

INGREDIENCE: Asi 200g kuřecích jater, pepř, sůl, olej a cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Járta opepříme, dáme na olej a dusíme pod pokličkou. Meztím si cibuli nakrájíme na kolečka. Když jsou z jedné strany opečené, dáme navrh cibuli a dosmažíme. Solíme až na talíři.!!! Příloh: brambory, chléb, rýže. ..

DRŮBEŽ KUŘE | ČESNEKOVÉ KUŘE SE ŽAMPIONY

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 250 g žampionů nebo hřibovitých čerstvých hub, 1/2 paličky česneku, sůl, lžička koření na kuře nebo grilovacího koření, l cibule, sklenka bílého vína, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, potřeme česnekem, solí a kořením a necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladničce. Pak rozehřejeme olei, po všech stranách opečeme dočervena, řízky vyjmeme a dáme na teplo. Do vypeku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampi ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA

INGREDIENCE: 1 šlehačka, 4 vejce, 500 g polohrubé mouky, 250 g cukru, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vlijeme šlehačku, rozmícháme v ní vajíčka a přidáme ostatní ingredience. Umícháme hladké těsto, vlijeme je do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v dobře vyhřáté troubě. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz