INGREDIENCE: 4 jablka strouhaná nahrubo, 1 bal. skořicového cukru, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 4 lžíce cukru, 4 lžíce poloh. mouky, 4 lžíce oleje, pár rozinek a ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupat a nastrouhat. Na dno zapékací misky ( pekáčku) dáme pečící papír, aby trochu přečníval. Pomažeme olejem a dáme nastrouhaná jablka. Přidáme skořicový cukr, rozinky, pár ořechů nalámaných. Ze zbylé směsi ušleháme těsto a nalijeme na jablka, upravíme a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 35 min. ..
INGREDIENCE: 6 celých vajec, 240g cukru písek, 240g hrubé mouky. Krém: 1 slazené mléko SALKO vařené asi 2 hod. v konzervě a 1 1/4 kostky másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce a cukr ušleháme do pěny a přidáme mouku. Dáme péci 40-45min. na 180°C. Necháme vystydnout. Máslo a salko vyšleháme na jemný krém a můžem zdobit. Fantasii se meze nekladou. ..
INGREDIENCE: 300g předního hovězího masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, sůl, pepř, petrželová nať. Na knedlíčky: vrchovatá lžíce másla, 1 vejce, 1 houska, 5 lžic mléka, trochu strouhanky, několik snítek petrželky, špetka muškátu, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou ho ..
INGREDIENCE: 1 kg vařených brambor ve slupce, 3 lžíce polohrubé mouky, 50 g másla, 300 g měkkého salámu, pažitka, sůl, tuk na vymazání, l hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Studené brambory oloupeme. Nastrouháme na pomoučenou utěrku a dobře protřeseme. Do vymaštěného kastrole dáme vrstvu brambor, osolíme, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme nakrájenou uzeninou promíchanou s pažitkou a přikryjeme další vrstvou brambor. Pokapeme máslem a zapečeme. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa (vepřové a hovězí), 2 housky rozmočené v mléce, 50g slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, 2 párky, 4 sladkokyselé okurky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině rozkrájené na kostičky osmáhneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme do mletého masa, přidáme česnek nastrouhaný nebo pokrájený na tenké plátky, sůl, pepř, vejce a mouku. Pokud je třeba, přidáme trochu strouhanky. Na pomoučeném prkénku vytvarujeme plát, vložíme do něj podéln ..
INGREDIENCE: 2 lžíce oleje, 100 g cibule, 500 g kapusty, 100 g uzeného masa, 2 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli osmažíme dozlatova na oleji a přidáme nakrájenou kapustu, sůl kmín, podlijeme vodou a necháme 15 minut podusit. Pak přidáme rozšlehaná vejce a doplníme uzeným masem (uvařeným zvlášť a nakrájeným na drobné kostky). Promícháme, dokořeníme a podáváme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme jíšku, rozmícháme ji v 1/8 1 vody a za stálého míchání povaříme. Sušené houby, které jsme den předtím namočili do mléka, jemně usekáme, přidáme do omáčky a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme kyselou smetanu, ale už nevaříme, aby se nesrazila. ..
INGREDIENCE: 2 cibule,1 feferonka, 500 g vepřového masa, 2 kyselé okurky, 3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce oleje, pepř, sůl, 3 nakládané kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso si nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme.Cibuli nakrájíme na menší dílky a přidáme k masu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, dáme pokrájenou feferonku, kapii, okurky a zalijeme kečupem., chvíli podusíme a máme hotovo. Příloha: Chléb, brambory, rýže nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 4 kotlety, olej, kečup, česnek, sůl, kyselá okurka, pepř a strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme lisovanym česnekem a osmahneme jen aby se zatáhlo. Narovnáme do pekáčku (zapékací misky). Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, posypeme strouhanym sýrem a zakapeme kečupem. Polijeme zbytkem oleje co jsme v něm smažili. Podlijeme trochou vody s 2 lžícemi kečupu, aby se to nepřipeklo. Můžem to péci přiklopené, aby bylo maso ryc ..
INGREDIENCE: 2 kg vepřového bůčku, sůl, kmín, česnek (nebo česneková pasta). Nádivka: 300 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny, 100 g šunky nebo šunkového salámu, případně i párek, 4 vejce, pažitku, 2 housky, 1 šálku mléka, 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, špetka muškátového květu nebo kari koření, špetka pepře, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček omyjeme, osušíme a prořízneme v něm opatrně otvor tak, aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaří ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA