INGREDIENCE: 5 vajec, 55g cukru krupice, 40g hl. mouky, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na vysypání plechu.Krém: 1 l mléka, 3 pudinkové prášky z vanilkovou příchutí, 6 lžic cukru krupice, 250g tuku na pečení, 2 banány, 2 lžíce čokoládového zdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy rozklepneme vejce a asi 5 mi. Šleháme. Přidáme cukr a opět chvíli šleháme. Pak postupně vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Řidší těsto rozetřeme na plech vl ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 5 polévkových lžic cukru, 5 polévkových lžic polohrubé mouky, 250 g másla, 150 g mletého cukru, jahody (část namačkaných s cukrem, část celých plodů středně velkých).POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme s 5 lžícemi cukru do husté pěny. Z 5 bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháváme s moukou do žloutkové pěny. Upečeme na pečícím papíře jako běžnou roládu. Necháme vychladnout. Máslo utřeme se zbytkem cukru do pěny a nadstavíme bešamelem. Do vzniklého krému všleháme oparně jahody ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce (možno nahradit vajahitem), 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, citrónová kůra, špetka soli, tuk na vymaštění formy, švestková povidla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce (nebo vajahit) a kousky změklého másla, přidáme moučkový cukr, špetku soli, strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu, 1 lžičku prášku do pečiva a vypracujeme těsto. Hotové těsto vyválíme, vykrojí ..
INGREDIENCE: 500g nastrouhané cukety (i s vodou, nesléváme ji), 300g cukru, 500g polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 10 lžic oleje, 1 lžička skořice, 1 lžíce kakaa, tuk na vymaštění a mouka na vysypání pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady kromě kakaa dobře promícháme, polovinu těsta nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný pekáč, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme navrch. Upečeme v horké troubě. Vychladlý moučník potřeme marmeládou a hustě posypeme str ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 250g tuku na pečení, 1 sáček vanilkového cukru, 300g hl. mouky 1 1 sáčku prášku do pečiva, 200g celého máku, 200g zakysané smetany, tuk a hrubá mouka na plech.Na polevu: 250 ml mléka, 1 sáček vanil. pudinku, 1 sáček vanil. cukru, 100g cukru, 2 lžíce kakaa.Na ozdobu: 200g nakrájeného kandovaného ovoce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme a po částech k nim přidáváme kousky změklého tuku a cukr. Vyšleháme do pěny. Do ní prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme mák a smetanu. P ..
INGREDIENCE: 350g poloh. mouky, 4 celá vejce, špetka soli, citr. Kůra, 3 lžíce cukru, 3 l mléka, 70g másla, tuk na pekáč.POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme vejce s cukrem, máslem, solí, přidáme mléko a mouku a vypracujeme těsto. Lijeme přiměřené množství na rozpálený pekáč s tukem a pečeme pouze po jedné straně asi 30 min. až se začnou dělat bubliny. Z uvedeného množství jsou asi 4 svitky. Na talíři je poléváme jahodovým nebo malinovým sirupem. ..
INGREDIENCE: 250g másla, 380g hl. mouky, 120g mouč. cukru, 200g cukru krupice, 2 žloutky, citr. kůra, skořice celá, 1 kg jablk, 50g meruňkového džemu, 50g rozinek, 50g strouhanky, 5 bílků.POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla, 120g cukru a 2 žloutků si připravíme těsto (jako na linecké), necháme asi 1 hodiny odpočinout v ledničce. Pak je rozválíme na plát silný asi 1 cm a upečeme na plechu v troubě do světle růžova. Prochladlý plát těsta potřeme meruňkovým džemem, posypeme strouhankou. Mezitím si oloupeme ja ..
INGREDIENCE: 200g poloh. mouky, 150g mouč. cukru, 1 pomazánkové máslo, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášku do pečiva, rozinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady smícháme dohromady a upečeme ve vymaštěné a prosetou strouhankou vysypané bábovkové formě ve vyhřáté troubě. Vychladlé vyklopíme a pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 150g másla nebo rostlinného tuku, 80g cukru, citr. kůra, 120g mléka, 1 kg jablk, skořicový cukr, 100g mandlí, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo, citr. kůru a studené mléko vmícháme do mouky (nehněteme). Necháme v chladu 25 min. odpočinout. Poté hmotu rozdělíme a rozložíme do vymazané formy s okrajem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky klademe hustě na těsto. Skořicový cukr smícháme se lžící strouhanky a oloupanými usekanými mandlemi a nasypeme na ov ..
INGREDIENCE: 100g tuku (Hera), 200g ml. cukru, 300g poloh. mouky, 1 prášku do pečiva, 2 cela vejce, 1 l mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Můžeme poklást ovocem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA