INGREDIENCE: 350 g hladké mouky, 25 g kakaa, citrónová kůra, 100 g moučkového cukru, 60 g mandlí, lžička skořice, 250 g Hery.Náplň: 120 g moučkového cukru, 3 žloutky, l balíček vanilkového cukru, l lžíce rumu, 120 g mletých ořechů, čokoládová poleva a půlky mandlí na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: V mouce rozmícháme kakao, strouhanou citrónovou kůru, cukr, mleté mandle a skořici. Do mouky nastrouháme tuk a všechno rychle smísíme. Na pomoučeném vále rozválíme těsto asi na sílu 3 mm a vykrajujeme koleč ..
INGREDIENCE: 180 g másla, 250 g polohrubé mouky, 125 g práškového cukru, l vrchovatá lžička skořice, 1/2 balíčku kypřícího prášku, špetka soli.Poleva: 50 g krystalového cukru, l bílek, 50 g nasekaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: V míse zpracujeme vidličkou měkké máslo s moukou a kypřícím práškem. Po troškách přidáváme cukr, skořici, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na obdélník a položíme na vymaštěný plech. Nasekáme nahrubo mandle, přidáme k nim cukr a bílek a vše vidličkou utřeme. Pol ..
INGREDIENCE: 100 g rozinek, 2 lžíce hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 140 g mletých vlašských ořechů nebo mletých neloupaných mandlí, 2 žloutky, 2 lžičky skořice, nastrouhaná kůra z citrónu, 2 tlučené hřebíčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky semeleme nebo je velmi jemně nakrájíme. Smícháme je s moukou, cukrem, ořechy, kořením a citrónovou kůrou. Směs spojíme žloutky, a pokud bude třeba, přidáme lžíci vody, nebo ještě lépe vína. Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme silnější plát (asi 4 mm). Vykraj ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, l prášek do pečiva, 50 g mandlí, 50 g lískových oříšků, 50 g vlašských ořechů, 50 g kandovaného proslazeného ovoce, 50 g rozinek, 1/2 lžičky skořice, 5 roztlučených hřebíčků, l lžíce kakaa, strouhaná kůra z l dobře omytého citrónu.Na zadělání: šálek mléka, 3 lžíce medu, 2 lžíce oleje nebo rozehřátého rostlinného tuku, l vejce, 100 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: V teplém mléce rozpustíme med, cukr, tuk a nakonec zašleháme vejce. Na vál připravíme všechny sypké přísady, ..
INGREDIENCE: 250g mouč. cukru, 250g mletých ořechů, 2 bílky, mouč. cukr na posypání válů, marmeláda, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání plechu. Poleva: 3 bílky, mouč. cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál vložíme mouč. cukr, mandle, bílky a zpracujeme v těsto. Vál posypeme cukrem, rozválíme do obdélníku o síle asi 3 mm a nakrájíme na pruhy široké 3 cm. Každý druhý pruh potřeme marmeládou a přiklopíme nepotřeným. Z bílků a cukru utřeme hustou plevu, tou potřeme spojené pruhy, nakrájíme je na čtver ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 80g mouč. cukr, 1 l sladké smetany (nemáme-li smetanu tak smícháme 1 l šlehačky a 1 l mléka), trochu ml. skořice.POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto které necháme odležet přes noc v chladničce. Druhý den těsto vyválíme na plát o síle 2 mm a radélkem na těsto nakrájíme obdélníky asi 4x6 cm a navíjíme na kovové trubičky, dáme na potřený plech a pečeme asi 10 min ve vyhřáté troubě. Na náplň použijeme oblíbené recepty. ..
INGREDIENCE: 500 g hl. mouky, 250 g ml. cukru, 1 ks 100% tuku, 125 g hery, 5 vanilkových pudinků, 3 celá vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše smícháme a vypracujeme hladké těsto. Dáme do chladna odpočinout aspoň na ½ hodiny. Poté na masovém strojku s tvořítkem děláme tyčinky které pečeme v předehřáté troubě (nesmí být tmavé). Po upečení slepujeme marmeládou a konce namáčíme v rozehřáté čokoládě. Obnova: Do půlky těsta můžeme zamíchat 2 lžíce kakaa, tím získáme dvoubarevné pečivo. ..
INGREDIENCE: 300g kandovaného a sušeného ovoce (třešně, ananas, citrusové plody), 150g hrozinek, 2 dl griotky, 2 dl červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kandované ovoce nakrájíme na větší kousky, nasypeme do sklenice s pevným uzávěrem, ve větší sklenici smícháme griotku a víno a ovoce zalijeme. Dobře uzavřeme a skladujeme alespoň 2-4 týdny v chladnu. ..
INGREDIENCE: 1 hrnek polohrubé mouky, 3 hrnku cukru moučka, 1 hrnku oleje, 4 vejce, 7 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, pikantní marmeláda.POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme žloutky, cukr a olej do pěny. Pak přidáme mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a při 180 st.C upečeme. Dáme vychladnout a na vychladlý řez namažeme pikantní marmeládu. ..
INGREDIENCE: 1 balíček piškotů, 60g mouč. cukru, 50g másla, 1 lžíce kakaa, vanilkový cukr, rum. Krém: 50g másla, 50g mouč. cukru, 2 lžíce rumu, piškoty na podložení, krupicový cukr na tvarování. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty rozválíme, přidáme cukr, máslo, kakao, vanilkový cukr a rumem zaděláme tužší hmotu. Necháme ztuhnout v chladnu, pak ji rozválíme na tenký váleček, který rozdělíme na stejně velké dílky. Dílky trochu roztlačíme, poklademe krémem (prosety cukr rozetřeme s máslem a rumem) a utvoříme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA