INGREDIENCE: 800g brambor, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 100g škvarků nebo uzeného bůčku, 2 lžíce mléka, sůl, 4 stružky česneku, 1/2 lžičky pepře, 3 hlavičky hřibů nebo jiných čerstvých hub, majoránka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme a slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, lisovaný česnek, pepř, majoránku a vše promícháme. Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub drobně nasekáme a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme t ..
INGREDIENCE: 400g oloupaných brambor, sůl, 150g hrubé mouky, 150g vařeného masa,hrubá mouka na tvarování, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme skoro doměkka. Část vody slijeme tak aby zbytek vody sahal do poloviny výše brambor, obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik otvorů, brambory zasypeme prosetou moukou a pod pokličkou necháme na velmi malém plaménku dovařit. Potom brambory rozšťoucháme tak, ažje těsto hladké.Z prochladlého těsta ..
INGREDIENCE: 500g zhruba stejně velkých menších (omytých a osušených) brambor, přírodní suché bílé víno, 4 vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, vložíme do kastrolu, zalijeme dostatečně vínem, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je (víno můžeme uschovat k dalšímu vaření na podlévání) a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na silnější plátky, jednotlivě namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Těstíčko: Ušleháme sníh ze čtyř bílků, osolí ..
INGREDIENCE: 1,2 kg brambor, sůl, voda, sádlo, hrnek hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Pekáč vymažeme sádlem. Brambory v ruce drobíme, přisypáváme mouku a děláme žmolky, které volně dáváme do pekáče. Pak pečeme v troubě nebo na plotně, přimašťujeme a obráceným koncem vařečky prošťuchujeme, až je šterc dozlatova opečen. ..
INGREDIENCE: 1 kg nových brambor, 1 talířek hub, cibule, olej, 200g anglické slaniny, strouhanka, ml. pepř, sůl, 2 vejce, petrželka, 2 dl smetany (12% tuku).POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, měkké oloupeme a po vychlazení nakrájíme na plátky. Houby nakrájíme na tenké plátky, vložíme je na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a osmáhneme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zapékací misku vymastíme olejem, vysypme strouhankou, dno poklademe polovinou dávkou brambor, na ..
INGREDEINCE: 200 g pórku, 200 g vařené šunky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce majonézy, sůl, bílý pepř, 800 g malých brambor, 2 velké cibule, 4 lžíce olivového oleje, šalvěj, omyté listy salátu, 4 rozčtvrcená rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s octem a majonézou, osolíme a opepříme. Pórek a šunku vmícháme do ochucené majonézy. Brambory důkladně okartáčujeme, případně oloupeme. Cibul ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 200 g uzeného masa, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, česnek, majoránka, mlety pepř, sůl, sádlo nebo olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemně nastrouháme. Do brambor při. dáme nadrobno nakrájené vařené uzené maso, prosetou mouku, vejce, horké mléko, koření a česnek utřený se solí. Těsto dobře promícháme, na rozehřátém sádle nebo oleji smažíme tenké placičky a ihned je podáváme se zelným nebo zeleninovým salátem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané uvařené brambory asi tak 1/2 kg. Do misky dáme 150 g hrubé mouky, 2 žloutky, rozmícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme. Vzniklé těsto, nesmí být moc husté, dáme do cukrářského sáčku a vytlačujme na plech. Pečeme asi 5-7 minut na 200°C. Můžeme potírat žloutkem. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 6 vodnic, 3 cibule, petrželka, nať koriandru, 3 stroužky česneku, 1 lžičky mleté pálivé papriky, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve slupce uvařené, oloupané, na plátky nakrájené brambory smícháme se spařenou, na plátky nakrájenou vodnicí, na plátky nakrájenou syrovou cibulí, sekanou petrželkou, koriandrem, drceným česnekem, pálivou paprikou, olejem a osolíme. Podáváme horké nebo studené. ..
INGREDIENCE: 600g nových brambor, 2 vejce, 1 lžičky italské směsi koření, sůl, pepř, lžička ml. sl. papriky, 100g hl. mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 100 ml smetany, 1 lžičky cukru, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce sekaných bylinek, 1 červené papriky.POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a slupku oloupeme. Brambory rozčtvrtíme. Smísíme vajíčka s bylinkami, solí, paprikou a pepřem. Brambory obalíme v mouce a omočíme je v těstíčku. V pánvi rozpálíme olej a obale ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA