Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | CMUNDA SE ŠKVARKY („KRAMFLEKY“).

INGREDIENCE: 800g brambor, 120g hrubé mouky, 1 vejce, 100g škvarků nebo uzeného bůčku, 2 lžíce mléka, sůl, 4 stružky česneku, 1/2 lžičky pepře, 3 hlavičky hřibů nebo jiných čerstvých hub, majoránka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme a slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, lisovaný česnek, pepř, majoránku a vše promícháme. Škvarky nebo uzený bůček a hlavičky hub drobně nasekáme a vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme t ..

BRAMBORY | ŠKUBÁNKOVÉ PLACIČKY S UZENÝM MASEM.

INGREDIENCE: 400g oloupaných brambor, sůl, 150g hrubé mouky, 150g vařeného masa,hrubá mouka na tvarování, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme skoro doměkka. Část vody slijeme tak aby zbytek vody sahal do poloviny výše brambor, obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik otvorů, brambory zasypeme prosetou moukou a pod pokličkou necháme na velmi malém plaménku dovařit. Potom brambory rozšťoucháme tak, ažje těsto hladké.Z prochladlého těsta ..

BRAMBORY | SMAŽENÉ BRAMBORY NA VÍNĚ.

INGREDIENCE: 500g zhruba stejně velkých menších (omytých a osušených) brambor, přírodní suché bílé víno, 4 vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, vložíme do kastrolu, zalijeme dostatečně vínem, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je (víno můžeme uschovat k dalšímu vaření na podlévání) a necháme vychladnout. Potom je nakrájíme na silnější plátky, jednotlivě namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Těstíčko: Ušleháme sníh ze čtyř bílků, osolí ..

BRAMBORY | ŠUMAVSKÝ ŠTERC.

INGREDIENCE: 1,2 kg brambor, sůl, voda, sádlo, hrnek hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Pekáč vymažeme sádlem. Brambory v ruce drobíme, přisypáváme mouku a děláme žmolky, které volně dáváme do pekáče. Pak pečeme v troubě nebo na plotně, přimašťujeme a obráceným koncem vařečky prošťuchujeme, až je šterc dozlatova opečen. ..

BRAMBORY | NOVÉ BRAMBORY S HOUBAMI A SLANINOU.

INGREDIENCE: 1 kg nových brambor, 1 talířek hub, cibule, olej, 200g anglické slaniny, strouhanka, ml. pepř, sůl, 2 vejce, petrželka, 2 dl smetany (12% tuku).POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, měkké oloupeme a po vychlazení nakrájíme na plátky. Houby nakrájíme na tenké plátky, vložíme je na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a osmáhneme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zapékací misku vymastíme olejem, vysypme strouhankou, dno poklademe polovinou dávkou brambor, na ..

BRAMBORY | ŠALVĚJOVÉ BRAMBORY SE SALÁTEM.

INGREDEINCE: 200 g pórku, 200 g vařené šunky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce majonézy, sůl, bílý pepř, 800 g malých brambor, 2 velké cibule, 4 lžíce olivového oleje, šalvěj, omyté listy salátu, 4 rozčtvrcená rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Slunečnicový olej smícháme s octem a majonézou, osolíme a opepříme. Pórek a šunku vmícháme do ochucené majonézy. Brambory důkladně okartáčujeme, případně oloupeme. Cibul ..

BRAMBORY | BRAMBORÁK S UZENÝM MASEM.

INGREDIENCE: 800 g brambor, 200 g uzeného masa, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, česnek, majoránka, mlety pepř, sůl, sádlo nebo olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemně nastrouháme. Do brambor při. dáme nadrobno nakrájené vařené uzené maso, prosetou mouku, vejce, horké mléko, koření a česnek utřený se solí. Těsto dobře promícháme, na rozehřátém sádle nebo oleji smažíme tenké placičky a ihned je podáváme se zelným nebo zeleninovým salátem. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ PUSINKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouhané uvařené brambory asi tak 1/2 kg. Do misky dáme 150 g hrubé mouky, 2 žloutky, rozmícháme, přidáme brambory, osolíme, opepříme. Vzniklé těsto, nesmí být moc husté, dáme do cukrářského sáčku a vytlačujme na plech. Pečeme asi 5-7 minut na 200°C. Můžeme potírat žloutkem. ..

BRAMBORY | BRAMBORY S VODNICÍ – Alžír.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 6 vodnic, 3 cibule, petrželka, nať koriandru, 3 stroužky česneku, 1 lžičky mleté pálivé papriky, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve slupce uvařené, oloupané, na plátky nakrájené brambory smícháme se spařenou, na plátky nakrájenou vodnicí, na plátky nakrájenou syrovou cibulí, sekanou petrželkou, koriandrem, drceným česnekem, pálivou paprikou, olejem a osolíme. Podáváme horké nebo studené. ..

BRAMBORY | SMAŽENÉ BRAMBŮRKY S ČESNEKOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600g nových brambor, 2 vejce, 1 lžičky italské směsi koření, sůl, pepř, lžička ml. sl. papriky, 100g hl. mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 100 ml smetany, 1 lžičky cukru, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce sekaných bylinek, 1 červené papriky.POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a slupku oloupeme. Brambory rozčtvrtíme. Smísíme vajíčka s bylinkami, solí, paprikou a pepřem. Brambory obalíme v mouce a omočíme je v těstíčku. V pánvi rozpálíme olej a obale ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz