Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PLNĚNÝ LILEK (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 1 kg lilku, 200 g smetanového sýra, 100 g brynzy, 120g másla, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky oloupeme (bude asi 30 % odpadu), v půli napřič překrojíme a povaříme v osolené vodě až změknou. Pak u jednotlivých kusů vydlabeme středy. Vymícháme 80 g másla, přidáme brynzu, smetanový sýr a středy z vyhloubených lilků. Ohnivzdornou misku dáme nahřát se zbytkem másla tak, aby se dobře rozpustilo. Mezitím půlky lilku naplníme připravenou směsí a klademe do ohnivzdorné misky a pečem ..

ZELENINA | PÓREK S VEJCI.

INGREDIENCE: 10 silnějších pórků, sůl, špetka mletého pepře, 3 dl vody, 1 lžíce hl. mouky, 8 vajec, 80 g másla, špetka mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Spodní bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a několik minut necháme dusit na másle. Pak zaprášíme moukou, sladkou paprikou, přidáme pepř a sůl, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme, až pór změkne a voda je vyvařená na největší možnou míru. Rozšleháme vejce a vmícháme je opatrně do pórku. Když ztuhnou je pokrm hotový. Ihned podáváme ..

ZELENINA | BROKOLICOVÝ NÁKYP S KVĚTÁKEM.

INGEDIENCE: 250g květáku, 250g brokolice, 4 cukety, 4 lžíce másla, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 800 ml mléka, 100g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 2 sáčky rajčatové omáčky (hotový výrobek). POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici s květákem rozebereme na růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Zeleninu slijeme a necháme okapat. Připravíme si omáčku. V hrnku rozpustíme 2 lžíce másla, poprášíme je moukou a připravíme světlou jíšku. Pře ..

ZELENINA | PLNĚNÉ KEDLUBNY VE SMETANOVÉ OMÁČCE.

INGREDIENCE: 4 velké nebo 8 malých kedluben, sůl, olej, 20g másla, 30g hl. mouky, šálek smetany, 50g strouhaného sýra, petrželka. Náplň: 400g pečeného masa (kuřecí, vepřové), šálek vařené rýže, 1 vejce, 20g másla, sůl, ml. pepř. POPSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané předem vydlabané (ze strany od kořene) kedlubny krátce povaříme v osolení vodě, po okapání naplníme, vložíme do vymaštěného kastrolu, podlijeme trochou vývaru z kedluben a dusíme nebo pečeme pod poklicí. Mezitím připravíme omáčku: z másla a mo ..

ZELENINA | PAPRIKOVÉ LUSKY PO RUMUNSKU.

INGREDIENCE: 400 g zelených paprikových lusků, 2 vejce, 4 lžíce oleje, 1 větší cibule, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme odkapat. Na jedné třetině oleje osmahneme očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání vejce srazíme. Míchanými vejci pak plníme paprikové lusky, které dusíme na zbývajícím tuku s trochou vývaru. Podáváme přelité vlastní šťávou. Vhodnou př ..

ZELENINA | PEČENÉ PAPRIKY (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 8 paprik, 80 g česneku, 2 lžíce oleje, lžíce octa, petrželová nať, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky opečeme nejlépe bud přímo na plotně, v troubě či na grilu nebo na kulaté plotýnce, která je příslušenstvím plynového sporáku. K opékáni vybíráme silnější dužnaté papriky, které předem opereme, osušíme, ale neodstraňujeme zatím stopku ani semínka. Při. pečení papriky několikrát obrátíme, až slupka na více místech zhnědne a odfoukne se od dřeně. Upečené papriky skládáme na sebe ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ SÝREM NIVA.

INGREDEINCE: 4 papriky, 250 g sýra niva, 5 lžic smetany, l lžíce citrónové šťávy, šálek bílého jogurtu, pažitka, sůl, kečup, kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich semena, omyjeme je pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a necháme okapat. Sýr niva rozdrtíme vidličkou nebo nastrouháme, smícháme s jogurtem, smetanou, citrónovou šťávou a s drobně nakrájenou pažitkou. Směs našleháme. Pak ji naplníme do půlek paprik a navrch ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ PLACIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu pokrájíme nadrobno, necháme přejít varem, slijeme vodu, přidáme sůl, trošku ml. pepře, majoránku, drcený kmín, 4 vejce, 3 lžíce hl. mouky, tolik strouhanky, aby vznikla hustá hmota. Na rozpáleném tuku děláme placičky, které osmažíme po obou stranách. Příloha: brambory a okurkový salát. ..

ZELENINA | FAZOLOVÉ LUSKY PO BULHARSKU.

INGREDIENCE: 800 g fazolových lusků, 150 g cibule, 200 g rajčat, 150 g oleje, špetka mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, zelená petrželová nať, hrst kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole zbavíme vláken, v polovině překrojíme a dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata, zaprášíme paprikou, přidáme drobně rozsekaný kopr a petrželku a vše pomalu dusíme. Občas trochu podlijeme vodou, až fazole změknou, zahustíme moukou, kterou ..

ZELENINA | KVĚTÁK PO SRBSKU (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 4 květáky, 100 g olivového oleje, 3 citróny, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný vypraný květák uvařme ve slané vodě do měkka, vyndáme na teplý talíř, polijeme olivovým olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz