INGREDIENCE: 4 hovězí plátky (asi po 150g), bílý pepř, 4 lžičky hořčice, 8 plátků anglické slaniny, 8 nakládaných klásků kukuřice (nebo malých sladkokyselých okurek), pár lístků petrželky, 3 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 700g mrkve, 300g fazolových lusků, sůl, 1 konzerva (425g) sladké kukuřice, 3 lžíce másla, 1 kelímek (100g) tuhé kysané smetany, 2 lžíce poloh. mouky, malé špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Každý ze 4 plátků potřeme pepřem, 1 lžičkou hořčice a obložíme 2 plátky slaniny. Na dolní část pl ..
INGREDIENCE: 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Biftek 80 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 10 g slaniny, 10 g eidamu, 20 g kečupu. Na rozpálené slanině uděláme malou vaječnou omeletku, kterou položíme na hotový biftek, přelijeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa z kýty, 1 cibule, sůl, pepř, 1 vejce, 1 rohlík rozmočeny ve vodě nebo v polévce, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce oleje, strouhanka na obalení, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Libové hovězí maso jemně umeleme na strojku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vejce, rozmočený rohlík, sušenou petrželku, olej a důkladně promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme kuličky nebo šištičky ze směsi, kterou vykrajujeme lžičkou. Hned vkládáme do roze ..
INGREDIENCE: 250 g krup, asi 50 g sušených hub, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 2 lžičky majoránky, 50 g másla, máslo na vymazání pekáčku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Spařené a dobře propláchnuté kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a omastíme polovičním množstvím másla. Houby namočíme do vody, a když změknou, scedíme je (vodu z nich nevyléváme) a drobně nakrájíme. Mezitím zpěníme na zbývajícím másle drobně nakrájenou cibuli s jemně nasekaným česnekem, přidáme houby a podle potřeby ..
INGREDIENCE: 400 g kapra, 250 g kysaného zelí, ml. pepř, sůl, kmín, ml. červená paprika, 60 g cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžička másla, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené kysané zelí, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Dusíme do poloměkka. Poté na zelí rozložíme porce kapra, podlijeme trochou vody a dusíme a ..
INGREDIENCE: 300 g měkkého salámu, 2 středně velké kyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1 sklenička Moravanky, 2 dl mléka, 2 polévkové lžíce hl. mouky, 1 menší majolka (250ml) a dle chuti pepř, sůl a cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku, za stálého míchání svaříme do hustší kaše a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekaný ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 280 g hl. mouky, 250 g rostlinného tuku, 1 vejce a lžíce vody vypracujme těsto, necháme v chladnu odležet. Poté je rozválíme a skleničkou nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé dáme kopeček náplně, kolečko přehneme a okraje zmáčkneme. Na vymazaném plechu upečeme. Ještě horké obalíme v mouč. cukru. Náplň: Smícháme 80 g mouč. cukru, 80 g strouhaných oříšků, jedno vejce a lžíci rumu. ..
INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 75 g tuku, lžíce hladké mouky, 25 g celeru, 25 g cibule, 25 g mrkve, 10 cl červeného vina, pepř, nové koření, tymián, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané a okapané filé nakrájíme na stejnoměrné porce a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka krájenou mrkev, celer, cibuli, koření, filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme. Tuk a mouku propracujeme na moučné máslo, které přidáváme do šťávy po malých kouscích a za stálého míchání vaříme do částečn ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 30 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky čili koření, l lžička sladké mleté papriky, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra protáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách pod pokličkou. Porce ryby přeléváme výpekem. Podáváme s brambory. ..
INGREDIENCE: 1 bažant, 100g slaniny, 100g másla nebo husího sádla, 300g hlávkového zeli, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěného, vykuchaného bažanta obložíme na prsíčkách na plátky pokrájenou slaninou, zabalíme do papíru potřeného máslem, obvážeme nitěmi a pečeme na másle nebo na dobrém ( nejlépe husím) sádle se slaninou nakrájenou na kostičky. Před podáváním pečeného bažanta vyložíme mísu zelím, které jsme předem udusili na sádle nebo slanině. Dušené zeli dáme na mísu a na něj narovnáme porce ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA