INGREDIENCE: 1 l vody, 2 kapří hlavy, sůl, kmín, 2 zrnka celého pepře, 1 stroužek česneku, 1 cibulka, snítka celerové a petrželové natě, 1 mrkev, kousek celeru, lžička másla, 2 lžíce drobení, šálek sladké smetany, lžíce hladké mouky, lžička citrónové šťávy, 1 menší pórek, mletá sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, omyté kapří hlavy vložíme do osolené vody, přidáme špetku kmínu, pepř, oloupaný stroužek česneku vcelku, oloupanou překrojenou cibulku, snítku celerové a petrželové n ..
INGREDIENCE: na 20 kuliček, 205 g hořké čokolády, ¼ l smetany, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. Na ozdobu: trochu kakaa, nastrouhaná čokoláda, mouč. cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu povaříme, čokoládu do ní rozdrobíme na menší kousky. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Krátce povaříme, přikryjeme a necháme vychladnout. Poté směs v horké lázni zahřejeme za stálého míchání, až je vláčná. Přidáme rum vanilkový cukr. Necháme vychladit, aby se hmota dala formovat. Poprášíme si ruce kakaem a f ..
INGREDIENCE: 240 g dětských piškotů, 100 g másla, 50 ml rumu, 100 g čokolády, 50 g strouhaných ořechů, bílá čokoláda, ztužený pokrmový tuk, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty rozdrobíme, přidáme změklé máslo, rum, ořechy a rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme. Tvoříme kuličky, které namáčíme v bílé čokoládě rozpuštěné se ztuženým tukem v poměru 3:1, položené na vidličce. Necháme ztuhnout na pečícím papíře. Po vychladnutí různě ozdobíme čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 250 g tuku Iva, 1 slazené konzervované mléko, 3 vanilkové práškové pudingy, 3 lžíce kakaa, 5 lžic cukru, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk rozehřejeme, přidáme pudingy, ostatní přísady a nakonec mléko, vše spaříme a necháme vychladnout. Poté tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu. ..
INGREDIENCE: Na korpus: 3 bílky, 150 g cukru krupice, 40 g cukru moučka, 100 g mletých ořechů, 50 ml vody. Na krém: 300 ml mléka, 1 ¼ sáčku vanilkového pudinku, 150 g změklého másla, 70 g cukru krupice, 50 g ořechů, 1 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šleháme bílky za postupného přidávání cukru krupice. Ostatní cukr vaříme zvlášť s vodou na cukerný rozvar na teplotu 114°C. teplotu poznáme podle drátěného očka, kdy při fouknutí vyletí za sebou několik bublinek. Cukrový rozvar zaléváme za stáléh ..
INGREDIENCE: 420 g hl. mouky, 140 g ml. Cukru, 60 g mandlí (oloupaných a pomletých), 280 g másla, 2 žloutky, žloutek a sekané mandle na potření a posypání koleček. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto, zabalíme ho do alobalu a dáme do lednice do druhého dne odpočinout. Poté vyválíme na placku a vykrajujeme kolečka, jedno plné a druhé s otvorem uprostřed. Dáme na plech, kolečka s otvorem potřeme žloutkem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C . Po vychladnutí kolečka slepu ..
INGREDIENCE: 1 kg kapra, 100 g rozinek máčených v rumu, 150 g cibule, 1 citrón, 1 lžička sladké papriky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, 2 banány. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi opečeme kapra a vyjmeme. Nakrájenou anglickou slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, rozinky namočené v rumu, posypeme sladkou paprikou, zakapeme citrónem, vrátíme rybu a dáme péct do trouby. Pečeme asi 20 minut při 180 °C. Před koncem pečení přidáme nakrájený banán. ..
INGREDIENCE: Potřebujeme: větší porce kapra, citrón, sýr,vejce, hladkou mouku,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kousky kapra řádně opereme. Pak osušíme a pokapeme šťávou. z citrónu a dáme do chladna asi 45 minut odležet. Poté osolíme,opepříme,obalíme v hladké mouce. Rozšleháme vejce a přidáme nastrouhaný sýr. V této směsi obalíme připravené porce. Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji dozlatova. Jako přílohu podáváme bramborový salát. ..
INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 300g tučného vepřového masa (může být i bůček), mletý pepř, sůl, 4 lžíce strouhanky, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce hrubé mouky, 2 vejce, 50g slaniny. Omáčka: 4 celé pepře, 2 bobkové listy, 3 nová koření, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 cibule, celkem 60g másla, 1 l kysané smetany, 1 lžíce hl. mouky, citrónová šťáva z 1 citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí maso zbavíme kostí, blanek, opláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nak ..
INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 200g práškového cukru, 150g másla, 300g Solamylu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 1,5 prášku do pečiva. Krém: 200g Hery, 300g práškového cukru, 2 žloutky, 1 lžíce teplé hodně silné kávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Heru s práškovým cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme silnou kávu. Na vál prosejeme dohromady práškový cukr s moukou, přidáme Solamyl, prášek do pečiva, rozdrobíme rozměklé máslo, doprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA