POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 bílků ušleháme pevný sníh a po částech vmícháme 170 g pískového cukru a 1 vanilkový cukr. Poté přimícháme 50 g strouhané čokolády a 200 g oloupaných sekaných mandlí. Na vymaštěném plechu tvoříme malé kopečky, které sušíme ve středné vyhřáté troubě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 120 g mouč. cukru umícháme s 3 žloutky do hustého krému. Poté přidáme 50 g strouhané čokolády, lžičku strouhané citr. kůry, špetku tlučeného hřebíčku a skořice a 130 g sekaných mandlí. Zvlášť ušleháme sníh ze 3 bílků a vmícháme do připravené směsi současně se 130 g hrubé mouky. Natřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Po vychladnutí nakrájíme na proužky nebo kostky. Toto cukroví připravujeme 10 dní předem, aby dostatečně změkly. ..
INGREDIENCE: 100 ml vody, 250 g ztuženého 100% tuku, 200 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g sušeného mléka, 150 g strouhaného kokosu, 100 g oloupaných mandlí, 60 g strouhaného kokosu na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce nalijeme vodu, do které vložíme nakrájený tuk. Dáme do vodní lázně a necháme rozehřát. Vsypeme oba cukry a promícháme. Odstavíme z vodní lázně a necháme trochu zchladnout. Přidáme sušené mléko s kokosem a propracujeme na hmotu. Dáme do chladničky zatuhnout. Poté z hmoty vy ..
INGREDIENCE: 1 slazené kondenzované mléko, 200g kokosu, 150g lískových oříšků nebo mandlí, kokos, strouhanou čokoládu na obalení, papírové košíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kondenzované mléko smícháme s kokosem a necháme do druhé dne přikryté v lednici. Pak lžičkou vždy vykrojíme kousek hmoty, do které zabalíme oříšek a nakonec kuličku oválíme v kokosu nebo strouhané čokoládě. ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 250 g mletých ořechů, 250 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 vejce, l lžička prášku do pečiva, 2 lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a zaděláme vejci, změklým máslem a trochou mléka. Přikryjeme alobalem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odpočinout. Část těsta vytlačujeme strojkem na maso s nástavcem na vánoční cukroví a tvarujeme věnečky, rohlíčky apod., které po upečení zdobíme čokoládou nebo kousky želé. Z další č ..
INGREDIENCE: 300 g másla, 150 g práškového cukru, sůl, 400 g mouky, 40 g kakaového prášku, 2 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, prosetý práškový cukr a sůl promícháme na vále, přidáme prosetou mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Jeden díl těsta smícháme s kakaem. Obě těsta zabalíme do alobalu a dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky. Ze světlého i tmavého těsta ukrajujeme kousky, na pomoučeném vále je rozválíme na tloušťku 2 mm. Jeden plát potřeme rozšlehaným bílkem, položí ..
INGREDIENCE: 500g hl. mouky, 280g másla, 180g mouč. cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše mícháme a zpracujeme těsto, které necháme odpočinout. Těsto vložíme mezi dva silonové sáčky ( nelepí se a jde pěkně oddělit ) a rozválíme těsto na požadovanou sílu, poté vykrajujeme různé tvary a dáme peci. ..
INGREDIENCE: 350g hl. mouky, 150g mouč. cukru, 180g másla, 70g ml. ořechů, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál přesejme moku, přidáme náležité suroviny a zpracujeme v těsto, ze kterého vyválíme plát o síle 2 mm a radélkem na těsto nakrájíme obdélníky asi 4x6 cm a natáčíme na trubičky, dáme na potřený plech a pečeme asi 10 min. Vychladlé trubičky poléváme čokoládou a dva dny před svátky plníme pařížskou šlehačkou nebo máslovým krémem .Pařížská šlehačka: ¼ l šlehačky, ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 400 g hl. mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 140 g ml. cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, špetka citronové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru. Rohlíčky se musí nechat aspoň 14 dnů před konzumací odležet. ..
INGREDIENCE: 200 g hl. moky, 175 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 80 g mouč. cukru, 100 g jemně mletých mandlí. Napolevu: 100 g mouč. cukru, 1 bílek, trocha limetkové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme mouku, vejce a mandle. Vše dobře zpracujeme v pevné těsto a necháme odpočinout v lednici asi na 2 hodiny. Poté těsto rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrajujeme hvězdy. Ve středu každé vykrojíme malou hvězdu. Rozložíme na plech a pečeme v př ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA