Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | JEMNÉ MANDLOVÉ HVĚZDIČKY

INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g mouč. cukru, 1 žloutek, 100 g spařených a oloupaných mletých mandlí, 350 g hl. mouky, žloutek na potření, 60 g oloupaných mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo s cukrem a žloutkem ušleháme do pěny. Přidáme mleté mandle s moukou a uhněteme křehké těsto. Těsto necháme aspoň dvě hodiny odležet v lednici. Poté na pomoučněném válu vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrajujeme hvězdičky. Přeložíme je na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem a každé srdíčko ozdobíme půlkami mandl ..

MOUČNÍKY SLANÉ | SLANÉ TYČINKY

INGREDIENCE: 300 g poloh. mouky, 120 g tuku Hera, 2 žloutky, 10 polévkových lžic vlažného mléka, 30 g droždí, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka, droždí a špetky cukru zaděláme na kvásek. Poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vyválíme na tenký váleček a odkrajujeme tyčinky, které potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme mákem, kmínem, sezamem nebo solí. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KOKOSKY IV

POSTUP PŘÍPRAVY: Z 4 bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj zašleháme po částech 140 g pískového cukru. Poté zvlášť smícháme 140 g cukru, 140 g strouhaného kokosu a 20 g mletých piškotů. Vmícháme do sněhu. Na vymaštěném plechu tvoříme kornoutkem nebo tvořítkem pusinky, které usušíme ve velmi mírně vyhřáté troubě. Poté dopečeme do růžova. Pečeme několik dní předem, aby změkly. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VANILKOVÉ TYČINKY

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 140 g hl. mouky, 100 g rostlinného tuku, 20 g ml. cukru, 50 g ml. lískových ořechů, vanilkového cukru a jednoho žloutku vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do lednice. Poté z těsta vytvoříme na strojku menší tyčinky, které upečeme do jemně růžova a obalíme v mletém cukru smíchaným s vanilkovým. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÁNOČNÍ PERNÍČKY

POSTUP PŘÍPRAVY: 50 g hl. mouky prosijeme s 5 g jedlé sody, přidáme 100 g cukru, ml. hřebíček, ml. nové koření a skořici, 2 lžíce medu a jedno vejce. Vypracujeme těsto, které necháme několik hodin odpočinout. Poté rozválíme na 1/2 cm široký plát a vykrajujeme menší tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé zdobíme bílkovou polevou a necháme uležet několik dní. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | SLADKÉ HVĚZDIČKY

POSTUP PŘÍPRAVY: 250 g hl. mouky promícháme s 2 lžičkami prášku do pečiva a 60 g mouč. cukru. Přidáme 2 žloutky, 1 lžíci mléka a 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinku do lednice odležet. Poté rozválíme na sílu ½ cm a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180°C. Upečené poléváme citronovou polevou. Poleva: 150 g ml. cukru, 1 bílek a šťáva z ½ citronu šleháme až do zhoustnutí. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHOVÉ LASKONKY

INGREDIENCE: 3 bílky, 120 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr, 60 g mletých opražených jader ořechů. Ořechová náplň: 100 g másla40 g mouč. cukru, 1 žloutek, 40 g mletých opražených ořechových jader, 2 bílky, 40 g mouč. cukru, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný plech děláme malé kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v m ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | VÍKENDOVÁ OMELETA

INGREDIENCE: 200 g hrášku, 200 g zelených fazolek, sůl, 300 g žampionů, 1 malá sklenka kukuřice, 400 g uvařených brambor, 1 červená paprika, 4 paprikové párky, 1 cibule, 8-10 vajec, 200 ml mléka, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme rozmrazit hrášek. Očistíme fazolky, přelijeme je vroucí osolenou vodou a 5 minut blanšírujeme. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Slijeme a necháme okapat kukuřici. Brambory nakrájíme na kostičky. Očištěnou papriku nakráj ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ PO MYSLIVECKU

INGREDIENCE: 4 větší roštěnky, sůl, pepř, hořčice, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 bobkový list, sklenka bílého vína, l lžíce citr. šťávy, šálek zakysané smetany, 200 žampiónů (nebo jiných hub), 1 lžíce másla, špetka drceného kmínu, sul, 4 lžičky brusinkové nebo rybízové zavařeniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmahneme roštěnky Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list, podlijeme vínem a vodou a p ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

INGREDIENCE: 250 g měkkého tvarohu, 250 g hrubé mouky, špetka soli, 2 vejce, l lžíce másla na naplnění: švestky, čtvrtky jablk, jimž jsme vykrojili jádřince, čtvrtky broskví apod. na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, tvrdý tvaroh nebo na másle usmažená strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo umícháme s vejci, přidáme tvaroh, špetku soli, směs zahustíme moukou a rukama zpracujeme v hladké těsto. Hned je uválíme na silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky těsta a balíme do něho ovoce. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz