Recepty na xkuchtik.cz

SEKANÁ | ČEVAPČIČI II

INGREDIENCE: 500 g mletého hovězího i vepřového masa (nebo jen vepřové či jehněčí), 50 g slaniny, 2 cibule, 1 lžičky pepře, 1 lžička papriky,sůl, olej, hořčice, strouhány křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu vmícháme do mletého masa. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a koření, osolíme a dobře promícháme. Rukama tvoříme válečky velikosti malíčku, které hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s přílohou cibule, hořčice, křenu apod ..

SEKANÁ | MLETÉ ŘÍZKY S HERMELÍNEM

INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 2 hermelíny, 1 vajíčko, 1 sklenička mléka, cibule, pepř, sůl, špetka muškátového květu, tlučený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bok umeleme, přidáme horké mléko, špetku sol, dobře promícháme a dáme do druhého dne vychladit do ledničky. Druhý den přidáme k masové směsi umletý hermelín s cibulkou, celé vejce, koření a vše spojíme hrstkou hladké mouky v těsto. Z něho tvoříme oválné řízky, které obalíme ve vajíčku, strouhance a smažíme v oleji. Podáváme s brambore ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE SLADKOKYSELOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 400g vepřové kýty, 2 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hl. mouky, olej, sůl. Omáčka: 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pórku, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce cukru, 3 lžíce suchého bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička Solamylu, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor, zamícháme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pórek. Přisype ..

POMAZÁNKY | PIKANTNÍ VAJEČNÁ POMAZÁNKA

INGREDIENCE: 4 vejce vařená natvrdo, 150 g salámu Vysočina nebo pivního salámu, l cibule, 1/2 kelímku pomazánkového másla, 1 trojúhelníček taveného sýra, 1 lžíce hořčice, l kyselá okurka, pažitka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce oloupeme, kráječem rozdělíme na kostičky a vložíme do mísy. Salám umeleme nebo velmi tence pokrájíme na nudličky. Cibuli nastrouháme nebo umeleme společné se salámem. Přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a vidličkou spojujeme. Přimícháme hořčici, nastrouhanou nebo j ..

ZELENINA | HRACHOVÉ PLACIČKY

INGREDIENCE: 250 g hrachu, 2 vejce, 50 g strouhanky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, sladká paprika, 150 g kysaného zelí, olej na smažení. Na obalení: 50 g hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný hrách namočíme přes noc do studené vody, uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Hrách semeleme nebo a přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme a tvoříme malé placičky, které obalujeme v mouce a smažíme v oleji. Podáváme se studným kysaným zelím. ..

PŘEDKRMY | ZAPEČENÉ ŽAMPIÓNY SE ŠUNKOU

INGREDIENCE: 400 g žampiónů, 4 plátky šunky, 1 lžíce másla, 4 vejce, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (nebo mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění zapékací misky. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny (nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří tekutina, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SLOVENSKÁ KAPUSTNICE

INGREDIENCE: 400 g kysaného zelí, 300 g předního hovězího masa, 100 g slaniny, 1 klobása, 5 cibulí, 2 sterilované okurky , 3 lžíce oleje, 2 l vývaru z masoxu nebo z kostí, 3 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička kmínu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším hrnci rozškvaříme na oleji nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku (můžeme přidat i trochu pálivé) a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané ..

OVOCE | PRAŽENÁ DYŇOVÁ SEMENA

INGREDIENCE: 2 šálky dýňových semen, 1dl olivového oleje, sušený česnek, ml. paprika, sušená cibule, ml. nové koření, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 180°C. Semena opláchneme, aby se odstranily blány. Všechny ingredience dobře spojíme v míse a rozprostřeme v jedné vrstvě na plech s vyšším okrajem. Pražíme asi 20 minut. Poté protřepeme a dopražíme, až jsou semena křehká. ..

MASO UZENÉ | UZENÁ PEČENĚ NA ČESNEKU

INGREDIENCE: 500 g uzené krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, vývar, 20 g hladké mouky, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krkovičku potřeme česnekem utřeným se solím, pokmínujeme a dáme asi na dvě hodiny do chladna. Pak na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, vložíme na ni pečeni a ze všech stran ji osmahneme. Podlijeme vývarem a pečeme ve středně teplé troubě. Přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme zbyt ..

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | MYSLIVECKÉ ŘÍZKY

INGREDIENCE: 4 velké řízky z hovězí kýty, 50 g slaniny, 30 g hl. mouky, 30 sádla, 40 g,másla, 80 g kořenové zeleniny, 40 g cibule, vývar, cely pepř, nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, 20 g mouky, 1 dl červeného vína, šťáva z 1 citrónu, 10 g cukru, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí řízky naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a zprudka v sádle z obou stran opečeme. Pak maso dáme do ohnivzdorné misky, kde jsme na másle osmahli nastrouhanou k ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz