INGREDIENCE: 500g rozinek, 60g loupaných mandlí, 60g kandovaných třešní, 120g kandované směsi, 300g hl. mouky, 250g másla, 250g cukru moučky, ovocný sirup, citr. kůra, vanilkový cukr, skořice, ml. muškátový oříšek, zázvor, 5 vajec, 2 dl brandy.Mandlová pasta: 2 vejce, 120g pískového cukru, 240g mletých loupaných mandlí, citr. šťáva, 1 dl brandy, 2 lžíce meruňkového džemu.Poleva: 240g cukru moučky, 1 bílek, citr. šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky omyjeme ve vodě a osušíme. Pak je smícháme se strouha ..
INGREDIENCE: 1 velké mango, 75g datlí, 150g másla, 150g cukru, šťáva a kůra z 1 citrónu, 3 vejce, 200g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100g mandlí, 50g sekaných pistácií, příp. mandlí, 2 lžíce meruňkového džemu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mango oloupeme. Dužinu odřízneme v dílcích od pecky a nadrobno nakrájíme. Datle omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s kousky manga. Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme formu (28x20cm). Máslo ušleháme do pěny s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou. Pos ..
INGREDIENCE: 450g mraženého listového těsta (10 plátků), 2 žloutky, 4 lžíce sekaných pistácií nebo mandlí, 1 balíček vanilkové omáčky v prášku, 250g tvarohu, 4 lžíce medu, 200 ml smetany, 3 plátky želatiny, 1 mango, 1 papája.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky listového těsta rozložíme a necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na 2 pechy naskládáme lehce přes sebe 5 plátků těsta. V okraji kde se překrývají, je k sobě lehce přimáčkneme. Žloutky rozšleháme a peroutkou těsto potřeme. Posypeme pistáciem ..
INGREDIENCE: 80g másla nebo tuku, 120g mouč. cukru, 4 vejce, 1 lžička vanilkového cukru, 140g poloh. mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 400 – 500g třešní, tuk na vymaštění a hr. mouku na vysypání pekáče.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo (tuk) rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně vmícháme žloutky a napěníme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbývající cukr a ušleháme dohusta. Lehce jej vmícháme do máslové směsi současně s moukou prosetou s práškem do pečiva a těsto nalijeme do vymaštěného, mo ..
INGREDIENCE: 200 g másla, 430 g cukru, strouhaná citrónová kůra z 1 citronu, 2 žloutky, 1 vejce, 400 g hladké mouky, 300 g smetany, 4 lžíce medu, 400 g sekaných lískových oříšků, 1 lžíce mléka, trochu moučkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme do pěny se 180 g cukru a citrónovou kůrou. Přidáme žloutek a vejce a postupně přimícháme mouku. Těsto zabalené do fólie vložíme na 30 min. do chladničky. Troubu předehřejeme na 175 °C. Zbylý cukr rozpustíme, vmícháme smetanu a med a povaříme. Přid ..
INGREDEINCE: 280g hl. mouky, 210g másla, 2 žloutky, 1 lžíce mouč. cukru, 2 lžíce mléka, 1/8 l bílého vína, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo se rozmělní s moukou, přidají se žloutky, cukr, víno, mléko a trochu soli a vše se dobře vypracuje. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na pláty. Jeden pomažeme jablkovými povidly a druhým se přikryje. Nožem povrch trochu posekáme dáme péci. ..
INGREDIENCE: 250g poloh. mouky, 250g mouč. cukru, 6 vajec, 1 dl oleje, 1 dl teplé vody, 3 prášku do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY:Všechny ingredience smícháme dohromady na hladkou hmotu. Plech s vyšším okrajem vyložíme alobalem i po stranách, nastrouháme vrstvu jablk, pocukrujeme a nalijeme připravené těsto. Upečeme v předehřáté troubě. Upečený moučník vyklopíme na vál tak, aby byl alobal nahoře a sundáme jej. Vychladlý jablkový povrch potřeme karamelovým krémem, sypeme strouhanou čokoládou nebo Granke ..
INGREDIENCE: 1 hrnek poloh. mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru, 250g Hery, 5 vajec, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, podle potřeby rebarbora.POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme žloutky s tukem a cukrem, přidáme mléko, mouku a ušlehaný sníh z 5 bílků. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe na kostky nakrájenou rebarborou. Upečeme v předehřáté troubě. Hotovou bublaninu pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 330g hl. mouky, 100g Hery, 200g mouč. cukru, 70g ml. oříšků, 1/8 l mléka, 2 vejce, 1 prášků do pečiva.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce, cukr a tuk třeme do pěny, přidáme oříšky, mouku s práškem do pečiva a mléko. Pečeme zvolna na velkém vymazaném a vysypaném plechu. Upečený krájíme na úzké řezy, máčíme v polevě a obalujeme v cukru s kokosem.Poleva: 250g tuku Iva, 7 lžic vody, 6 lžic rumu, 5 lžic kakaa vše zvolna rozpustíme, ale nevaříme.Na obalení: 500g mouč. cukru, 100g kokosu. ..
INGREDINCE: 250g hrubé mouky, 200g ml. cukru, 100g másla, 4 celá vejce, 6 lžic smetany, 3 banány, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička vanilkového cukru, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Banány rozmačkáme a všechny ingredience smícháme dohromady. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA