Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | BROKOLICE S RAJČATY A SÝREM.

INGREDIENCE: 600g brokolice, sůl, 4 rajčata, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 100g strouhaného sýra, 1 lžíce oleje, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozdělíme na menší růžičky, košťál odkrojíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici vsypeme do vroucí osolené vody, uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme okapat. Rajčata ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody, potom je opláchneme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Z másla a mouky připravíme zcela svět ..

ZELENINA | ZELENINOVÉ ROLKY V ZELNÉM LISTĚ

INGREDIENCE: 200g brambor, sůl, 4 velké zelné listy, olej, 2 lžíce smetany, 100g hřibů, 50g oloupaných mandlí, nasekaná pažitka, nasekaná petržel, nasekané capari, 1 lžíce rozemletého koriandru, špetku curcumy v prášku.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vadě uvaříme brambory. Spaříme zelné listy a necháme osušit. Uvařené brambory nakrájíme a v hrnci smícháme se smetanou a trochou oleje. Pak ještě přidáme nakrájené hřiby, petrželku, pažitku, mandle a capari. Stáhneme z ohně. Na jednotlivé zelné lity dáme ..

ZELENINA | PLNĚNÉ ZELNÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 1 hlávka zelí (přibližné 1,5 kg), 600 g mletého vepřového masa, 200g cibule, sůl, mletý pepř, mletá Sladká paprika, 2 vejce, 100g rýže, 50 g rajčatového protlaku, 60 g másla, 50g,hladké mouky, 2dl kysané smeteny.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlávku zelí uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Okolní zelné listy oddělíme. Mleté maso promícháme se strouhanou cibulí, solí, pepřem, paprikou, přidáme vejce, přebranou, propláchnutou, spařenou a dopoloměkka dušenou rýži a opět promícháme. ..

ZELENINA | Zelenina v pánvi

INGREDIENCE 500 g brambor, 4 lžíce másla, 150 g celeru, 200 g cukety, 1 cibule, špetka pepře, špetka soli, 500 g hovězí roštěné, 2 lžíce hořčičného semínka, 6 rajčat, 150 g kysané smetany, lžíce plnotučné hořčice, lžička solamylu, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a nasekáme ho na kostičky. Očištěnou cuketu rozkrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nak ..

ZELENINA | KOSMATICE (květ černého bezu).

POSTUP PŘÍPRAVY: Říká se jim také nepravý květák a jsou to čerstvé vrcholky černého bezu v květu. Tuhé stopky odstřihneme, očistíme květ ve vodě, otřepeme a namáčíme v tomto těstíčku: ve 1/4 l mléka rozkloktáme 2 žloutky, přidáme 100g mouky, osolíme, dobře smícháme, přidáme tuhý sníh ze zbylých bílků. Kosmatice namáčíme v těstíčku a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova. ..

ZELENINA | SMAŽENKY Z CIBULE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka asi 3/4 cm silná, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Vložíme do pánve s horkým olejem a smažíme do zlatova. Olej nesmí být příliš rozpálený, aby se řezy neosmažily předčasné, ale také ne jen teplý, aby smažení netrvalo příliš dlouho. Pro 2 osoby stačí 1/2 kg cibule. Nejlepší přílohou je bramborová kaše nebo zeleninový salát. ..

ZELENINA | FRNCOUZSKÁ ŠPENÁTOVÁ PĚNA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Necháme roztát na mírném ohni 1/2 kg zmrazeného špenátu a mezitím uvaříme 200g brambor ve slupce, oloupeme je a umeleme ve strojku. K nim přimícháme špenát, z kterého jeme slili vodu, osolíme, přidáme květ a 100g másla utřeného s 5 žloutky do pěny. Dobře promísíme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků. Vymažeme pekáček, hmotu vložíme dovnitř a dáme zvolna péci jako nákyp. Hotové nakrájíme a polijeme máslem. ..

ZELENINA | KYJEVSKÉ PLNĚNÉ OKURKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z malých oloupaných okurek, podélné rozkrojených, vydlabeme lžičkou zrnitý střed a naplníme je některým z uvedených salátů. Velké salátové okurky oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 3 cm vysoká. Zpola vydlabeme, dutinu vyložíme listem salátu a naplníme. Naplněné okurky srovnáme na mísu a podáváme zdobené a vychlazené. 1.náplň: strouhané syrová mrkev rozmíchaná s majonézou. 2.náplň: francouzský zeleninový salát s majonézou. 3.náplň: natvrdo vařená a nakrájená vejce, pokrájená olo ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY I

POSTUP PŘÍPRAVY: Napolo uvařenou kapustu umeleme na n strojku s kouskem slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože majoránky, 1 vejce a 2-3 lžíce strouhanky. Dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme jako řízky a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s dušenou mrkví. ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kapustové listy spaříme a necháme odkapat. Vnitřky kapusty povaříme ve slané vodě a umeleme na masovém strojku. Pak umeleme kousek masa a do měkka je podusíme. Smícháme je s umletou kapustou, přidáme trochu vařené rýže nebo jemné strouhanky,2 stroužky třeného česneku, květ, sůl, pepř, kousek másla a spojíme vše jedním vajíčkem. Dobře promícháme a rozdělíme na spařené kapustové listy. Stočíme je, převážeme bílou nití (správně lýkem) a dusíme na rozpáleném omastku za častého ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz