INGREDIENCE: 500 g předního hovězího masa, 60 g sádla, 3 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 200 ml bílého vína, sůl, worcesterská omáčka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli a poprášíme ji mletou sladkou paprikou. Pak přidáme maso a po všech stranách je lehce osmažíme, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka. Nakonec pokrm osolíme a přichutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem. ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 1 1 mléka, 500g borůvek, 1 žemle, 2 žloutky, 50g cukru, trochu skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané borůvky uvaříme ve vodě. V mléce rozmočíme žemli, přidáme borůvky, povaříme a pak vše prolisujeme. Ochladíme, okořeníme skořicí a znovu povaříme. Do polévky přidáme dva ve studeném mléce rozmíchané žloutky, které už jen prohřejeme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme rozpustit slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme drobně sekanou cibulku a napolo uvařený květák rozdělený na růžičky. Osolíme a osmažíme. Na talíři je posypeme jemně nasekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem. ..
INGREDIENCE: 1 slepice, sůl, lžička celého pepře, l cibule, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, l lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, l konzerva chřestu, 200 g žampionů, l žloutek, 1/4 l bílého přírodního vina, šťáva z citrónu, 1/2 lžičky kari koření, l lžička sladké papriky, l lžička grilovacího koření, 1/41 hrnek rýže, sůl, petrželka nebo pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou slepici vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, p ..
INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 160 g 100% tuku (Omega), špetka soli, 1/2 šálku ledové vody (z chladničky), 10 jablk, 1/2 lžičky skořice, l citrón, 3 rovné lžíce cukru, l vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce rozinek, l vanilkový cukr, pikantní marmeláda, 2 lžíce sekaných mandlí. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku osolíme a rozdrobíme v ní tuk. Zaděláme ledovou vodou na hustší těsto, na pomoučeném vále vyválíme dva kruhy velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymastíme, vysypeme hrubou moukou a ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 6 vajec ušleháme do husté pěny, postupně přidáme 200 g moučkového cukru a jeden vanilkový cukr. 500 g solamylu, 50 g poloh. mouky a prášek do pečiva promícháme s 250 g mletých oříšků. Směs vmícháme do ušlehaných vajec. Těsto upečeme ve vysypané dortové formě, kterou jsme vymazali tukem. Pečeme asi 50 minut. Vychladlý korpus rozkrojíme na 3 díly a plníme marmeládou. Povrch si různě dekorujeme (krémy, šlehačky, ovoce atd.) ..
INGREDIENCE: 1 mléka, větší špetka soli, 1 lžíce másla, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, na naplnění třešně, jahody nebo půlky meruněk, máslo, strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko osolíme a ve větším kastrůlku přivedeme k varu. Přidáme máslo, a až se rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku. Mícháme, až vznikne hladké těsto, které se nelepí na vařečku ani na nádobu. Těsto sejmeme z ohně, za častého míchání necháme ochladit a do ..
INGREDIENCE: 400 g hub, 50 anglické slaniny, 150 g krůtí šunky,1 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/8 l červeného vína, 1/8 l smetany, 500 rýže, vývar, 4 lžíce sterilovaného nebo uvařeného hrášku, 10 g hladké mouky, olej, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vývarem, zakapeme olejem, osolíme a podusíme doměkka. Pak k ní přimícháme okapaný hrášek a směs opepříme. Do máslem vymazané ohnivzdorné misky směs urovnáme a dáme ji zapéci. Mezitím na másle osmahneme drobně pokráje ..
INGREDIENCE: 1 konzerva krabího masa, 8 větších rajčat, 1 dl šlehačky, 100 g majolky, 1 bílý jogurt, citr. šťáva, cukr, petrželka, 50 g strouhaného sýra (nejlépe ementálu.) POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné krabí maso necháme okapat, vmícháme do něj majolku, jogurt a hustě ušlehanou šlehačku. Směs mírně přisladíme a okyselíme citrónem. Rajčatům seřízneme vršky, ostrou lžičkou vybereme vnitřky, naplníme je krabí směsí, povrch posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou petrželky. Podáváme na talířku s pl ..
INGREDIENCE: 80 g másla, 100 g cibule, 200 g brambor, 100 g mrkve, 100 g čerstvé papriky, 100 g květáku, 20 g sušených nebo přiměřené množství čerstvých hub, 100 g uzeného libového masa, drcený kmín, třený česnek, vývar z drůbežího masoxu, brokolice a sekaná petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme v hrnci máslo, na něj dáme zpěnit nakrájenou a oloupanou cibulku, pak přidáme mrkev, papriku, květák ( skladba zeleniny může být i jiná, ale aby byla co nejbohatší ), dále houby, jemně nakrájené uzené ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA