Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ GULÁŠ S FAZOLEMI

INGREDIENCE: 500 g brambor, l velká cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí (můžeme použít fazole konzervované v rajčatovém protlaku), 400 g mletého masa, 1 l vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika, tymián, bazalka, petrželová nať, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme dorůžova na troše oleje. Přidáme mleté maso, okořeníme je, osolíme a opečeme. Pak přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | LEVNÁ PAŠTIKA Z HOVĚZÍHO MASA

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa bez kostí, 30 g petržele, 100 g uvařených brambor, 30 g tuku, 20 g cibule, bobkový list, paštikové koření, sůl, vývar z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme s petrželí a s bobkovým listem doměkka. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Vše třikrát umeleme na masovém strojku s jemnými oky. K směsi. přidáme cibuli osmaženou na tuku. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby zředíme vývarem z masa. Sklenici nebo hrnek vymažeme sádlem ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | LEVNÁ PAŠTIKA Z HOVĚZÍHO MASA

INGREDIENCE: 500 g hovězího masa bez kostí, 30 g petržele, 100 g uvařených brambor, 30 g tuku, 20 g cibule, bobkový list, paštikové koření, sůl, vývar z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme s petrželí a s bobkovým listem doměkka. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Vše třikrát umeleme na masovém strojku s jemnými oky. K směsi. přidáme cibuli osmaženou na tuku. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby zředíme vývarem z masa. Sklenici nebo hrnek vymažeme sádlem ..

BRAMBORY | KROKETY Z BRAMBOR A ZE SÝRA

INGREDIENCE: 500 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 vejce, 50 g krupice, 50 g nastrouhaného sýra, sůl, trochu majoránky, 1 lžičky mléka, několik kapek octa, 100-120 g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené studené brambory ustrouháme, dáme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme. Do kopečku uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme ocet a mléko. Na brambory nastrouháme sýr a přidáme špetku majoránky. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílů. Vyválíme širší váleček, ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ RYCHLÁ RYBÍ POLÉVKA

INGREDIENCE: 250 g ryb, 1 velká cibule, 2 rajčata 2 stroužky česneku, 1 citrónu, 2 bobkové listy, 4 zrnka pepře, 3 zrnka nového koření, 50 g másla, 2 dl bílého vína, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby, celou cibuli, rajčata, kolečka citrónu, plátky česneku a koření uvaříme v osolené vodě. Asi za 15-20 minut měkké ryby vyjmeme a vykostíme. Polévku scedíme, vložíme do ní rybí maso a přilijeme víno. Povaříme a podle chuti připepříme a dosolíme. Polévku můžeme přibarvit špetkou šafránu. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | SRBSKÁ PÓRKOVÁ POLÉVKA S TAVENÝM SÝREM

INGREDIENCE: 150 g pórku, 30 g másla, 200 g taveného sýra, kostka masoxu, petrželkA, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný, vypraný pórek nakrájíme na kolečka, dáme do osolené vody a vaříme. Když změkne, přidáme na kousky pokrájený sýr, masox a máslo. Prohříváme pomalu na velmi mírném ohni. Ochutíme petrželkou. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | OŘECHOVÁ BÁBOVKA II

INGREDIENCE: 250 g poloh. mouky, 150 g hl. mouky, 250 g krupicového cukru, 2 dl oleje, 2 vejce, ½ l mléka, 2 líce kakaa, 100 g nasekaných ořechů 1 a ½ prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, kakaem, promícháme s cukrem a ořechy. V mléce rozšleháme vejce a olej, nalijeme do mouky a zaděláme hladké těsto. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy, pečeme asi 15 – 50 minut v předehřáté troubě na 200°C. ..

NÁPOJE POHÁRY | AMERICKÁ KÁVA

INGREDIENCE: 1 šále kávy, 1 šálek mléka, 1 lžička kakaa, 1 lžička mouč. cukru, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: V mléce rozmícháme cukr s kakaem, špetkou soli a 7 minut povaříme, za stálého šlehání vaříme. Z volna přelíváme uvařenou kávou. Podává se vychlazená s kopečkem šlehačky. ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA Z UZENÉHO BŮČKU

INGREDIENCE: 200 g uvařeného uzeného bůčku, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu), 1 lžíce majonézy, citr. šťáva, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček umeleme na masovém strojku, spojíme s majonézou a kečupem, podle potřeby osolíme, ochutíme citr. šťávu, vmícháme nasekanou pažitku a mažeme na krajíce chleba. ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S OVOCNOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 150 g tvarohu, 1 vejce, 70 g strouhané housky, sůl, 20 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme, utřeme se žloutkem, přidáme prolisovaný měkký tvaroh, prosetou bílou strouhanku a sníh z bílku. Z těsta děláme malé knedlíčky. Vaříme je asi 5 minut. Podáváme jo s ovocnou omáčkou. Ovocná omáčka: 100 g ovoce nebo kompotu, lžička bramborové moučky, citrónová kůra, cukr podle potřeby. Ovoce nebo kompot prolisujeme, přidáme vodu nebo šťávu z kompotu, cukr, citrónovou a pomerančovou kůru ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz